BOSNA ZVIŽDUKOM PALA

BOSNA ZVIŽDUKOM PALA

23. lipnja, 2014.

 140622014.8 mn

Džaba sve kad nemaš sreće

 

Piše: Ante Matić

Pobjedom protiv Nigerije otvorila bi se vrata drugog kruga Svjetskog prvenstva, ali sve je krenulo po zlu već u prvom poluvremenu. Džeki je poništen regularan gol, a Nigerija je potom zabila nakon dvojbene situacije. U nastavku utakmice nije bilo golova. Ovim porazom BiH je izgubila šanse za plasman u nastavak natjecanja. Šteta. Jedini debinatant na ovom Svjetskom prvenstvu nije imao sreće.

OTVORENO PITANJE

Ostaje otvoreno pitanje suđenja na ovom Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Na otvaranju Hrvatsku je oštetio sudac Japanac. Unatoč lošem suđenju, Bosna je imala loš dan i lošiju igru od one koju su prikazali protiv moćne Argentine. Primjerice, samo u prvih deset minuta Spahić je tri puta griješio u dodavanju. Inače, uz sporost u igri, krivo dodavanje je bilo veliki problem izabranika Safeta Sušića. Nije samo Spahić griješio u dodavanju.

U 29. minuti bio je prekršaj nad tim istim igračem, koji sudac nije svirao. Iz te sučeve pogreške izrodio se jedini gol koji je postigla Nigerija. Nešto slično dogodilo se i Hrvatima, kad je pao treći gol. Rakitić je s leđa oboren i budali je bilo očito da je prekršaj. Sudac Japanac nije svirao i iz tog prekršaja pao je treći gol. Možda je kvarni i lukavi Japanc na taj način htio cementirat trećim golom svoje kriminalno suđenja, da bude pobjeda Brazilaca uvjerljivija.

ŠUNJIĆ U SASTAVU

Omanuo je ovoga puta i najbolji igrač Bosne Edin Džeko, koji je u 45. minuti pucao nebu pod oblake, a dobio je odličnu loptu desetak matera od nigerijskog vratara. Da je Bosancima sreća okrenula leđa, očito je bilo pri kraju utakmice. Točnije, u posljednjoj minuti igre Džeko je raspalio po stativi. Umjesto da se lopta odbije od grede u gol, ona je odskočila prema lijevoj strani igrališta. Ovoga puta Bosanci nisu imali sportske sreće. Nije im pomoglo ni ubacivanje u igru Tonija Šunjića. Znajući kako stvari stoje u Bosni glede sastava reprezentativaca, bilo je nemalo iznenađenje kad je na travnjak istrčao Šunjić. Možda bi bila bolja igra i više sreće, da je zaigrao i neki Hercegovac.

Kako je u neka davna vremena Bosna „šapatom pala“od predaka ovih koji danas igraju, ovoga puta, godine 2014. u Brazilu,na Svjetskom prvenstvu u nogometu,  Bosna je „zviždukom pala“! T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code