BORIVOJ RADAKOVIĆ PRVI  GOST „RAZGOVORA U POTEPUHU“

BORIVOJ RADAKOVIĆ PRVI GOST „RAZGOVORA U POTEPUHU“

19. svibnja, 2014.

x192182613531348974 5

Marijan Grakalić nastavlja svoje razgovore uživo. Nova lokacija je poznati zagrebački kafić  Potepuh , Kaptol 4.  Tribina sada nosi naziv  Razgovori u Potepuhu, a prvi gost je Borivoj Radaković.

Borivoj Radaković je hrvatski književnik i dramatičar te profesor jugoslavistike i komparativne književnost. Godine 1990. izašao je njegov roman ”Sjaj epohe”, postajući međom između dva svijeta i dvije povijesti isto onako kao što je to bila i ta godina u kojoj se prelomila epoha u kojoj živimo. Komedije  Dobro došli u plavi pakao i Miss nebodera za miss svijeta izvođene su u zagrebačkom kazalištu Kerempuh.

Radakovićeva drama Kaj sad, za koju je dobio niz nagrada u Hrvatskoj, postavljena je na velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Egona Savina. Komedija Amateri također je nagrađivana i popularna predstava.

Radaković aktivno djeluje i kao prevoditelj, uglavnom, suvremene engleske književnosti. Jedan je od organizatora i selektora FAK festivala u Hrvatskoj, a priredio je i prvu antologiju lezbejske ljubavne poezije. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code