BLAGDANSKI DAROVI ZA DJECU IZ GUNJE I RAJEVA SELA

BLAGDANSKI DAROVI ZA DJECU IZ GUNJE I RAJEVA SELA

17. prosinca, 2014.

popis-evakuiranih-osoba-iz-poplavljenih-naselja-gunja-racinovci-rajevo-selo Custom

U srijedu 17. prosinca  je put Gunje i Rajeva sela krenulo izaslanstvo Grada Zagreba i zagrebačkog Crvenog križa s prigodnim božićnim darovima za 500 djece uzrasta do 12 godina. Time se nastavlja pružanje pomoći građanima s najteže stradalih područja Slavonije koju je Grad organizirao nakon katastrofalnih svibanjskih poplava.

.U ime Grada i Crvenoga križa, prigodne darove (didaktičke igračke, slikovnice i slatkiše) mališanima je  uručio Miodrag Demo – voditelj u Uredu za branitelje, Biserka Bucković – posebna savjetnica gradonačelnika i Petar Penava – ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba.

Podsjetimo, Grad Zagreb dosad je najteže stradalim područjima Slavonije donirao 26 isušivača, 100 hladnjaka, osigurani su besplatni udžbenici za osnovnoškolce i srednjoškolce te su u suradnji s Hrvatsko-talijanskom udrugom u Rimu prikupljene trajne namirnice, potrepštine za osobnu higijenu, oprema i materijal za dezinfekciju i čišćenje, zatim odjeća, obuća, posteljina, lijekovi i sanitarni materijali.

Također, u suradnji s gradskim Crvenim križem, učenici iz Gunje proveli su pet dana u programu Škole u prirodi u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom, a donirano je i preko 200 tona humanitarne pomoći (hrane, pitke vode, higijenskih potrepština) zajedničkom koordiniranom akcijom Caritasa zagrebačke Nadbiskupije i zagrebačkog Crvenog Križa. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code