BISKUP KOŠIĆ RAZRIJEŠIO DUŽNOSTI MARIJANU PETIR

BISKUP KOŠIĆ RAZRIJEŠIO DUŽNOSTI MARIJANU PETIR

7. srpnja, 2014.

petir

Odlukom sisačkog biskupa Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, premještaja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji.

Mons. Zdravko Novak, imenovan je rektorom Bazilike  – crkve sv. Kvirina u Sisku. Paško Glasnović, imenovan je rektorom svetišta Majke Božje Gorske – Majke naših stradanja u Gori. 

Fra Tomislav Božiček OFM, razriješen je službe upravitelja župe Uznesenja BDM u Klošar Ivaniću i službe povjerenika za pastoral branitelja. Fra Drago Brglez OFM, imenovan je župnikom župe Uznesenja BDM i rektorom Svetišta BDM Ivanićke u Klošar Ivaniću. Fra Krunoslav Kašnar OFM i fra Grgur Blažević OFM imenovani su župnim vikarima u župi Uznesenja BDM u Kloštar Ivaniću.

Marijan Koren, razriješen je službe župnika župe Uzvišenja sv. Križa u Križu i imenovan župnikom župe sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Jelenskoj. Božo Pinjuh, razriješen je službe privremenog upravitelja župe sv. Katarine u Komarevu i upravitelja župe sv. Marije Magdalene u Sunji i imenovan župnikom župe Uzvišenja sv. Križa u Križu. Ivan Faletar, razriješen je službe župnog vikara u Katedralnoj župi Uzvišenja sv. Križa u Sisku i imenovan upraviteljem župe sv. Marije Magdalene u Sunji. Ivan Mandić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, imenovan je upraviteljem župe sv. Katarine u Komarevu. Mato Draganović, razriješen je službe privremenog upravitelja župe sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Jelenskoj. O. Ivan Magdić SMM, razriješen je službe duhovnog pomoćnika u župi sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Jelenskoj.

Fra Nikola Jureta OFM Conv., razriješen je službe župnika u župi sv. Josipa Radnika u Sisku-Galdovo i imenovan župnim vikarom u istoj župi. Fra Roko Bedalov OFM Conv., imenovan je upraviteljem župe sv. Josipa Radnika u Sisku-Galdovo. Fra Matija Antun Mandić OFM Conv., razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Josipa Radnika u Sisku-Galdovo.

Stjepan Barić, razriješen je službe župnika župe Bl. Djevice Marije Snježne u Dubrancu i na vlastitu molbu ekskardiniran iz Sisačke biskupije. Josip Jerković, svećenik Banjolučke biskupije, imenovan je upraviteljem župe Bl. Djevice Marije Snježne u Dubrancu.

Stjepan Bradica, razriješen je službe privremenog upravitelja župe sv. Martina biskupa u Pisarovinskoj Jamnici. Josip Malković, inkardiniran je u Sisačku biskupiju i imenovan župnikom župe sv. Martina biskupa u Pisarovinskoj Jamnici.

Robert Jonjić, razriješen je službe upravitelja župe Uznesenja BDM u Pokupskom. Fra Željko Jurković OFM, razriješen službe župnika u župi sv. Bartola apostola u Hrastovici i imenovan župnikom u župi Uznesenja BDM u Pokupskom. Fra Čedomil Vešligaj OFM, imenovan je župnikom župe sv. Bartola apostola u Hrastovici.

Fra Svetislav Krnjak OFM, razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Nikole biskupa u Hrvatskoj Kostajnici. Fra Danijel Maljur OFM, imenovan je župnim vikarom u župi sv. Nikole biskupa u Hrvatskoj Kostajnici.

Mate Mihaljević, razriješen je službe župnika župe sv. Jelene Križarice u Vrtlinskoj. Fra Ivan Miškić OFM Conv., imenovan je župnikom župe sv. Jelene Križarice u Vrtlinskoj.

Josip Ružman, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, imenovan je začasnim kanonikom Stolnog Kaptola sv. Križa u Sisku.

Ivica Šimunović, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi sv. Petra Apostola u Ivanić-Gradu.

Marijana Petir, razriješena je službe voditeljice Ureda za socijalni nauk Crkve Sisačke biskupije.

(SV)T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code