BESPLATNI PREGLEDI PROSTATE

BESPLATNI PREGLEDI PROSTATE

7. prosinca, 2012.

PIC00048

Po prvi puta Grad Zagreb organizira besplatne preventivne preglede prostate za muškarce s invaliditetom koji će se održati u bolnici Sveti Duh. Ovi besplatni pregledi dio su dugotrajne strategije u zdrastvu do 2015. godine.

Nakon što su proteklih godina osigurani mobilni mamograf te stol za ginekološki pregled žena sa invaliditetom, bolnica Sveti Duh nastavlja strategiju pristupačnosti pacijentima sa invaliditetom. Sljedeći korak su besplatni preventivni pregledi prostate za muškarce s invaliditetom.

‘Dosada je prijavljeno oko 80-tak pacijenata’, kazao je pročelnik Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Zvonimir Šostar te pozvao sve koji žele da se prijave te da se na ove preglede odmah dolazi na red.

‘Poželjno je da su to muškarci iznad 50 godina, koji spadaju u rizičniju skupinu. Ovi pregledi mogu spasiti živote, pogotovo ako je rak prostate dijagnosticiran na vrijeme, u ranoj fazi’, dodao je Šostar.

‘ Mi pokušavamo ovu bolnicu načiniti što dostupnijom invalidima. Kad je riječ o pregledima za invalide, bolnica Sveti Duh je vodeća bolnica u Hrvatskoj i u regiji’, kazao je ravnatelj bolnice Miran Martinac. T

29 komentara

Uskoči u raspravu

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code