BANDIĆEVO PISMO O SITUACIJI U HNK

BANDIĆEVO PISMO O SITUACIJI U HNK

3. rujna, 2013.

Imenovanje v.d. indendanta HNK - gradonačelnikovo pismo - 3.9. 465x640

Sa žaljenjem moram konstatirati da je Ministarstvo kulture svojim djelovanjem dovelo u poziciju Hrvatsko narodno kazalište da od 2. rujna 2013. god. nema intendanta, iako je Grad Zagreb, kao jedan od osnivača, na vrijeme predlagao imenovanje v.d. intendanta, a što je Vlada mogla učiniti na sjednici održanoj prošli tjedan. 

Grad Zagreb i dalje ostaje kod više puta predloženoga rješenja te Vas molimo da podržite naš prijedlog kako bi se razriješila nastala situacija i omogućilo redovno funkcioniranje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Želim napomenuti da je Ministarstvo kulture RH svojim jednostranim potezima, bez konzultacije s Gradom Zagrebom, preuzelo svu odgovornost za funkcioniranje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu – u upravljačkom, organizacijskom, programskom i financijskom segmentu. Sukladno tome Grad Zagreb neće sudjelovati u sufinanciranju Hrvatskog narodnog kazališta sve dok se ponovno ne stvore uvjeti za zajedničko upravljanje kazalištem. 

Još jednom želim istaknuti žaljenje zbog situacije u kojoj se našlo Hrvatsko narodno kazalište i svi njegovi zaposlenici, do čega ne bi došlo da je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske prihvaćalo Grad Zagreb kao partnera i uvažavalo legitimne odluke Kazališnoga vijeća Hrvatskog narodnog kazališta. Uvjeren da se problemi mogu rješavati isključivo dijalogom i ovim putem izražavam spremnost za partnerskim rješavanjem problema upravljanja Hrvatskim narodnim kazalištem. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code