BANDIĆEVA ČESTITKA ZA 1. SVIBANJ

BANDIĆEVA ČESTITKA ZA 1. SVIBANJ

30. travnja, 2013.

karanfil-prvi-maj-rad

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

radnice i radnici,

 

od srca vam čestitam 1. svibnja – međunarodni praznik rada!

 

Dugu tradiciju obilježavanja Međunarodnog praznika rada i blagdana Sv. Josipa radnika u našem Maksimiru nastavljamo i dalje – svjesni da u vremenu krize, recesije, gubitka radnih mjesta i izostanka pozitivnih gospodarskih trendova – više no ikad trebamo rad, zajedništvo, i složno djelovanje svih kojima je na srcu boljitak našega društva, svih naših građana, a prije svega onih koji žive od svoga rada i koji teret ovoga vremena prvi osjete.

Kriza zahtjeva prilagodbu, ali ne smije biti izgovor za rušenje radničkih prava i udar na dostojanstvo ljudi. Ona nas mora trgnuti iz letargije i pesimizma, potaknuti da radom, vlastitom kreativnošću i znanjem, stvaramo nove vrijednosti i pozitivno okružje za razvoj, za nova rješenja i promjene.

Ne smijemo, također, zaboraviti na solidarnost s onima kojima je najteže i koji trebaju našu pomoć, jer samo tako reforme koje su ključ ozdravljenja gospodarstva mogu donijeti istinske rezultate i vratiti sigurnost u našu svakodnevicu.

Znam da možemo bolje, a to potvrđuje i pozitivan trend punjenja gradskog proračuna u prva tri mjeseca ove godine. Uvjeren sam, također, da imamo dovoljno snage i znanja, da u novom, sada i formalno europskom okružju iskoristimo sve svoje prednosti i potencijale, da Zagreb i Hrvatsku usmjerimo u željenom pravcu.

S tim uvjerenjem dragi radnici, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, sve vas, kao i naše goste iz cijele Hrvatske pozivam da u srijedu od 11 do 19 sati u Maksimiru, zajedno proslavimo Praznik rada, uz druženje i tradicionalni prvosvibanjski zagrebački grah. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code