BANDIĆEVA ČESTITKA POVODOM    DANA DRŽAVNOSTI

BANDIĆEVA ČESTITKA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

24. lipnja, 2013.

 hrvatska vojska 1

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

Čestitam vam od srca Dan državnosti Republike Hrvatske!

Slaveći s  ponosom ovaj dan  podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći  tijekom  duge povijesti  borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su, u konačnici, najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su  sanjale i brojne generacije naših prethodnika.

 

Okrenuti budućnosti i njenim izazovima, ne zaboravljamo vlastitu odgovornost za čuvanje i razvijanje našega zajedničkog postignuća – države koju možemo oblikovati po vlastitoj mjeri, na principima slobode, demokracije, socijalne pravde, solidarnosti, zajedništva i samopoštovanja.

 

Na današnji dan Sabor Republike Hrvatske donio je dalekosežnu odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika kao izraz volje hrvatskih građana iskazane na referendumu, odluku o samostalnosti koju je trebalo oružjem braniti od agresije, a za koji dan Zagreb i formalno postaje glavni grad zemlje članice Europske unije. To je veliki put kojega trebamo biti svjesni i na njega, također, biti ponosni.

 

Svjesni smo i izazova koji nas očekuju, gospodarske krize koja traži hitne i nedvosmislene poteze, ali bez obzira na to, imamo pravo  s više optimizma gledati na budućnost. Znam, također,  da imamo snage zajedničkim radom i  znanjem pokrenuti pozitivne procese i, čuvajući vlastiti identitet, afirmirati se u klubu kojem po prirodi stvari pripadamo. Znam da vlastitim trudom i  korištenjem svih,   često skrivenih, potencijala možemo  osigurati budućnost za nas i našu djecu u zemlji i gradu koje neizmjerno volimo.

 

S tim uvjerenjem, i uz poziv da ponosno istaknemo hrvatske barjake,  drage Zagrepčanke i Zagrepčani, vama i svim hrvatskim građanima čestitam 25. lipnja – Dan državnosti Republike Hrvatske. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code