Bandić novim radnim mjestom kontrolira pročelnike

Bandić novim radnim mjestom kontrolira pročelnike

18. listopada, 2011.

BANDIC
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić, želi izmijeniti ustrojstvo Gradske uprave kako bi uveo potpuno novo radno mjesto. Riječ je o mjestu predstojnika Gradske uprave, koji bi po hijerarhiji bio nadređen pročelnicima, a ispod zamjenika gradonačelnika. Bandić će ovakav prijedlog poslati na sjednicu Gradske skupštine koja se održava idući utorak.

navodi u službenom obrazloženju, predstojnik bi trebao koordinirati rad gradskih upravnih tijela.

– Predstojnik Gradske uprave postupa prema uputama gradonačelnika i pomaže mu u koordinaciji rada između gradskih upravnih tijela – stoji u obrazloženju.

Uvodi novo radno mjesto, iako ima zamjenicu i svog pročelnika

Iz ovoga se jasno vidi kako bi osoba koja radi na tom mjestu trebala biti gradonačelnikova produžena ruka te sprovoditi njegove zamisli, odnosno osigurati da ih pročelnici odrade. Zanmiljivo je da se uvodi novo mjesto jer bi taj posao moglo odraditi nekoliko osoba. Naime, gradonačelnik ima zamjenicu, a i pročelnike svojih ureda.

Kako neslužbeno doznajemo, pročelnici sve više otkazuju poslušnost Bandiću te se više ”ne trgaju” provesti njegove zamisli u djelo. U javnosti se to najbolje može vidjeti prilikom obilazaka grada i na raznim otvorenjima na kojima gradonačelnik više nije okružen brojnom pratnjom. Ovoga ljeta Bandić je praktički sam obilazio gradilišta, dok je prije nekoliko godina takav prizor bio nezamisliv.

Ovog ljeta na te obilaske jedini je uvijek išao Željko Horvat, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, koji je, čini se, jedan od rijetkih gradskih dužnosnika na koje se Bandić može osloniti.

Kako neslužbeno doznajemo, upravo je Horvat glavni kandidat za to radno mjesto. Na taj način bi mu se Bandić odužio za predan rad posljednjih mjeseci, a ujedno bi imao svog čovjeka koji bi trebao prisiljavati pročelnike da odrađuju njegove zamisli.

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code