BANDIĆ: IZMEĐU GRAĐANA I ZAGREBPARKINGA BIRAM GRAĐANE

BANDIĆ: IZMEĐU GRAĐANA I ZAGREBPARKINGA BIRAM GRAĐANE

2. listopada, 2012.

gradonacelnikB1

Na  konferenciji za novinare sazvanoj na parkiralištu kod Paromlina, u ponedjeljak ujutro u 9:30 gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić objavio je da se sugrađanima vraća besplatno parkiranje na toj plohi koja je mjesecima zjapila prazna jer nije uspio sistem park and ride. 

Vezati ljude za mjesečnu ili godišnju kartu ZET-a kako bi netko ovdje mogao parkirati je suludo. Rezultat toga je kupljenih 50 karata što dovoljno govori da se treba vratiti na staro odnosno na besplatno parkiranje. To sam zagovarao prije godinu dana i ostajem kod toga, kazao je gradonačelnik Bandić uz najavu da će ipak 50 mjesta biti posebno označeno za park and ride tj. za one koji su kupili mjesečne odnosno godišnje karte ZET-a, tako da nitko ne bude oštećen.
 
Na pitanje novinara znači li to da ubuduće neće podržavati sistem park and ride što će ga, prema najavama, i na drugim lokacijama pokrenuti Zagrebparking, gradonačelnik je pojasnio proceduru po kojoj Grad uredi i pripremi parkiralište, a potom ga daje Zagrebparkingu na upravljanje. Dodao je da će  poduprijeti  sistem park and ride svuda gdje se to pokaže opravadanim, ali ne i ondje gdje “ploha u koju smo uložili nemala sredstava stoji prazna”. 

Između Zagrebparkinga i građana biram građane…Natezali smo se sa ‘Zagrebaparkingom, no više nećemo tolerirati neodgovornost i neučinkovitost. Tko će snositi posljedice da je parkiralište osam mjeseci bilo prazno? To pitanje treba postaviti direktoru ‘Zagrebparkinga’ i upravi Holdinga, ustvrdio je gradonačelnik. 

Rekao je i da mu je sad žao što nije reagirao odmah, nakon mjesec dana. Ovuda prolazim svaki dan na posao i suze mi na oči idu kad vidim da je parking prazan, a građani nemaju gdje parkirati, kazao je navodeći da će slične plohe tražiti i drugdje kako bi osigurali parking da što manje automobila ide u centar grada.

IZVOR:www.zagreb.hr/HINA  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code