BANDIĆ 20 STANOVA DARUJE INVALIDIMA

BANDIĆ 20 STANOVA DARUJE INVALIDIMA

10. ožujka, 2013.

 

IMG 3845

Gradonačelnik želi zbrinuti osobe s 100-postotnim invaliditetom

Piše: Andreja Smole

Na konferenciji za tisak u petak 8. ožujka, nakon što je svim ženama čestitao njihov praznik i poklonio im ruže, gradonačelnik Zagreba  naglasio kako unatoč odbijanju Gradske skupštine, neće odustati od kupnje stanova za osobe sa 100-postotnim invaliditetom.

Naime, grad Zagreb je iskazao potrebu za kupnjom 20 stanova prilagođenih potrebama osoba sa 100-postotnim invaliditetom s ciljem adekvatnog zbrinjavanja onih koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica. U nadležnom uredu trenutno je prijavljeno 38 osoba koje prema navedenim kriterijima traže pomoć Grada za stambeno zbrinjavanje. Na skupštini koja se održala 21. veljače, iako je proračun prihvaćen, prijedlog za objavu javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju stanova  je odbijen. Smatrali su kako bi najbolje bilo da se ti stanovi osiguraju u Sopnici – Jelkovcu gdje je vlasnik istih Zagrebački holding, s čime se Milan Bandić nije složio.

TEATAR  APSURDA

Prema riječima gradonačelnika to nije prihvatljiva opcija jer Grad ne raspolaže odgovarajućim brojem stanova koji udovoljavaju uvjetima propisanima Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom te osobama s teškim motoričkim smetnjama. Ti stanovi, zahtijevali bi velika ulaganja i troškove kako bi ih se prilagodilo potrebama što bi značilo samo dodatne, a nepotrebne gubitke. Da su odgovarali propisima, tvrdi, išli bi u direktne nabavke. Odbijanje prijedloga, gradonačelnik je komentirao riječima: Ja ne mogu vjerovati da netko može biti protiv kupnje stanova za potrebe ljudi s invaliditetom. Teatar apsurda! Ja ne znam gdje ja živim. Ne možete vjerovati.

Na konferenciji je najavljeno kako će se već idući tjedan  ići u raspisivanje pozivnog natječaja za 20stanova jer tih 38 osoba ne može čekati. Naglašeno je kako će svi moći sudjelovati, uključujući i Jelkovac – Sopnicu, a pobijedit će najbolja cijena sa sto postotnom prilagođenosti, a nakon tromjesečne blokade, smjestit će sve ljude u svoje stanove. Bandić je nekoliko puta ponovio da će kupovati jedan po jedan stan pritom pazeći da ne prelazi cijenu od milijun kuna. Najpovoljnija cijena! Ne razumijem zašto se kompliciralo. Nije trebalo biti politike u butigi.

HOLDING BEZ ODGOVORNOSTI

Gradonačelnik se obrušio i na rad Holdinga koji ga je kritizirao. Udarac je uzvratio primjerom Zagrepčanke koja je prodana za 24,5 milijuna eura, čime se ponosi, a Holding je nakon toga odlučio vratiti polog. Ne razumije takav način poslovanja i njihovo četverogodišnje upravljanje kada za sve i dalje krive njega. Koje su onda njihove odgovornosti i zaduženja, pita se te.

Naravno da se povukla i tema predizborne kampanje. Na to pitanje te kritike na rad od strane  protukandidata, gradonačelnik je kazao kako ne želi puno o tome. Neka svatko vodi svoju kampanju, on ne želi javno razglabati. Sve će doći na svoje mjesto, ali ipak govori: Oni su sigurni kada su zatvoreni u prostorije i onda kriče, a među ljudima su amebe. O vođenju grada govori; svi bi smanjili naplate na minimum, a što onda? Bog će s košaricom spustiti jedno 5 milijardi eura u gradski proračun? T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Klarens
  #1 Klarens 26 srpnja, 2018, 02:49

  Bandido je to dal od svoje torte, kaj ne ???
  =================================
  hahahahahahahahahahahahahahahahaha

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code