BALENOVIĆ: RAZMIŠLJAM O KANDIDATURI ZA PREDSJEDNICU RH

BALENOVIĆ: RAZMIŠLJAM O KANDIDATURI ZA PREDSJEDNICU RH

12. lipnja, 2014.

VesnaBalenovic Index v Custom

Brojni građani svakodnevno mi se obraćaju i predlažu da se kandidiram za Predsjednicu RH. Građani su razočarani u postojeću politiku i stranke, pa tako ne vjeruju niti u njihove predsjedničke kandidate. Građani realno nemaju za koga glasati, jer nitko nema dovoljno osobnog, niti stranačkog kredibiliteta da bi mu se moglo vjerovati. To potvrđuje nezainteresiranost i sramotno mala izlaznost, na svim izbora.

O kandidaturi za Predsjednicu nisam razmišljala.  Ja sam predsjednica Udruge Zviždač  i zastupam brojne obespravljene građane, u njihovoj borbi za pravdom. Političari koji vladaju Hrvatskom, građanima ne pružaju pravnu, socijalnu,  pa ni osobnu sigurnost. Zato im građani ne vjeruju, niti izlaze na izbore.

Razumijem one građane koji me nagovaraju na kandidaturu, jer politički vrh je previše isprepleten kriminalom, korupcijom, lažima, taštinama, intrigama i prevarama da bi mu mogli vjerovati. Dovoljno je da uključite TV i da znate o čemu govorim. Moj je rad sušta suprotnost od prisutnog političkog crnila.

Imamo jednog bivšeg premijera u zatvoru,  jednog bivšeg Predsjednik Republike koji je na najboljem putu, da zbog primanja mita završiti u Finskom zatvoru, imamo hrpu korumpiranih ministara koji zbog kriminala gule ili će guliti krumpire, imamo Glavnog Državnog odvjetnika koji u strahu od lonca vrele vode nije godinama ništa radio, imamo Općinska državna odvjetništva u koja ako ste pošten čovjek bolje ne zalaziti, imamo najgore pravosuđe u Europi. Cijela Europa izišla je iz recesije, a mi ne pokazujemo ni znakove života, jer nam je kriminal isisao svu vitalnu energiju. Naš problem je jasan, ne može hrvatska pamet, niti mogu vrijedne hrvatske ruke toliko proizvesti, koliko pohlepni hrvatski lopovi mogu pokrasti. Političari koji bi tu Hrvatsku trebali promijeniti, umjesto da rade, zaljubljeno se gledaju u ogledalu i dive se vlastitoj pameti i moći. Zbog toga ne uživaju nikakvo povjerenje građana, već nasuprot, zaslužuju samo njihovu  osudu i prezir.

Oni koji bi u Hrvatskoj trebali uvoditi red, ne uvode ga, jer uz državnu plaću dobiju još bar tri iz sive kriminalne zone. Velikom metlom trebalo bi uvesti reda u pravosuđu, policiji, odvjetništvu, po  glavnim parlamentarnim strankama. Na vozačkom ispitu kandidat mora ići na psihološki test, a pred ulazom Sabora ili Vlade, pola bi uvaženih političara na tom testu palo. A tek što bi bilo s alkotestom i testom na droge? Po tom kriteriju, neki na svoja radna mjesta nikad ne bi smjeli niti doći.

Građanima će se povjerenje u državu vratiti djelima, a ne obećanjima, koja redovito pred svake izbore dobivaju od raznih slatkorječivih, anđeoskih  kandidata i stranaka. Red mogu uvesti samo oni, koji na glavi nemaju putra, niti na nogama teške stranačke utege.

Na izborima je dosada uvijek pobjeđivao jedan od stranačkih kandidata, lijevi ili desni. Nažalost, za sobom su uvijek vukli sjene i grijehe stranaka koje su ih kandidirale. Građani trebaju shvatiti da tako ne mora biti. Na izborima će pobijediti narod tek onda, kad odabere kandidata između sebe, koji neće dijeliti taj isti narod na bogate i siromašne, na lijeve i desne, već će narod povezivati. Trebamo predsjednika kojega njegovi suradnici ili drugi neće moći ucjenjivati grijesima iz njegove prošlosti. Premalo nas je, maleni smo kao kap u moru i ne možemo si priuštiti luksuz podjela i mržnje, inače ćemo biti osuđeni na propast, kao da nas ovdje nikad nije niti bilo.

Dobar predsjednik može biti samo onaj kandidat koji razumije svoje građane, tko dijeli istu sudbinu i patnju. Onaj tko u oblacima zanesen, prebire po tipkama klavira, teško može razumjeti, patnju onih koji grubo prebiru po kantama za smeće. Netko s pet vila i hotelima s pet zvjezdica, teško će razumjeti čovjeka s otkazom i s pet ovrha.

Građani koji bi željeli mene vidjeti na toj odgovornoj funkciji, vjeruju da bih njihova prava štitila podjednako srčano, kako štitim prava zviždača. Do sada takve prijedloge uz osmjeh, shvaćala sam kao kompliment i pohvalu za svoj dosadašnji rad. Sada o kandidaturi ozbiljno i razmišljam!

Vesna Balenović

Predsjednica udruge Zviždač T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. ..
  #1 .. 15 lipnja, 2014, 21:46

  Mudro zboris, Olinije!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. olinije
  #2 olinije 14 lipnja, 2014, 13:34

  stogod vi mislili ova gospodja je iznad svih vasih kandidata za HRVATSKU predsjednicu. Jedina koja se razlikuje od svih usranih politikanata i bezlicnih likova kojima su osobni interesi ispred svega, koja uporno brani interese hrvatskog naroda. Nije ni od kog korumpirana niti teledirigirana. Usporedjivati je sa onom pokvarenom kravetinom Lepejicom je totalni kretenizam. jedini problem je u nasem govnarskom narodu koji tesko podupiru postene i iskrene. Nas narod preferira lopove , licemjere i slatkorijecive lazljivce. To na zalost jedino dragi Bog moze popraviti, zato apeliram na sve postene i Bogu vjerne da mole za narod da se popravi inace mu totalna propast ne gine!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Mislavgd358
  #3 Mislavgd358 13 lipnja, 2014, 18:16

  Nije valjda da ova to ozbiljno misli ? Hoće li se javiti i Lepejica sa istim razmišljanjima ?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. loto
  #4 loto 12 lipnja, 2014, 12:35

  vau…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code