BAŠIĆU I KARLO PODNESITE OSTAVKE

BAŠIĆU I KARLO PODNESITE OSTAVKE

25. svibnja, 2013.

skupstina zss-14basic RGorsicCropix

Javno obraćanje djelatnika Zagrebačkog športskog saveza

 

Fotografija:www.index.hr

 

Mi, djelatnici Zajedničkih stručnih službi ZAGREBAČKOG ŠPORTSKOG SAVEZA, na ovaj korak odlučili smo se s ciljem zaštite institucije ZAGREBAČKOG ŠPORTSKOG SAVEZA, zaštite naših prava, prava na rad, te našeg rada za plaću.

 

MJESECIMA BEZ PLAĆE

Povod tome je višemjesečni zastoj u funkcioniranju ZAGREBAČKOG ŠPORTSKOG SAVEZA, uzrokovan ne izvršavanjem dogovorenih i preuzetih obveza u Uredu Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića ( dva puta uzastopno), od strane aktualnog Predsjednika ZAGREBAČKOG ŠPORTSKOG SAVEZA, gospodina Branimira Bašića, što je otežalo komunikaciju na relaciji Gradonačelnika i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba s jedne strane i Predsjednika Zagrebačkog športskog saveza s druge strane.

Daleko veći povod od toga su naše spoznaje do kojih smo dolazili iz dana u dan, koje izravno ugrožavaju našu egzistenciju i opstojnost institucije ZAGREBAČKOG ŠPORTSKOG SAVEZA kao SUSTAVA kojeg osim ZAGREBAČKOG ŠPORTSKOG SAVEZA čine i njegove „KĆERI“: „CENTAR“ d.o.o., „CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ ŠPORTA „ i „POLIKLINIKA“ uz čiju pomoć zapravo ZAGREBAČKI ŠPORTSKI SAVEZ osigurava sustavno opsluživanje i servisiranje svega što čini Program javnih potreba u športu Grada Zagreba.

Naše spoznaje nam govore, da u tako nastaloj situaciji mi, u SUSTAVU ZAGREBAČKOG ŠPORTSKOG SAVEZA za posljedicu imamo slijedeće:

 

 • gubljenje naših osnovnih sadržaja rada u opsluživanju i servisiranju stručnim radom svih Zagrebačkih športskih saveza, klubova, športaša, odnosno provođenja Programa javnih potreba u športu Grada Zagreba,

 • ne pritjecanje sredstava po ustaljenoj dinamici, odnosno uopće, ali prema Savezima i športašima da,

 • poteškoće u održanju likvidnosti,

 • plombe na nekretninama na Silbi i

 • vrlo upitno i redovno isplaćivanje plaća nama djelatnicima uposlenim u ZŠS-u, „Centru“, „CIRS-u“ i „ Poliklinici“.

 

Kako unutar SUSTAVA ZAGREBAČKOG ŠPORTSKOG SAVEZA u cjelini, nisu ispunjena data nam obećanja (data na Zboru djelatnika uposlenih u ZŠS-u održanom 08. svibnja 2013.), javno iznosimo naše spoznaje i saznanja.

 

385 000 KUNA ODVJETNIČKIH TROŠKOVA

Tako, posebno su nas zatekla i iznenadila saznanja nenamjenskog i izuzetno štetnog trošenja sredstava Programa javnih potreba u športu Grada Zagreba od strane naše Uprave na čelu s Predsjednikom Zagrebačkog športskog saveza, gospodinom Branimirom Bašićem ( troškovi za tužbu Grada Zagreba i angažiranog odvjetničkog ureda u iznosu od 385.000,00 kuna), za jednu tužbu !!!!!!!, no kako vidimo ti će troškovi i dalje samo rasti.

Pravo nam je i obveza, upozoriti na te pojave i protiviti se nenamjenskom, nepotrebnom, neracionalnom i izuzetno štetnom trošenju sredstava Programa javnih potreba u športu Grada Zagreba. Reagiramo u cilju sprječavanja daljnjih mogućih štetnih i protuzakonitih poteza i radnji Predsjednika Zagrebačkog športskog saveza gospodina Branimira Bašića i njegovih najbližih suradnika.

Isto tako, želimo kratko ovim putem reći nešto i o nama, djelatnicima Stručnih službi Zagrebačkog športskog saveza.

Dakle:

 

 • mi želimo ovim putem izraziti naš stav u cilju zaustavljanja daljnjeg urušavanja institucije Zagrebačkog športskog saveza koja je građena više od tri i pol desetljeća a koja je svoju sustavnu izgradnju doživjela svojih zadnjih deset ili dvanaest godina,

 • mi želimo, znamo i hoćemo i dalje stručno i profesionalno raditi sve poslove iz sadržaja rada i djelovanja Zagrebačkog športskog saveza,

 • želimo služiti i stručno doprinositi Zagrebačkom športu u cjelini,

 • mi smo svjesni da smo tu isključivo radi zagrebačkog športa,

 • želimo još više sustavno i kontinuirano služiti našim Članicama, te zajedno s njima stvarati uvjete da se što više posvete svome športu i športašima,

 • želimo biti neosporna svjetla točka u ukupnom sustavu našeg Grada Zagreba,

 • želimo da se zna, da nama nije važno radimo li u prostorima „Almerie“ ili u nekom drugom prostoru u Zagrebu, nama je bitno da imamo osnovne uvjete za stručni rad kako bi ispunili svoju zadaću i

 • ne želimo biti ničiji „taoci“, mi želimo samo raditi i dobiti plaću za svoj rad.

 

POZIV GRADONAČELNIKU

Nastavno tome, molimo i pozivamo Predsjednika Zagrebačkog športskog saveza gospodina Branimira Bašića i dopredsjednika Zagrebačkog športskog saveza gospodina Tomislava Karla da svojim neopozivim ostavkama omoguće i ubrzaju izlaz iz ove situacije, jer nam je vrijeme svima veliki protivnik.

Molimo naše Članice da učine dodatni napor u očuvanju institucije Zagrebačkog športskog saveza, te da podrže nas djelatnike Stručnih službi.

I na kraju, posebno molimo Gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport za podršku u očuvanju institucije Zagrebačkog športskog saveza, odnosno za razumijevanje nas djelatnika.

Hvala svima !

U Zagrebu, 23.05.2013.

U POTPISU

ZAGREBAČKI SPORTSKI SAVEZ

Ulica Grada Vukovara 284

Dio djelatnika Stručnih službi

Zagrebačkog športskog saveza T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Xyz
  #1 Xyz 6 lipnja, 2013, 14:24

  Čini se da su neki vidoviti. Sugeriram da se s tim počnu profesionalno bavit, kako bi imali manje vremena za sr*ti po portalima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. D.
  #2 D. 31 svibnja, 2013, 03:38

  Kako prenose neki mediji odvjetnik Nobilo je danima lovio Bandića po Zagrebu kako bi ga pokušao uvjeriiti da je on najbolji kandidat za predsjednika Zagrebačkog športskog saveza, međutim mnogi se slažu da će Nobilo jako teško postati predsjednik ZŠS iz više razloga.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code