ANTE SANADER OTVORIO SASO

ANTE SANADER OTVORIO SASO

25. listopada, 2012.

Ante Sanader-SAso

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, Vlade RH,  te Ministarstva gospodarstva,  Ministarstva graditeljstva,  Splitsko dalmatinske županije i  Grada Splita u srijedu je na splitskom Žnjanu otvoren 17. Međunarodni sajam SASO koji će trajati sve do nedjelje.

Na sajmu sudjeluje 1297 izlagača iz 11 zemalja. Ove se godine bilježi porast izlagača iz sektora novih izvora energije. Ukupno će se na SASO- u predstaviti 200 predstavnika raznih tvrtki sa preko tisuću sudionika među kojima je i sto poduzetnika iz Europe.
Sajam je otvorio župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader koji je rekao da su trenutno sve oči “uprte” u poduzetnike.

– Naša županija je među deset regija ovog dijela Europe za ulaganje. Spremni smo na sve kako bi krenuli naprijed i ljudi našli posao. U ovoj je županiji velika nezaposlenost. Prešla je brojku od 42.000 nezaposlenih i zato svi gledamo u poduzetnike koji bi mogli pomoći da nešto krene na bolje, rekao je župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader prilikom svečanog otvaranja.

– Ovaj je skup vrijedan i mislim da je netko od pokrovitelja trebao danas biti ovdje, kazala je predsjednica Hrvatske gospodarske komore Split Jadranka Radovanić izrazivši žaljenje što se na otvaranju nije pojavio nitko iz Vlade. 

U sklopu 17. Međunarodnog sajma SASO nalazi se Sajam graditeljstva, drvne industrije, metalne industrije, alata, strojeva i opreme, obrtništva, male privrede i poduzetništva, elektrotehnike, energetike i telekomunikacija i naposljetku SAFIR – Sajam financija, investicija i razvoja, te SEKO – Sajam ekologije.

Drugog dana sajma očekuje se dolazak predsjednika Republike Ive Josipovića, te potpredsjednika Vlade RH Branka Grčića.

Noa Kolar T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code