AKO SE PLENKOVIĆA NE MAKNE HRVATSKA ĆE PROPASTI

AKO SE PLENKOVIĆA NE MAKNE HRVATSKA ĆE PROPASTI

16. ožujka, 2018.

 

 

Pred nama je svega dva tjedna do glasovanja u Hrvatskom saboru o Istanbulskoj konvenciji. Ma koliko bila negativna i zastrašujuća u svojim implikacijama, IK nije najveća opasnost za opstanak Hrvatske. Daleko veću opasnost predstavlja duboka država, kojoj je na čelu Andrej Plenković, koji nemilosrdno provodi sve zahtjeve Europske unije i njegovog mentora, predsjednika Europske komisije Jean-Claude Juncker

Napisao: Antun Babić

Na poziv predsjednika Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana, 1990. vratio sam se u Hrvatsku nakon više od dvadeset godina života i djelovanja u političkoj emigraciji u Australiji. No, već u travnju 1990., kao predsjednik HSS-a u Australiji, došao sam u Hrvatsku da bi aktivno sudjelovao u predizbornoj kampanji Hrvatskog bloka, u kojoj su bili HDZ, HSS još neke druge manje stranke. Sudjelovao sam u stvaranju, obrani i međunarodnom priznanju Hrvatske. Ostavio sam sigurnu financijsku egzistenciju iza sebe u Australiji i stavio se na raspolaganje hrvatskom narodu u domovini. Usprkos brojnim poteškoćama i životnim opasnostima kojima sam se izlagao, bili su to najsretniji dani u mojem životu. Bio sam duboko uvjeren da Hrvatsku i hrvatski narod čekaju sjajna vremena slobode, demokracije i gospodarskog napretka.

HDZ je 1990. bio pokret, a ne stranka

Ponovno na prijedlog dr. Franje Tuđmana, u HDZ sam se učlanio u listopadu 1990. i bio izbaran u Predsjedništvo HDZ-a za Grad Zagreb. Još dok sam bio visoki djelatnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske, iz HDZ-a sam istupio 1994. godine. U pismu kojem sam uputio tada predsjedniku Gradskog odbora Đuri Vidmariću, između ostaloga, napisao sam kako je za mene HDZ bio pokret za stvaranje hrvatske države i da je ta zadaća obavljena, te da je sada potrebno u Hrvatskoj izgrađivati parlamentarnu demokraciju. Naime, već 1991. bilo mi je jasno kako su sve važnije dužnosti u Hrvatskoj zauzeli bivši članovi Komunističke partije i udbaši, koji nemaju nikakvog iskustva u upravljanju s državom u uvjetima demokracije i čija je namjera zadržati politički status quo iz vremena komunizma. Zbog velike zauzetosti u poslovima diplomacije, tada još nisam bio u cijelosti svjestan nezamislive pljačke državne imovine koja je već bila u tijeku. Naravno, sve se to kasnije, do današnjeg dana, pokazalo točnim.

Nažalost, to političko i svjetonazorsko prokomunističko stanje i svijest u Hrvatskoj nisu se ni malo promijenili od mojeg izlaska iz HDZ-a 1994. Dapače, Hrvatska i hrvatski narod danas, dvadeset i četiri godine kasnije, nalaze se u najvećoj opasanosti u našoj novijoj povijesti. Hrvatska je u ovom vremenu velikih svjetskih previranja suočena s daleko većom prijetnjom nego što je to bila velikosrpska agresija 1991. godine. Da sada ne ulazim u detalje koji su manje ili više poznati svima koji žive u Hrvatskoj, ali moram upozoriti kako danas nezaustavljivo jurimo u najdublji ponor, iz kojeg nema povratka. Ako kao narod nešto odmah ne poduzmemo, naša će sudbina biti zauvijek zapečaćena.

Pred nama je svega dva tjedna do glasovanja u Hrvatskom saboru o Istanbulskoj konvenciji. Ma koliko bila negativna i zastrašujuća u svojim implikacijama, IK nije najveća opasnost za opstanak Hrvatske. Daleko veću opasnost predstavlja duboka država, kojoj je na čelu Andrej Plenković, koji nemilosrdno provodi sve zahtjeve Europske unije i njegovog mentora, predsjednika Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Izglasajte nepovjerenje Plenkoviću

Stoga ovom porukom pozivam sve misleće i domoljubne članove Hrvatske demokratske zajednice da u što kraćem vremenu izglasaju nepovjerenje sadašnjem predsjedniku Andreju Plenkovića, koji ionako, za razliku od četiri milijuna Hrvata, ima jako dobar rezervni položaj u Europskoj uniji. Budite hrabri kao što su bili hrabri branitelji i članovi HDZ-a 1989. godine kad su osnivali tu stranku.

Odlaskom Plenkovića, dugoročno govoreći, članovi HDZ-a i hrvatski narod mogu samo dobiti, i mogu samo spasiti svoje dostojanstvo i sačuvati svoj identitet u samostalnoj hrvatskoj državi. Plenković se nije želio žrtvovati za Hrvatsku u Domovinskom ratu. Nema razloga vjerovati da je njegov mentalni sklop danas drukčiji. On hrvatsku državu i mjesto predsjednika HDZ-a Vlade Republike Hrvatske koristi isključivo za svoj probitak i zbog velikih ambicija u strukturama moći u Europskoj uniji.

Vjerujte mi, više nije ni pet minuta do dvanaest sati. Kazaljke su se poklopile i nama kao narodu ostale su zapravo samo sekunde da zaustavimo našu potpunu propast. Ako se to dogodi, a nismo od tog scenarija daleko, najveću osobnu i povijesnu odgovornost snosit će današnji članovi HDZ-a, od članova Predsjedništva, Nacionalnog vijeća do najmanjeg ogranka u Hrvatskoj.

Članovi HDZ-a, vi ste na potezu. O Vama ovisi sudbina Hrvatske i hrvatskog naroda, jer Plenković i njegova duboka država vjerodostojno nas vode u ponor.

Sudbina Hrvatske i hrvatskog naroda u našim je rukama

U ovoj poruci ujedno pozivam i sve misleće i razdrobljene skupine (stranke, organizacije, udruge …) mislećih i poštenih hrvatskih domoljuba da što žurnije podrede svoje osobne ambicije samo jednom cilju: spasu Hrvatske i hrvatskog naroda. Ukoliko to svi ne učinimo i ne stvorimo zajednički pokret za spas Hrvatske, i mi ćemo pred povijesti biti jednako odgovorni kao i današnji članovi HDZ-a. Naše nečinjenje bit će ravno izdaji hrvatskog naroda. Osobno sam spreman dati potporu svakoj smislenoj i djelotvornoj inicijativi ujedinjavanja domoljubnih snaga u našoj domovini Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i diljem svijeta. Kao jedan od inicijatora i koordinatora vrlo uspješnog udruživanja hrvatskih državotvornih političkih organizacija u Australiji 1989. godine imam iskustvo koje mogu staviti na raspolaganju, bez uvjeta, domoljubima u Hrvatskoj koji su spremni žurno pokrenuti jednu takvu inicijativu.

Sudbina Hrvatske i hrvatskog naroda u našim je rukama. T

24 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ralf Heinz KOLA
  #1 Ralf Heinz KOLA 18 travnja, 2019, 18:56

  Pozdrav dame i gospodo.
  Ja sam poduzetnik koji nudi novčane zajmove osobama kojima je potreban hitan kredit. Ova ponuda namijenjena je velikim tvrtkama i osobama koje mogu otplatiti. Domovina od 5.000 € do 6.000.000 € za sve zahtjeve na 3% kamate. Privatne, poslovne i druge osobe, kontaktirajte me putem moje adrese e-pošte i imat ćete rješenje za svoje probleme. ( [email protected] )

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ralf Heinz KOLA
  #2 Ralf Heinz KOLA 18 travnja, 2019, 18:56

  Pozdrav svima Ja sam biznismen koji nudi zajmove osobama u nevolji i sposobne otplatiti zajam u roku između svake osobe koja će me kontaktirati. Od 5.000 € do 6.000.000 € za svaki osobni zahtjev i za tvrtke. Kontaktirajte me putem moje adrese e-pošte: ( [email protected] )

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Ralf Heinz KOLA
  #3 Ralf Heinz KOLA 18 travnja, 2019, 18:55

  Za sve osobe kojima je potreban zajam novca nudim od 5000 € do 6.000.000 € za realizaciju vašeg projekta. ( [email protected] )

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Ralf Heinz KOLA
  #4 Ralf Heinz KOLA 18 travnja, 2019, 18:55

  Novčani kredit nudi od 5.000 do 6.000.000 eura za sve ljude koji imaju potrebu za otplatom. ( [email protected] )

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. zeus 2.
  #5 zeus 2. 9 travnja, 2018, 08:20

  krivo optuživan Ivo Goldstein da je kao ambasador RH u Parizu držao “sliku, druga tileta”,NIJE TOČNO “sliku” su tamo instalirali PLENKY i GALIĆ,a njih je tamo “instalirao” drug stevan mesić”burduš”,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. merle
  #6 merle 21 ožujka, 2018, 19:17

  KUKAVIČJE JAJE briselski plenković POLAKO ALI SIGURNO IDE STOPAMA ZA NAJVEČIM HRVATSKIM IZDAJNIKOM stipom & company!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Black Jack
  #7 Black Jack 20 ožujka, 2018, 13:17

  Joj koliko tih susgoslavena ima od plenky-a, do Sanadera i varamarka!
  Ajde možda ovaj i ne radi za petu kolonu ali u svakom slučaju juncker ga nakon istanbulske zeli stipati u hrvatskoj

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Slavko Zovko
  #8 Slavko Zovko 19 ožujka, 2018, 08:12

  Babiču ne trebate sebraniti. Znamo tko ste i što ste i za koga radite. Kad ste došli u Hr bili ste u hsss-u, znači protiv Tuđmana.Jedan i jedan su dva.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Antun Babić
   Antun Babić 20 ožujka, 2018, 13:42

   Ne nije istina. Bio sam u koaliciji s Tuđmanom. Pogledajte predizborni povijesni predizborni skup u Splitu u travnju 1990, na kojem sam zajedno s Tuđmanom govorio i dao Tuđmanu javnu potporu. Bilo je nazočno preko 100 tisuća ljudi. TV slika ne laže, a za Vas nisam siguran.

   Odgovorite na ovaj komentar
 9. amfilohije
  #9 amfilohije 18 ožujka, 2018, 15:02

  Basinac je u pravu. “Ostajte ovdje” nije pjesma slavljenika gen. Preradovića, negoli srbofora iz Mostara Alekse Šantića. Doista, antologijski stihovi čije poruke nitko od mladića, karadžića i inih srboljuba osvajača ne kuži. Pobeda svetosavaca samo na Ceru kod Šapca

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Mislav
  #10 Mislav 18 ožujka, 2018, 08:55

  Pravo je čudo što se još uvijek nije oglasio tzv. frano, centar udbe u RH. Preporučujem g.Babiću da se ne oglašava, jer je notorna istina da bi udbaši obnovili Š U G O srboslaviju. Pusti snovi balkanskoga i svjetskoga ološa, osobito srbijanskoga vukodlaka naprednjaka

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Ustaša
  #11 Ustaša 18 ožujka, 2018, 07:21

  Plenković je partizanska šaka jada !

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Miljan
  #12 Miljan 17 ožujka, 2018, 17:18

  U nekim stvarima je, Anno, g.babić u pravu, slažem se, naročito u podmetanjima za našeg premjera.Zašto toliko mrzi hrvatsku Vladu?

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. anno
  #13 anno 17 ožujka, 2018, 16:38

  Pa vidite da se svi štite međusobno.
  Tko je odgovarao u slučaju Sanader, zagorac, Vidošević, Croatia bus, kamensko, Željezaru Sisak, sad i rafineriju.
  Učinit ćemo sve….Što to konkretno činite….Da nam odlaze i stari i mladi izvan Lijepe naše.
  Nisam pobornica gospodina babića, ali u nekim stvarima je u pravu.
  Samo da vidim toga tko će ovog premijera maknuti…

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Anonimno
  #14 Anonimno 17 ožujka, 2018, 13:15

  Sjećam se jednog Babića koji je u Australiji plakao za Titrom i plesao srpska kola.Nije li to ovaj drug?

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Antun Babić
   Antun Babić 18 ožujka, 2018, 01:07

   Udbaši, nisam vas se bojao ni u Australiji dok ste uzimali Judine škude radeći za ubojice hrvatskih emigranata. A danas vas se još manje bojim. Vaši komentari ne mogu proći ni kod male djece. Zaparvo, to pokazuje vašu nemoć i ljutnju da sam ja cijelo vrijeme bio u pravu dok sam se protiv vas borio u Australiji. Ja ću se potpisati svojim imenom. Budite barem jedanput u životu hrabri i iskreni, pa se potpišite vlastitim imenom i prezimenom. Narano, da nećete, jer bi se tada javno otkrili da ste radili za Udbu. No, ja zam tko ste, pa me ti vaši komentariu ni malo ne brinu.

   Odgovorite na ovaj komentar
 15. Sydney II.
  #15 Sydney II. 17 ožujka, 2018, 13:05

  Plenkovića da makne jedan babić, Najbolje bi bi bilo da se taj babić makne sa svojim glupim “komentarima”. mali, sitni udbašičić. Tko ga nije prepoznao prepoznat će ga. Babičko, pali traktor i put Australija!

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. basinac
  #16 basinac 16 ožujka, 2018, 23:17

  Veliko glasačko tijelo HDZ-a permanentno dovodi na čelo nekakve partizanske potomke.Dali je to slučajnost ili je obična prevara u suradnji sa udbom.
  Sydney čini mi se da ovaj stih pjesme “Ostajte ovdje” pripada Šantiću.

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Sydney
  #17 Sydney 16 ožujka, 2018, 21:04

  Ne blesavi, Anonymouse! Taj ti je čovjek bio generalni konzul u Sydneyju, veliki je domoljub i brine za sudbinu domovine Hrvatske i mlade naraštaje rabježane diljem Europe i Amerike. Ostajte ovdje, sunce tuđega neba neće vas grijat ko što ovo grije, reče general Preradović.

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Anonimno
  #18 Anonimno 16 ožujka, 2018, 20:22

  Ko je g. Babić? Za koga on cijelo vrijeme radi? Moramo se zapitati.Jel zavrbovan?

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. zagorski veseljak
  #19 zagorski veseljak 16 ožujka, 2018, 12:15

  Ma tko ga bude maknuo.
  Ima preveliko zaleđe, onih koji tancaju kak on sigra.
  Tu nekaj smrdi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. zeus
  #20 zeus 16 ožujka, 2018, 10:03

  nije plency-boy sam,ima ih “stotinjak” (objaviti imena tih sinova koji se vani# uče),o tome nitko ništa,HDZ i “desni” gdje ste,zar vam još uvijek nije jasno što znači “transvormacija” i #nova paradigma”

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code