AKCIJA DAMASK: Policija hapsi 11 terorista u BiH!

AKCIJA DAMASK: Policija hapsi 11 terorista u BiH!

13. studenoga, 2014.

sipa-foto-youtube-1371809302-328501 Custom
S
ARAJEVO – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros aktivnosti u okviru nastavka akcije kodnog naziva “Damask”, koja se izvodi na širem području BiH.

U toku su hapšenja i pretresi objekata na više lokacija na području Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja i Živinica s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U ovom trenutku stavljeno je pod kontrolu 11 osumnjičenih osoba i vrše se pretresi i pregledi objekata na više lokacija.

Akcija je rezultat višegodišnje složene kriminalističke istrage kojom je bio obuhvaćen veći broj osoba koje se dovode u vezu sa terorističkim aktivnostima.

Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog Državne agencije za istrage i zaštitu, Sud BiH i Tužilaštvo BiH izdali su naredbe za pretrese i hapšenja koja se danas realiziraju.

U akciji učestvuje preko 100 policijskih službenika, a izvodi se u saradnji sa pripadnicima Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo.

( Dnevni avaz)

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code