ABH: VLADA NE ZNA ODREDITI STRATEŠKE INTERESE

ABH: VLADA NE ZNA ODREDITI STRATEŠKE INTERESE

29. kolovoza, 2014.

big Zastava ABH

Milanovićeva Vlada od samog početka ovoga mandata ima neki nedokučiv problem vezan za osiguranje strateških interesa Republike Hrvatske i njeno prometno povezivanje.

Sjećamo se priča o odustajanju od Pelješkog mosta, što je nedopustivo prometno izoliranje juga Hrvatske. Najnoviji potezi Milanovićeve Vlade su vezani za odustajanje od izgradnje preostalih 100 kilometara autoceste od Kule Norinske do krajnjeg juga Hrvatske. Nude nam korištenje autoceste kroz Bosnu i Hercegovinu s priključcima iz Hrvatske.

Sam taj potez svjedoči o apsolutnoj nesposobnosti da kao članica EU ne uspijevamo izboriti sufinanciranje za ostvarenje nacionalnih interesa, već prometnu prednost dajemo susjednoj državi.

Draga gospodo iz Vlade. Predlažemo Vam jedan vrlo održiv model samostalnog financiranja izgradnje stotinjak kilometara autoceste, a ako je potrebno i Pelješkog mosta. Vratite „predanih“ 35% hrvatske proizvodnje mlijeka, te ćete kroz PDV u roku od sedam godina namaknuti 700 milijuna eura.

Ladislav Turudić, glavni tajnik ABH T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. ptic
    #1 ptic 29 kolovoza, 2014, 13:28

    stalno ste u zabludi. Ta jada kao i prije radi za strateske interese boljih plataca. Zar ste zaista toliko naivni pa mislite da su te silne milijarde kojima je zaduzen hrvatski narod ikad stigle u Hrvatsku. To je fiktivni dug, a stvarna je samo provizija koju su ti lupezi dobili za potpise na dug narodu.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code