44,4 MILIJUNA KUNA ZA BESPLATNE UDŽBENIKE

44,4 MILIJUNA KUNA ZA BESPLATNE UDŽBENIKE

13. kolovoza, 2013.

udzbenici

Ove godine Grad Zagreb nastavlja s tradicijom osiguravanja besplatnih obveznih udžbenika za svoje osnovnoškolce, najavio je gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, na kojoj su predstavljeni korisni detalji za roditelje. 

Izdvojili smo 44,4 milijuna kuna za kupnju osnovnih kompleta udžbenika prema programu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, za 57.785 zagrebačkih učenika, te učenike koji žive u Zagrebu, a pohađaju škole u Zagrebačkoj županiji, dodao je gradonačelnik, naglasivši da su u školama organizirana dežurstva za preuzimanje udžbenika, čija je isporuka započela danas, a trajat će do 23. kolovoza. Ovu tradiciju, istaknuo je, nastavit ćemo i u sljedeće tri godine 

Kako se čulo, nabavka knjiga dogovorena je s rabatom od 17,5 %, od 13 nakladnika, a bit će dostavljene u 106 zagrebačkih osnovnih škola, četiri škole za učenike s teškoćama u razvoju, četiri privatne škole i tri ustanove u sustavu socijalne skrbi. 

Osnovni komplet: udžbenici i radne bilježnice 

Osnovni komplet sadrži udžbenike i radne bilježnice, a ne i zbirke zadataka, atlase i mape, naglasio je zamjenik pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić. 

Nakon konferencije za novinare, gradonačelnik je prisustvovao distribuciji udžbenika u OŠ A. Harambašića. 

Razmjena udžbenika ispred MSU-a od 19. kolovoza do 1. rujna 

Prema najavi gradonačelnika, kao i zadnjih godina, Grad će organizirati sve potrebne uvjete za razmjenu udžbenika za srednje škole na platou ispred Muzeja za suvremenu umjetnost, i to od 19. kolovoza do 1. rujna, od 8,00 do 16,00 sati. T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code