24. GODINE  DJELOVANJA HSS-a U DOMOVINI

24. GODINE DJELOVANJA HSS-a U DOMOVINI

21. studenoga, 2013.

620 400 1358765941HSS

Na poziv Udruge za promicanje hrvatske političke povijesti Neda Prpić Gamiršek, u srijedu  20. studenoga, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prisustvovao je proslavi 24. obljetnice javnog djelovanja HSS-a u domovini.

Proslavu tradicionalno 20. studenoga organizira Udruga za promicanja hrvatske političke povijesti “Neda Prpić Gamiršek” u Jurjevskoj ulici 29.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg zaželio je predsjednici te udruge Nedi Prpić Gamiršek da ih još dugo okuplja te istaknuo kako ga posebno raduje da su došli mladi HSS-a., istaknuo je Hrg. Zamjenik predsjednice te udruge Darko Till podsjetio je da je 20. studenoga 1989. upravo na tom mjestu u Jurjevskoj održan sastanak grupe članova HSS-a kojem su predsjedali dvoje članova Središnjeg odbora HSS-a koji su jedini stalno boravili u domovini – Neda Prpić Gamiršek i dr. Nikola (Nikica) Novaković. Nakon tog sastanka upućen je proglas javnosti u kojem je istaknuto kako HSS prekida s gotovo pedeset godišnjim ilegalnim radom u zemlji te nadalje djeluje javno.

Prpić Gamiršek je kasnije bila prva glavna tajnica HSS-a u domovini, a dr. Novaković prvi predsjednik domovinskog HSS-a. Njih dvoje su u veljači 1990. unijeli HSS u registar političkih stranaka u Hrvatskoj.

Neda Prpić Gamiršek je u 99. godini života i izuzetno je društveno aktivna, od 1999. je počasna predsjednica Organizacije žena HSS-a “Hrvatsko srce”, a od 2010. počasna predsjednica HSS-a. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code