12. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR

12. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR

14. listopada, 2013.

12-ultramaraton-plakat-552x783

U utorak, 15. listopada 2013. godine, na Trgu siječanjskih žrtava s početkom u 10.00 sati započeti će  12 Memorijalni ultramaraton, Zagreb-Vukovar “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“

Memorijalna utrka plijeni pozornost svojom osobitošću duljine staze od 344,1 km, kao najduža i najzahtjevnija utrka u ovom dijelu Europe koju organizira Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom poglavarstva Grada Zagreba. Ultramaraton je organiziran u sjećanje na pripadnike Zagrebačkog HOS-a  ali i na sve bojovnike Domovinskog rata koji su u rujnu 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu suvereniteta Republike Hrvatske.

12. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata. Ultramaratonskom utrkom koja već dvanaestu godinu kreće iz Zagreba prema Vukovaru, nastojimo i uspijevamo sačuvati uspomenu na rujan 1991. godine kada su bojovnici iz Zagreba krenuli prema Vukovaru u obranu suvereniteta Republike Hrvatske. Na svim dionicama Ultramaratonske utrke polažu se vijenci i pale svijeće u spomen na one koje nikada ne smijemo zaboraviti, hrvatske bojovnike koji su dali svoje živote za slobodu naše Domovine

Svečanom startu jubilarnog ultramaratona, nazočit će gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, predstavnici Ministarstva branitelja, Ministarstva obrane, te mnogobrojni predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Trkači cjelokupnu dužinu staze od 344,1 km trče u pet dionica, pod budnim okom sudaca i delegata Hrvatskog atletskog saveza:

1.    dionica: Zagreb ( Kustošija) – Ivanić Grad      50,6 km

2.    dionica: Ivanić Grad – Novska                        72 km

3.    dionica: Novska – Slavonski Brod                   90,5 km

4.    dionica: Slavonski Brod – Osijek                     84 km

5.    dionica: Osijek – Vukovar (Ovčara)                47 km


Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code