STOP PROGRAM ZA MALOLJETNIKE

STOP PROGRAM ZA MALOLJETNIKE

1. travnja, 2014.

uszm-logo-bijeli

Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež uspješno je provela „Stop program“ u  još dvije zagrebačke četvrti  – Centar i Medveščak, te će rezultate provedbe projekta u ove dvije gradske četvrti predstaviti javnosti u utorak,  1. travnja, 2014. godine u 13,00 sati, u Udruženju obrtnika Grada Zagreba, Trg Mažuranića 13.

Nakon pilot-faze koja je obuhvatila gradsku četvrt Trnje, ovaj jedinstveni odgojni program namijenjen maloljetnim počiniteljima „lakših“ prekršaja, nastavlja davati pozitivne rezultate, poručuju iz Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.

„Uključivanjem u Stop program, maloljetnicima se šalje jasna poruka o nedopustivosti i štetnosti njihovog ponašanja, ali i pruža mogućnost da aktivno sudjeluju u promjeni tog ponašanja. S gradskim četvrtima Trnje, Centar i Medveščak, Stop programom smo uspjeli uspješno obuhvatiti 30 maloljetnika, te ćemo nastaviti rad u ostalim gradskim četvrtima, uz umrežavanje obrazovnih institucija, institucija socijalne skrbi i policije, s ciljem unapređenja rane detekcije i prevencije neprihvatljivog ponašanja mladih ljudi u hrvatskom društvu,“ naglašava Lana Petö Kujundžić, predsjednica Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i sutkinja Županijskog suda u Zagrebu.

„Stop program“ u Hrvatskoj koordinira Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež u suradnji s udrugom Pragma i Udrugom za izvansudsku nagodbu i posredovanje u kaznenom postupku, a „Stop program“ se u svim gradskim četvrtima provodi zajedno s policijom i policijskim postajama, djelatnicima Obiteljskog centra te Centrom za socijalnu skrb Grada Zagreba. Projekt podržava Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Gradski ured za obrazovanje, te također i MATRA program nizozemske vlade.

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež osnovana je u Zagrebu 2010 godine s glavnim ciljem poticanja suradnje, međusobne pomoći i povezivanja sudaca za mladež, obiteljskih sudaca, prekršajnih sudaca, državnih odvjetnika, odvjetnika i ostalih stručnjaka koji rade s djecom i mladima. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code