ZBOG UDARA HRVATSKOG BRODA U DUNAVU SE UDAVIO BRAČNI PAR

ZBOG UDARA HRVATSKOG BRODA U DUNAVU SE UDAVIO BRAČNI PAR

16. ožujak, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Beli čamac nasred Dunava video je kapetan teretnog broda. Nekoliko puta je pokušao da javi muškarcu i ženi u sportskom brodiću da barža nailazi i da se sklone. Međutim, oni nisu reagovali na ta upozorenja, verovatno su loše procenili situaciju i pomislili su da će teretno plovilo proći. Tad su se sudarili i čamac “Lara” se prevrnuo. Oboje su upali u vodu i udavili se u Dunavu.

Ovako priča jedan od očevidaca brodske nesreće koja se dogodila u utorak, oko 17 časova, na reci Dunav kod Velikog ratnog ostrva u Beogradu, u kojoj su stradali supružnici Miroslav i Snežana Mrkobrad. Njihov čamac je, na 1172. kilometru plovnog puta, u blizini hotela “Jugoslavija”, udario teretni brod “Sveti Nikola”, koji je plovio pod hrvatskom zastavom. Od siline udara, brodić “Lara” se okrenuo ka vodi i zbacio bračni par u Dunav. Tela supružnika, koji su imali oko 65 godina, izvučena su posle dva sata na keju kod Kule Nebojša.

Prema nezvaničnim informacijama, Snežana i Miroslav su pokušavali da sa zemunske strane otplove do palilulske obale i navodno su se zaustavili na sredini reke. To je, navodno, negirala posada teretnog broda “Sveti Nikola”, koja je i izvukla tela utopljenika na palubu i sačekala dolazak Rečne policije. Kako su nam ispričali očevici, bilo je nemoguće da se teretno plovilo zaustavi na reci, jer je reč o barži koja ima nekoliko kompozicija i koja ne može lako da stane, pogotovo nizvodno.

IZVOR: www.novosti.rs T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Ante Matić
    #1 Ante Matić 9 travanj, 2018, 07:11

    Nisu se oni udavili, nego su se utopili. Ne možete se udavit vodom, a možete nečim drugim, nečim ako vam zapne u grlu, kao što se toi dogodilo jednom hrvatskom pjesniku, pa se udavio od kriške jabuke. Nemojte mi se rugat hrvatskom jeziku

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.