ZBOG SILNIH POKOLJA ANTIFAŠIZAM NE SMIJE BITI U USTAVU

ZBOG SILNIH POKOLJA ANTIFAŠIZAM NE SMIJE BITI U USTAVU

25. siječanj, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

images|cms-image-000014297
Taj i takav antifašizam ne može i ne smije biti u modernom i demokratskom Ustavu Republike Hrvatske. Republika Hrvatska nastala je na osnovi prvih demokratskih izbora 1990. godine slobodno izraženom voljom hrvatskog naroda i utemeljena je na legitimnom, pravednom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu. To treba unijeti kao promjenu u Ustav, a sve ostale navode iz I članka treba izbaciti. Dakako i ostale članke Ustava treba proanalizirati i popraviti jer su pojedini sročeni kao da ih je pisala pravno nepismena osoba

Napisao: Zoran Čapalija-Čaplja

Uistinu je bilo teško 22. siječnja 2016. gledati komunistički igrokaz u Saboru Republike Hrvatske, a ne pomisliti da se radi o Skupštini Srbije ili pak Jugoslavije. Dobro obučeni jastrebovi antifašizma razmahali su se krilima i po dobro poznatoj maniri svoga izgubljenog lidera i započeli svoj let mržnje. Poput pravih antifašista sijali su uvrede i ideološke etikete prema nedužnima. Farizejskim čestitkama mandataru i „dobrim željama“ započinjali su svoje govore kako bi se pokazali kao uljudbeni sabornici no nakon toga započinjali su sa uvredama i blaćenjem, kako mandatara tako i članova vlade koje je predložio. Odmah nakon svojih govora morali su se mobitelom javiti u stožer mržnje kako bi primili nove upute. Osmjeh je ozario njihova lica kada ih je šef pohvalio. Prema svemu viđenom oni očito nisu došli izabrati novu Vladu već beskompromisno štititi antifašizam. Očito ih nije zanimala budućnost Hrvatske već povijesna neistina – antifašizam po njihovim pravilima.

Antifašistički zločini

Svjetski antifašizam zamišljen i započet kao pravedan pokret nažalost završava s najstravičnijim pokoljima koje čovječanstvo pamti. Sjetite se bacanja atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki te uništenje ovih gradova. Prema podacima iznesenim 2013. godine nastradalo je ukupno 557.478 osoba, od čega je 277.996 direktnih žrtava eksplozije, dok su ostale žrtve radijacije. Sjetite se ognjene oluje nastale bacanjem zapaljivih bombi na grad Dresden i 135.000 poginulih. Da ne spominjemo i sve druge gradove u kojima su razornim bombardiranjima bili poubijani nedužni civili.
A što je to učinio jugoslavenski antifašizam? Sjetite se gospodo iz SDP-a još jednom zapovijedi koju je izrekao vaš idol Josip Broz Tito svim stranačkim odborima i zapovjednicima vojnih jedinica u ožujku 1945. godine:
,,Ovih dana pružit će se prilika da Komunistička partija Jugoslavije preuzme vlast na teritoriju cijele države. Ta prilika trajat će samo nekoliko dana, a možda i nekoliko sati, i ako u to vrijeme ne likvidiramo sve naše neprijatelje ta će se prilika zauvijek izgubiti”.
O izvršenju ove zapovjedi sam Tito govori na mitingu u Ljubljani 26. svibnja 1945. Tada je javno izrekao:
“Što se tiče ovih izdajica kojih je bilo u svakom narodu, među svim ljudima, to je sada stvar prošlosti. Ruka pravde, osvetnička ruka naroda, već je stigla većinu; samo manjina izdajica uspjela je pobjeći i staviti se pod inozemno zaštitničko krilo. Ta manjina nikada vise neće zuriti u naše lijepe planine, naša cvjetna polja. Ako se to i dogodi, trajat će kratko vrijeme”. ” Također navodi: ,,Likvidirali smo dvjesto tisuća bandita, a još toliko smo ih zarobili. Stigla ih je ruka naše pravde.’
Od ovih riječi svakom se razumnom čovjeku sledi krv u žilama. No nažalost likvidacije se i dalje nastavljaju i dosežu neslućene razmjere. O tome sasvim sigurno najbolje svjedoči rečenica koju je u jugoslavenskoj skupštini u Beogradu u siječnju 1951. izrekao ministar unutrašnjih poslova FNRJ (od 1946. – 1966.) Aleksandar Ranković. Tijekom govora kaže:
“Likvidirali smo 568.000 narodnih neprijatelja, a kroz logore od 1945. do 1951. prošlo je 3.777.776 zatvorenika”. („Politika“, Beograd, 1. veljače 1951).
Potvrda tih „antifašističkih“ zločina su oko 1700 jama u kojima leže tijela narodnih neistomišljenika ubijenih bez prava na pošteno suđenje i obranu. Najstrašnije zločine za koje znamo počinili su svakako na Bleiburgu, u Kočevskom rogu, Teznom, Hudoj jami, Jazovki i Maceljskoj šumi. Opsežnija istraživanja svih jama nažalost nisu obavljena jer su ih zaustavili počinitelji – antifašisti.

Antifašizam u Ustavu Republike Hrvatske

Nažalost taj antifašizam je kao ideološki kameleon mijenjao boje i ustroje pa je preko svoje djece UDBE, KOS-a i SID-a SSIP-a, a po nalogu komunističkog vrha i dalje vrebao na sve neistomišljenike te ih likvidirao širom svijeta. Takvo njihovo djelovanje bilo je utemeljeno na principima rada obavještajnih službi u totalitarnim režimima za što je potrebna „infiltracija i agresivnost pri izvršavanju zadataka“ te uzus kako „cilj opravdava sredstvo“. Pametnom dosta.

Upravo taj i takav antifašizam ne može i ne smije biti u modernom i demokratskom Ustavu Republike Hrvatske. Republika Hrvatska nastala je na osnovi prvih demokratskih izbora 1990. godine slobodno izraženom voljom hrvatskog naroda i utemeljena je na legitimnom, pravednom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu. To treba unijeti kao promjenu u Ustav, a sve ostale navode iz I članka treba izbaciti. Dakako i ostale članke Ustava treba proanalizirati i popraviti jer su pojedini sročeni kao da ih je pisala pravno nepismena osoba. Pojedini članci nedovoljno dobro izražavaju stupanj dosegnute demokracije i moraju biti promijenjeni. Osobitu pažnju treba posvetiti člancima koji nedovoljno dobro izražavaju hrvatski nacionalni identitet. O tome više nekom drugom prilikom.

Antifašizam je floskula

Potpuno je u pravu dr. Zlatko Hasanbegović kad taj antifašizam naziva floskulom. On je bio samo maska pod kojom su počinjeni stravični ratni i poratni zločini. Svi koji brane i slave takav antifašizam uistinu su umobolni i ne bi trebali sjediti u Hrvatskom Saboru već u nekoj umobolnici.
Na gospodina Hasanbegovića, poštenog i časnog znanstvenika, pripadnika nacionalne manjine i člana Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice u Zagrebu sasuli su silne optužbe. Svakom imalo pristojnom čovjeku bilo je teško gledati tu primitivnost i slušati neutemeljene uvrede. Dr. Hasanbegović kao povjesničar dobro poznaje povijest II Svjetskog rata i poraća, a kao suradnik različitih inicijativa radi na za utvrđivanju žrtava poratnog komunističkog terora, posebice nad muslimanima u Bosni. Njegov sud o antifašizmu kao floskuli izrečen je na osnovi znanstveno utvrđenih činjenica i potpuno je jasno kako to ne mogu prihvatiti reformirani komunisti čiji su“ znanstvenici“ kreirali ideološku povijest podređenu potrebama partije. To što su učinili bio je zločin za pisaćim stolom.
No kako bilo da bilo svima je je na spomenutom zasjedanju u Saboru omogućeno osnovno demokratsko – pravo na govor. Svojim su primitivnim i prostačkim govorima osramotili upravo sebe i stranku kojoj propadaju te pokazali hrvatskom narodu kakvu demokraciju nude i koliko im je stalo do budućnosti Hrvatske. Čini se da im je bol zbog izgubljenih izbora potpuno pomutila razum pa i dalje tvrde da su pobijedili na izborima ili pak to kako su oni zaustavili recesiju i osigurali velike uspjehe. Kad ste ih slušali o tome što su sve učinili mogli ste steći dojam kako će te već sutra živjeti u društvu blagostanja. A što je istina? Sutra kad se probudite dočekat će vas nažalost siromaštvo propisano po njihovom receptu. Da je istina sve što su navodili kao svoje uspjehe tko bi svoj glas dao nekoj drugoj stranci.
Odlaskom ove ideološke, nesposobne i bahate Vlade koja nas je posvađala sa svim vjekovnim saveznicima i osramotila pred cijelim svijetom, za Hrvatsku sasvim sigurno dolaze bolji dani. Strpite se i vrijeme će pokazati.Iš kuku-riku!T

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ZDS
  #1 ZDS 28 siječanj, 2016, 14:01

  Ovi naši srbokomunisti i jugonostalgičari uporno se idu sakriti iza krinke antifašizma-dok je jugoslovenski komunizam bio čisti fašizam-čak malo i gori jer takva zlodjela što je radio Tito sa svojom bratijom nisu radili ni fašisti-kod njih je bilo kakvih normi-kod ovih se ubijalo redom i na svake načine. pod tom krinkom se idu sakriti domaći fašisti i zdajnici od Mesića,Milanovića…pa rerdom ekipe, npr. Stazića koji glumi sdp-ovog buldoga a ustvari je obično pašče!m Srećom srušen je kokošinjac neće još puno kukurikati!
  Samo mi je žao FRANE izjede se od muke!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 27 siječanj, 2016, 18:06

  CETIRI JAHACA APOKALIPSE

  U devetnaestom stoljecu su iz ‘Komunistickog Manifesta’ izmigoljile totalitarne ideologije – komunizma, socijalizma, fasizma a najzad i nacizma. Ono sto mnogi ili ne znadu ili o tome ne zele govoriti, je cinjenica da je Karl Marx, unuk dvaju rabina, napisao i u Prizu objavio, dvije godine prije ‘Manifesta’ pamflet “Zidovsko pitanje” gdje je izricito iznio misljenje, da je nemoguce osloboditi ljudski rod od posasti kapitalizma dok se Zidovi ne odvoje od proizvodnje kapitala i stimuliranja kapitalizma. Na to j Marx iznio tvrdnju da se ‘Zidovi mogu odvojiti od kapitalizma samo ako bi se fizicki unistili’.

  No, taj isti Karl Marx je, nakon objave ‘Manifesta’ u toku nekoliko godina strogo osudio Bana Jelacica i njegovu ‘drskost’ da izdvoji Hrvatsku iz Habsburskog carstva i vrati joj status samostalnosti. Marxova osuda je bila usporediva s njegovom osudom Zidova jer je iznio tvrdnju da ce ‘u buducem svjetskom ratu Hrvata nestati s lica zemlje’. Naime, Marxova majka je bila podrijetlom madzarska Zidovka pa je autor ‘Manifesta’ bio posve na strani Layosa Kosutha, odnosno na strani onih koji grade carstva, a protiv onih koji su se zalagali za obnovu nezavisnosti pokorenih naroda. Tako je osudio i Grke najcrnjim pokudama zbog drskosti da se izdvoje iz Turskog carstva, itd.

  Strasna je bila i sudbina Zidova i sudbina Hrvata polovicom dvadesetog stoljeca pa bi bilo prirodno da te dvije tragedije koje je smislio isti filozof, Karl Marx, dovedu Hrvate i Zidove do bratimljenja, a ne do mrznje, koju je proizveo komunizam.

  Napokon, treba istini pogledati u oci i priznati da su CETIRI JAHACA APOKALIPSE – Marx, Lenjin, Staljin i Hitler, koji su poharali svijet u dvadesetom stoljecu, bili – zidovskog podrijetla.U ime povijesne istine ta cinjenica ne moze biti ‘zaboravljena’ jer taj zaborav ne moze uskrsnuti desetine milijuna zrtava koje su proizvele ideologije tih cetiriju ‘jahaca apokalipse’. Prokleti oni bili i prokleti da budu – za sva vremena! Amen!

  Mirko Vidovic
  Akademik.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • FRANO
   FRANO 30 siječanj, 2016, 00:21

   POŠTOVANI ,NEUKI ,TUĐAMN-KAPTOLSKO-NACISTIČKO-STEPINČEVSKI AKEDEMIĆE.NIJE TVOJE DA PIŠEŠ ONOM ŠTO NE ZANŠ.ZA TAKVE TEME IZ MARXISTIČKO-MATERIJALISTIČKE FILIZOFIJE TREBA SE DUGO I DUGO IĆI U ŠKOLICU I NAUČITI SE MISLITI DA BI MOGAO POSTEPENO SPOZANAVTI MATRIJALISTIČKU FILOZIOFIJU I NJENU DIJALEKTIKU.O BANU JELAČIĆU TI NE ZNAŠ NIŠTA NITI O ZBIVANJIMA O KOJIM BLEBEĆEŠ JER ,KAKO RKEOH TREBA ZNATI POVIJESNO -MATRIJALISTIČKI MISLITI.

   Odgovorite na ovaj komentar
   • ZDS
    ZDS 30 siječanj, 2016, 15:15

    Crni FRANO još zagađuješ medijski prostor-kamen oko vrata-samo nemoj u Savu izazvaćeš ekološku katastrofu-u Moravu bre!!!

    Odgovorite na ovaj komentar
    • FRANO
     FRANO 4 veljača, 2016, 18:13

     OVA KRTICA ZAISTA PREDICIRA OVAKVE OVNOVE KOJI VIŠE IMAJU U MOŠNJAMA NEGO U SVOJIM TIKVAMA,ONIM DINARSKO,KATOLIČKIM ,KOJI SE KITE SA NJOM . ONA ETIMOLOŠKI GLASI;
     =ZATUCANE DINARSKE SPODBE==.

     Odgovorite na ovaj komentar
     • ZDS
      ZDS 7 veljača, 2016, 07:28

      Opet ova muha zunzara-u narodu poznata kao govnara-u ovom slučaju sa šešeljevog govna, kpole popa đujića, imaš puno problema-ja takve liječim šok terapijom uspješno-iako si težak slučaj, možemo pokušati, da se dogovorimo za tretman-traje kratko!

 3. Anonimno
  #3 Anonimno 26 siječanj, 2016, 16:46

  OVAJ SAZIV SABORA JE PORAZIO IDEOLOSKE LUDORIJE

  Ustav nije ni sud povijesti ni djubriste na koje se bacaju povijesni otpadci bili ljevice ili desnice – USTAV je Temeljni zakon i mora biti primjerno nepristran da ne bi bio poticaj na pranje krvavih ruku i zle savjesti. Jer:

  KAKAV USTAV – TAKAV SUSTAV.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO
  #4 FRANO 26 siječanj, 2016, 02:36

  TKO SE TO JAVLJA I OSUĐUJE ANTIFAŠIZAM U HRVATSKOJ ????
  ZATUCANI ,KLEROFAŠISTIČKI KATOLICI HERCEHOVINE , DALMATINSKE ZAGORE I IMOTSE KRAJINE, POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA,KOLJAČA,PLAJČKAŠA ČIJI SU I DALJNJI PRECI BILI MLETAČKIH HAJDUCI , UBOJICE,PLJAČKAŠI I KRVOLOCI , KOJI SU UVJEK U SLUŽBI ONIH KOJI IH PLAĆAJU ,A ZLOČINAČKA CRKVA U HRAVTA VAM JE STOŽER. OSIM ŠTO SU VAM DALJNJI PRECI BILI I OSTALI STRANI PLAČENICI ,HAJDUCI ,UBOJICE I PLJAČKAŠI VI , NJIHOVI POTOMCI IDETE NJIHOVIM STOPAMA RASPIRUJUĆI USTAŠOIDNU MRŽNJU I KRVOLOČNI KATOLICIZAM. KOJI OSUĐUJE ANTIFAŠIZAM I SVE NJEGOVE POVIJESNE I KULTUNE TEKOVINE ,A ONE SU STICANE U KRVLJU NJENIH ,ODNOSNO NAJVEĆEG DIJELA HRVATSKIH GRAĐANA , PA OTKUDA VAM PRAVO DA PROSUĐUJETE I OSUĐUJTE ANTIFAŠIZAM,VI POTOMCI STEPINČEVIH ,RAZVRATNIH, ZLOČINAČKIH HORDI,KRVOLOKA I PLJAČKAŠA ,KOJI SU U HRVATSKOJ POVIJESTI OSTAVILI VELIKU SRAMOTU JER SU SE ,PO UZORU NA SVOJE PRETKE , A U SLUŽBI ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA,ODNARODILI I U II SVJETSKOM RATU, BILI NACISTČKO-VATIKANSKI KRVOLOCI ,KOLJAČI I PROIZVIOĐAĆI HOLOKAUSTSKIH ISTREBLJENJA,PREDVOĐENI EGZARHOM KATOLIČKE CRKVE ,KRVOLOKOM STEPINCEM . CRNU RUPU U HRVATSKOJ ANTIFAŠISTIČKOJ POV IJESTI, KOJU NAM NAPRAVIŠE STEPINČEVI KOLJAČI I PLJAČKAŠI, JOŠ ĆE DUGO TRAJATI U NARODNOM SJEĆAN JU, A POSEBNO ONOG N AJVEĆEG DIJELA HRVATSKOG KORPUSA KOJI JE S’PUŠKOM U RUCI KRVLJU I ŽIVOTIMA PLAĆAO OSLOBOĐENJE OVE NAŠE HRVATSKE OD TIH STEPINČEVIH KOLJAČA I PLJAČKAŠA ,ČIJI POTOMCI DANAS SLOBODNO BAULJU PO NAŠIM POV IJESNIM SJEĆANJIMA OMALOVAŽAVAJUĆI TE SVE ŽRTVE I RAZARANJA ,DA BI DANAS VELIČALI SVOJE OČEVE ,ZLOČINAČKU CRKVU ,NJIHOV KRVOLČNI STOŽER I TRAŽILI DA SE ISTINA PRETVORI U OPTUŽBU ANTIFAŠISTA ZA NEKE PO NJIMA UČINJENE ZLOČINE , JER SU ANTIFAŠITI NJIHOVE OČEVE OSUDILI U CRNU RUPU ZA IZDAJU I GENOCID.
  I ,GLE PARADSOKS KATOLIČKE KRVOLOČNE ALAŠE ,ONI DANAS SEBI PRISVAJAJU PRAVO DA SVOJE ZLOČINE NA STRANI NACIFAŠIZMA PROGLASE ŽRTVAMA ZA SLOBODU NEKE APSTRAKTNE ,SAMO NJIMA POZNATE HRVATSKE . PA NEKI ANONIMUS ,VIKTOR HIBNER, ZORAN ČAPAJLIJA I SISAČKI EPARH,NEŽENJEA,EMASKUIRANOG MOZGIĆA ,ALI UGOJENI BAK KOŠIĆ ,SVI POTOMACI NEKOG STAPINČEVOG KRVOLKA ,DANAS SE U SVOJOJ PASQUILI, USTAŠOIDNO-STEPINČEVSKIM LAJAČKI JEZIKOM PREBIRE PO SOCIJALIZMU ,PO SVIMA KOJI SU DRUGI I DRUGAČIJI T,KOJIM PUTEM HOĆE PONOV NO AKTUALIZIRATI PITANJE USTAŠKIH ZLOČINA KAO ŽRTAVA ZA SLBODU HRAVTSKE. BILO BI NEPRIMJERENO NE UZVRATITI OVOM KATOLIČKO ,DINARSKOM DRIPCU ,DA JE ZAKASNIO ,A NI U DEVEDESTIM GODINA NIJE IMAO NIKAVU ŠANSU, MAKAR BOLJU OD DANAŠNJE, DA POSTAVLJA PITANJE SVOJH DAVORIJA , JER JE VRIJEME , PA UČINJENI ZLOČINI NJEGOVIH PREDAK I OČEVA NIKAD N EĆE BITI DRUGAČIJE KVALIFICIRANI OSIM ZLOČINA GENOCIDA ZA KOJE SU BILI OSUĐENI ZA CRNU RUPU. A ŠTO SE TIČE ANTIFAŠIZMA,ON SE NIKADA NE MOŽE DEVALVIRATI JER JE POVIJEST NA NJEGOVOJ STRANI ,JER JE I PRAVDA STAJALA NA NJEGOVOJ STRANI.
  PA POŠTOVANI VIKTORE ,I TI ČAPAJLIJA, I TI EPARHE SISAČKE DŽUMRUKLANE , DINARSKE ZATUCANE ,USTAŠOIDNE ,USPALJENE , SEOSKE , DRIPČINE, VI SE NISTE NIMALO SUSTEZALI DA O SOCIJALIZMU I ANTIFAŠIZMU NAJBRUTALNIJE LAJETE I NAJ KRIŽARSKIJE UVREDE IZRIČETE ,A TIME STE VRIJEĐALI ONAJ NJAVEĆI DIO HRAVSTKOG NARODA KOJI SE BORIO PROTIV VAŠIH OČEVA ,STEPINČEVIH KRIŽRA,KOLJAČA I PLJAČKAŠA. I NAJKRVOLOČNIJE STE ISKAZALI SVOJU MRŽNJU PREMA SVAKOM DRUGOM I DRUGAČIJEM KAO ŠTO JE TO U KATOLIČKOM ODGOJU, VAS TRIBALNIH ,ZATUCANIH TALBANA ,SA DIRASKIH OSOJA I PRISOJA ČIJA JE SVIJEST NA STUPNJU ČULNE IZVJESNOSTI KAD NE RASPOZNAJET PREDMETE OD POJAV ,KADA JE VAŠ RAZUM NA STUPNJU HOMO-EREKTUSA KOJI JE UVJEK SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE HUMANOSTI. PA KAD JE U PITANJU VAŠA KATOLIČKA ZLOČINAČKA TRIBALNO-ANTRIOPIDNA MRŽNJA NA TOM STUPNJU ,BIT ĆE POTREBNO ,A TOME NIJE DALEKO DA SE PONOVNO ANTIFAŠISTIČKA HRVATSKA ODLUČI NA LUSTRACIJU SVIH POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA, N AJMANJE JEDNO STOLJEĆE DRUŠTVENE KARANTENE JER SAMO NA TAJ NAČI SE MOŽE I MORA ,JEDNOM ZAUVJEK ,VAS I CRKVU STAVITI U KARANTENU DA NE ZAGAĐUJETE DUH HRVATSKOG ANTIFAŠISTIČKOG KORPOUSA VAŠIM KRVOLOČNIM ,DINARSKO- TRIBALO DILUVIJANIM, JEZIKOM .

  Odgovorite na ovaj komentar
  • ZDS
   ZDS 3 veljača, 2016, 12:04

   Što si bre toliko isfrustriran-mamica te ostavila u smeću kao bebu( po priloženom stavila te na pravo mjesto)-neznaš ko ti je otac-imaš specijaliste za tvoj problem-ja sam ga odmah prepoznao po struci sam psihijatar-tvoj se problem može rješiti samo oštrim rerzom iako zaslužuješ lagani pristup!!!

   Odgovorite na ovaj komentar
 5. Ustaša
  #5 Ustaša 25 siječanj, 2016, 07:34

  Bravo Zorane!
  Temelj ove Hrvatske države je hrvatski obrambeni i oslobodilački rat, ranitelji i oni koji su stvarali hrvatsku slobodnu i tko je protiv toga jebo ga njegov Srbin brat!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.