ZAŠTO JEDAN OD NAJBOGATIJIH HRVATA IVAN KATAVIĆ ŽIVI U STRAHU?

ZAŠTO JEDAN OD NAJBOGATIJIH HRVATA IVAN KATAVIĆ ŽIVI U STRAHU?

23. kolovoz, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

Sad se postavlja pitanje, je li sve to silno bogatstvo u tako relativnom kratkom roku mogao ostvariti bez sudjelovanja u politici, (očito da je mogao!), ili još bolje: kakav je to strah da se ni danas ne usudi pisnuti, odnosno pričati što je sve od njega tražio Sanader i drugi, jer kako je rekao, ako bi o tome progovorio da bi se „možda sutra pojavila njegova osmrtnica“?

Napisao: Mladen Pavković

Jedan od najbogatijih Hrvata, Ivan Katavić iz Križevaca, vlasnik brojnih trgovina, odnosno robnih kuća u Hrvatskoj i Srbiji s nazivom KTC, (ove godine proslavlja 26 godina poslovanja!), ovih je dana u jednim lokalnim novinama (Podravski list, 19.8. 2019.) među ostalim izjavio da se bogatstvo ne može ostvariti preko noći, ali da kad se pogledaju političke strukture da u njih odlaze „oni koji se nisu snašli“ te dodaje: „Ima ih iz gospodarstva koji su ostavili firmu u gubitku, ali dobili su poziciju u politici. Bio sam u politici i kad sam vidio što se događa, valjda sam jedini koji se onda zahvalio Sanaderu i zatražio da me razriješi dužnosti“ (bio je šef Odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije).
Moja osmrtnica
Zatim priča kako nije želio biti u Nacionalnom vijeću HDZ-a, a to objašnjava ovako:
„Kad sam vidio za što bih trebao poslužiti, rekao sam: Ne, hvala! Lijepo sam napisao da ne mogu zbog obaveza i firme dalje biti u Nacionalnom vijeću.“
Međutim, kad se ga pita, koji je pravi razlog što je odbio biti član ovog vijeća, rekao je:
„Kad bih danas otvoreno pričao o stvarima koje sam proživljavao, možda bi se sutra pojavila moja osmrtnica.(sic!) Jesam za počastiti, ali nisam za to da mi netko odredi što, kako i koliko“ – istaknuo je Katavić, koji danas ima oko tridesetak supermarketa, benzinskih postaja, poljoapoteka, hotela, restorana… i drugog u 26 gradova.
Sad se postavlja pitanje, je li sve to silno bogatstvo u tako relativnom kratkom roku mogao ostvariti bez sudjelovanja u politici, (očito da je mogao!), ili još bolje: kakav je to strah da se ni danas ne usudi pisnuti, odnosno pričati što je sve od njega tražio Sanader i drugi, jer kako je rekao, ako bi o tome progovorio da bi se „možda sutra pojavila njegova osmrtnica“?
Sve u svemu, vrlo zagonetno i – opasno.

Vučićeve priče

Istina je. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji trenutačno boravi u New Yorku, potvrdio je navode hrvatskih medija da je od predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović tražio da se ne koristi stalno izraz „velikosrpska agresija“. Također je rekao da je od nje tražio i bolje uvjete života za Srbe u Hrvatskoj – prenosi beogradski Tanjug.
Ako bi Hrvati prihvatili ovu suludu zamolbu srpskog predsjednika onda bi tijekom vremena srpska i ina agresija i okupacija Hrvatske i BiH totalno izblijedjela, nevine žrtve i četnička kama postali bi jedno te isto, što bi drugim riječima značilo da Srbi nisu napali Hrvate, BiH, Sloveniju, pa ni Kosovo.
Kako bi se moralo govoriti? Da nije bila velikosrpska agresija nego obrana Srba na svim prostorima gdje oni žive ili su živjeli?
Vučiću, bolje bi bilo da ste zatražili oprost zbog svega zla koji ste nanijeli hrvatskom narodu, da nam otkrijete gdje su nestali Hrvati iz Domovinskoga rata, kad ćete vratiti opljačkano i na kraju krajeva platiti ratnu štetu?
Velikosrpska agresija je naziv koji objedinjuje Domovinski rat i rat u Bosni i Hercegovini, koji su se istovremeno odvijali na integriranom bojištu.
Teritorij Srbije ostao je pošteđen od ratnih djelovanja sve do početka kosovskog rata i bombardiranja Srbije od NATO saveza 1999. godine.
Predsjednik Srbije je također izjavio da je od hrvatske predsjednice zatražio „drugačiji odnos prema srpskom življu“, da „ljudi trebaju dobiti striju, vodu…“.
Pa, u Hrvatskoj srpska manjina pretežno živi bolje od dijela Hrvata. Pogledajte samo Srbina po zanimanju Milorada Pupovca i njegove „pomozbog“ junake. Taj nema što nema. Hrvatska ga bogato plaća, a on gdje god može pljuje i bljuje po Hrvatima, i iznosi laži i klevete svako malo i u Beogradu.
S druge pak strane, kako žive (loše) Hrvati diljem Srbije?
Kako mi imamo Pupovca u parlamentu, tako oni u svojem imaju Šešelja.
Sramno da sramnije ne može biti. T

13 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Valeria Marco
  #1 Valeria Marco 17 rujan, 2019, 06:57

  Moje ime je Valeria Marco. Prije 6 mjeseci propao je moj posao, nisam se više nadao da ću dobiti posao. Pokušao sam posuditi novac od banke, ali nisam imao dovoljno novca na svojoj kreditnoj kartici i nikakvu imovinu kao osiguranje da bih dobio zajam, tada me je vrlo bliska prijateljica Camila Diego upoznala s istinskim zajmodavcem putem interneta koji se zvao GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD. Ženska firma za zajmove mi je mogla dati kredit od 160.000 eura bez ikakve imovine kao kolaterala ili kreditne kartice, ali dala mi ju je na povjerenju. Dakle, moji prijatelji rekli smo sebi zašto sam sebičan, pa sam odlučio podijeliti ove informacije sa svima. Ako vam treba zajam od pouzdanog zajmodavca, obratite se Gina Morgan putem njenog e-maila: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Natasha
  #2 Natasha 2 rujan, 2019, 02:03

  Pozdrav, Ljubazno kontaktirajte [email protected] ako trebate bilo koju vrstu zajma s kamatnom stopom od samo 3%

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 1 rujan, 2019, 01:53

  Zdravo.
  ,
  ,
  ,
  Trebate li zajam? Trebate li financijsku pomoć? Trebate li zajam za svoje projekte? Ako je to slučaj, onda više ne brinite, legitimna i istinska kreditna tvrtka koja izdaje sve vrste zajma s postotkom 2, tu je i spremna pomoći onima kojima je to potrebno. Odmah se obratite sljedećoj e-pošti: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO-MARXISTA
  #4 FRANO-MARXISTA 27 kolovoz, 2019, 23:54

  A TKO BI DRUGI,PROFESIONALNO RASPIRIV AO NACIONALNU I VJERSKU MRŽNJU ,AKO NE JUČERAŠNJI SOCIJALISTIČKI POSLUŠNIK, SKOJEVAC I SEOSKI DRIPAC KATOLIČKE SVIJESTI KOJA SE GNIJEZDILA NA STUPNJU NESRETNE I BILA ,UVIJEK SPREMNA NOGAMA GAZITI KORIJENE LJUDSLKE HUMANOSTI.PA SVE KAO NARUČENO POJAVIO SE SATRAP ,KATOLIČKI PROZELIT,KMETSKI NACIONALISTA ,ZLOČINAC TUĐMAN KOJI JE TREBAO OVAKVE SPODOBE KOJI NIKADA NISU SA SOBOM NI PO SEBI ,UVIJEK SU BILI I OSTALI ONOSTRANA BIĆA ,SPREMNI SLUŽITI,SVIMA ONIMA KOJ IM PRUŽE ŠANSU ZA EGZISTIRANJE POD PODSEBNO PRIVILEGIRANIM UVJETIMA,DA SE TAKAVE SPODOBE OSJEĆAJU POVLAŠĆENIM,KAO SAD NAŠ PAVKOVIĆ.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Posuditi do 1,000,000 EURA (zeljka.baletic@gmail.com)
  #5 Posuditi do 1,000,000 EURA ([email protected]) 26 kolovoz, 2019, 13:49

  Posuditi do 1,000,000 EURA
  Trebate hitan zajam? Ovdje je vaša prilika da biste dobili kredit od naše tvrtke po kamatnoj stopi od 3%. Naš krediti su osigurani i zajamcena. Kontaktirajte nas danas, uz iznos potrebno. E-mail: [email protected]
  WhatsApp: +33758119861

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 23 kolovoz, 2019, 21:17

  Ktc-ovac se obogatio u vrijeme Polančeca i Sanadera. onda ih je napustio. Kao i svaki drugi tajkun.On opstao, a oni jesu ili su bili u zatvorima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. MONIKA KOSCAK
  #7 MONIKA KOSCAK 23 kolovoz, 2019, 16:46

  Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, temeljene na povoljnim uvjetima kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas, prijave se u pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam e-poštu na: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Sandi potrc
  #8 Sandi potrc 23 kolovoz, 2019, 16:45

  Pokrenite kapital za svoju novu tvrtku ili financiranje za širenje poslovanja. Pružamo i osobni i poslovni kredit. Po 2% Kamatna stopa. Kontaktirajte nas za više informacija E-mail: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. NIHAD CUDIC
  #9 NIHAD CUDIC 23 kolovoz, 2019, 16:38

  Na kraju ste u velikim financijskim problemima, imate dugove i ne možete ih riješiti zbog želje za novcem, imate veliki broj vjerovnika koji vas maltretiraju. Naša institucija vam danas nudi brzo i pouzdano rješenje u potpunoj sigurnosti. Dajemo zajmove u rasponu od 5.000 do 10.000.000 eura svima koji ispunjavaju uvjete za poseban zajam s kamatnom stopom od 2%. Ili ti
  treba hitan novac iz drugih razloga. Molimo kontaktirajte nas za više informacija na; [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. žrdina
  #10 žrdina 23 kolovoz, 2019, 15:52

  Zato što zbog njega i njemu sličnih cijela Hrvatska
  živi u strahu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. GOLDŠTANGA
  #11 GOLDŠTANGA 23 kolovoz, 2019, 13:41

  PUPOVČEV DJED NIJE SE DEKLARIRAO KAO SRBIN,nego je promijenio prezime u Pupovac,dakle ko je on,zašto mora biti pri vlasti,čije interese štiti pametan lako zaključi.(pogledajte smo na koje adrese u svijetu piše proteste pa će vam bti jasnije).

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Nikita markovic
  #12 Nikita markovic 23 kolovoz, 2019, 11:26

  zdravo
  Ja sam privatni zajmodavac i financijski zastupnik, koji pruža zajmove za osobne potrebe i za financiranje korporacija. Da li vam je potreban neposredan zajam da biste očistili dug ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje vašeg poslovanja? Jesu li vas druge banke i financijske agencije odbile ? Trebate li zajam za objedinjavanje ili zalaganje obveza, više ne tražite jer smo mi ovdje da sve vaše financijske probleme pretvorite u nešto prošlo. Zadovoljstvo korisnika cilj je kada se prijavite kod nas, prijavljujete se na pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog procesa. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti vratiti, uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim postaviti rok otplate kredita na odgovarajući način prema vašim potrebama. Uzimanje osobnog zajma iz globalnog financijskog fonda je jednostavno: pošaljite nam e-poštu na [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Bozana topalovic
  #13 Bozana topalovic 23 kolovoz, 2019, 11:25

  POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti u istom danu ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Računajući na nas možete spavati mirno i bez stresa.
       Sve naše usluge dizajnirane su tako da vam oduzmu što manje vremena. Svjesni činjenice da većina klijenata ima dnevne obveze i ispunjen dan, ne želimo vas gnjaviti s nepotrebnim stvarima. Kod nas možete tražiti novac bez jamaca, ovjerenih potvrda ili poslodavaca.
      Čak i ako ste u crvenom ili imate lošu kreditnu povijest, to ne znači da vam neće biti odobren novac. U samo nekoliko koraka putem interneta i računala, tableta ili pametnog telefona ispunite zahtjev za posudbu novca koji će odmah ići na obradu. Obratite nam se s povjerenjem Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su: * Krediti za nekretnine * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni zajmovi * kućni zajmovi * zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi. Kontaktirajte nas putem e-maila
  [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.