ZAŠTO “INCIJATIVE” NIKADA NE TUŽE SRPSKE ZLOČINCE

ZAŠTO “INCIJATIVE” NIKADA NE TUŽE SRPSKE ZLOČINCE

24. rujan, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

yihr_copy65666

Ta skupina tzv. „Titovih pionira“ ne slaže se s jednim od Junaka hrvatskog Domovinskog rata dr. Hebrangom što je u tv-emisiji Pressing televizijske mreže N1 navodno izjavio da je za njega Dario Kordić nevin, da nije zločinac, baš kao ni general Branimir Glavaš

A da je riječ o pomozbog „inicijativi“ dovoljno se prisjetiti ne tako davne njihove sulude ideje o zabrani (da ti pamet stane) jedne od najljepših hrvatskih i domoljubnih pjesama – „Lijepa li si“, koju izvodi jedan od najboljih hrvatskih pjevača slavni – Marko Perković-Thompson. Oni su u toj pjesmi vidjeli i čuli samo govor mržnje i poziv na nasilje

Napisao: Mladen Pavković

U čemu je problem? Nekakva Inicijativa mladih za ljudska prava podnijela je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv dr. Andrije Hebranga zbog javnog poricanja kaznenog djela ratnog zločina i zločina protiv čovječnosti.

Ta skupina tzv. „Titovih pionira“ ne slaže se s jednim od Junaka hrvatskog Domovinskog rata dr. Hebrangom što je u tv-emisiji Pressing televizijske mreže N1 navodno izjavio da je za njega Dario Kordić nevin, da nije zločinac, baš kao ni general Branimir Glavaš.

Sud koji je oslobodio Šešelja

Prvi je po tzv. zapovjednoj odgovornosti osuđen na tešku zatvorsku kaznu na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu. Riječ je o sudu koji je oslobodio istinskog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, pa je sa time svaka daljnja rasprava o tom i takvom sudu – suvišna.

A što se tiče Branimira Glavaša njega su također osudili za ratne zločine protiv srpskih civila, ali u Zagrebu, na Županijskom i Vrhovnom sudu. Nu, presuda je ukinuta i slučaj će ponovno proći kroz sudski postupak. Znači, tek se treba vidjeti je li je taj heroj Domovinskoga rata uopće sudjelovao u onome što mu se stavlja na teret po – tzv. zapovjednoj odgovornosti.

Ali, „mladi skojevci“ se ne slažu i ne mogu pomiriti da čovjek bude oslobođen, a još manje da je sud u Den Haagu ispolitiziran. Nu, sjetimo se samo generale Gotovinu i Markača, koje su baš na tom sudu prvo osudili na teške kazne zatvora, a onda su ih gotovo preko noći – oslobodili.

Moja malenkost je diljem Hrvatske, BiH, Austrije i drugdje, kad su ovi hrvatski generali bili na robiji, održala barem stotinjak tribina na kojima se isključivo govorilo o njihovoj nevinosti, ali ni na jednoj nisu se pojavili „Titovi pioniri“ i rekli samo jednu riječ u prilog tim velikim, nevinim ljudima.

Dakle, gdje ste bili vi koji se tobože zalažete za ljudska prava? Ta „inicijativa“, koja je „sestrinska“ organizacija udruzi jedne Teršeličke ili Pupovca, osim u Hrvatskoj djeluje i u Srbiji. Jeste li čuli da je, primjerice, ta skupina, kao časnog i uvaženog dr. Andriju Hebranga, prijavila Općinskom državnom odvjetništvu, nekog od onih srpskih i inih zločinaca koji su ubijali i masakrirali od Vukovara, Škabrnje, Voćina, Pakraca, Lipika, Županje, Osijeka, Dubrovnika, Gospića i brojnih drugih hrvatskih gradova i mjesta? Ta „inicijativa“, kojoj bi bolje stajao naziv „ringe raja“, koju podržava i bodri SDP, odnosno bivša Komunistička partija nije se javila ni u slučaju Perkovića i Mustača, a još manje u svezi tisuća masovnih grobnica ostavljenih nakon 1945.

Da, oni bi gazili i gaze Junake hrvatskog obrambenog Domovinskog rata!?

Hebrang je čist izašao iz Domovinskoga rata

A da je riječ o pomozbog „inicijativi“ dovoljno se prisjetiti ne tako davne njihove sulude ideje o zabrani (da ti pamet stane) jedne od najljepših hrvatskih i domoljubnih pjesama – „Lijepa li si“, koju izvodi jedan od najboljih hrvatskih pjevača slavni – Marko Perković-Thompson. Oni su u toj pjesmi vidjeli i čuli samo govor mržnje i poziv na nasilje (sic!). A pjesma ide ovako:

Kad se sjetim suza krene/zamirišu uspomene/svake stope rodnog kraja/i narodnih običaja./ Prepoznah ljepotu tvoju/što probudi ljubav moju/kad sam s tobom srce moje/kuca jače, veliko je./ Oj, Zagoro, lijepa li si/Slavonijo, zlatna ti si/Herceg-Bosno, srce ponosno/Dalmacijo, more moje/jedna duša, a nas dvoje/pozdrav Liko, Velebita diko/lijepa li si./Kad Neretva moru krene/ti se tada sjeti mene/mojoj pjesmi budi tema/za sve one kojih nema./ Ajde Istro i Zagorje/podignimo sve tri boje/zagrlimo se pred svima/neka vide da nas ima.“/

Ta „inicijativa“ mladih sdp-skojevaca bila je na prvoj borbenoj liniji kad se SDP, na čelu s Milanovićem, borio za vlast. Badava? Ništa oni ne rade a da za to nisu bogato nagrađeni!

Neki njihovi aktivisti, koji nisu drugo nego, kako su neki rekli, „smrdljivi ološ“, javno su se pitali: kako se Vojno-redarstvene operacije Bljesak i Oluja mogu nazivati veličanstvenima, kad je u njima ubijen veliki broj civila? Ili ta duhovno jadna „inicijativa“ čak je išla dotle da je vikala i derala se kako je u Oluji žrtve protjerala hrvatska vlast!

I takvi bi sad sudili onima koji su im omogućili da pljuju i bljuju po svemu što hrvatski diše, odnosno da zarađuju na grbači hrvatskih poreznih obveznika?

Ako je tko čist izašao iz Domovinskoga rata, ako tko zna kako se stvarala hrvatska država, onda je to dr. Andrija Hebrang!

A „Titovi pioniri“ ne moraju voljeti hrvatsku Domovinu, ali ne mogu je i ne smiju čerupati kao staru kokoš! T

Stoga njihove „inicijative“ i njihove tužbe mogu samo zabavljati mlade partizane i partizanke, kojih, čini se, danas ima više nego 1941.!

Da ti pamet stane! T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. direktor
  #1 direktor 1 listopad, 2016, 07:56

  NAS BRANE – NASA DJELA!

  Za sve sto smo prozivjeli i prezivjeli na tlu zemlje nase plemenite, Bog nam je svjedok, imamo cistu savjest a i mucenicki vijenac kao jedini narod u Europi koji je svu svoju povijest odzivio po onoj puckoj: Tudje ne cemo, svoje ne damo!.
  Nama nisu potrebni nikavi obranaski lovci na veliki novac koji u sudnici lazu i kad treba istinu braniti i ocigledna djela dokazivati. Narod koji je ismislio Strategiju obrambenog rata zna sam sebe braniti i na sudistima velikih zlocinaca pa bili oni i napuhani pobjednici malih naroda u nemilosrdnoj vlasti satanista.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Karlo
  #2 Karlo 26 rujan, 2016, 20:46

  Još jedan dobar Pavkovićev komentar!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. iskusni polist
  #3 iskusni polist 24 rujan, 2016, 15:15

  IGRA POLO/ITIKE

  Od Sarajevskog atentata – koji je prouzrocio sav kaos u dvadesetom stoljecu – Srbi predstavljaju kuglu koju sutaju jahaci apokalipse udarajuci je maljem na dugim motkama. Svaki drugi narod bi se branio od takvo gnasilja medjunarodnih silezija, ali samo Srbin smatra sebe privilegovanim da bude u centru igre POLO/ITIKE. Svaka igra POLO zavrsi ispucavanjem kugle u cosak i samo na toj kugli se vide tragovi udaraca i jednih i drugih u toj povijesnoj zabavi. Pitanje: kako na sudu nema srpskih agenata provokatora je izlisno? Svo zlo u zadnje stoljece potjece od njih i svi procesi zlocincim a koje su oni uveli u igru POLO (zadnja je bila 1999 oko Kosova pa sve do Novog Sada) govore o zlocinima pocinitelja Sarajevskog atentata. A mi znamo reci: Cega se pametan stidi, time se budala ponosi!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.