ZAGREBAČKI HARFISTIČKI FESTIVAL

ZAGREBAČKI HARFISTIČKI FESTIVAL

23. travanj, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

620_400_1460975185harfa

4. Međunarodni Zagrebački harfistički festival održavat će se u Zagrebu od 23.-28. travnja 2016. godine u organizaciji Umjetničke organizacije Hathor čiji je cilj prezentacija, promidžba i popularizacija harfe te usavršavanje mladih glazbenika u Hrvatskoj i inozemstvu te njihovi nastupi na koncertnim pozornicama.

Festivalski koncerti ponajboljih svjetskih harfista , seminari, radionice i predavanja održati će se u dvoranama Muzeja Mimara i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Na svečanom otvaranju festivala biti će predstavljena instalacija harfe „Tišina“ umjetnika Dimitrija Popovića koja će biti postavljena u Muzeju Mimara za vrijeme trajanja festivala.

Festivali harfe u Zagrebu je pohvaljeni su od međunarodnog vrha harfističke struke te o njima kao vrhunskom dešavanju u ovom dijelu Europe vrlo dojmljivo pišu najznačajnije svjetske harfističke novine World Harp Congres Review  i Camac Blog.

Ugledni umjetnici  4. Zagrebačkog harfističkog festivala su:

Ieuan Jones, ugledni harfist iz Velike Britanije, koji će u Zagrebu izvesti već najavljenu svjetsku premijeru Schubertovih djela za klavir u obradi za harfu.

Chantal Mathieu, francuska harfistica dobro poznata harfističkoj publici po svojim nastupima u svijetu koja će se predstaviti u Zagrebu sa svojim klasičnim harfističkim repertoarom

Baltazar Juarez iz Mexica i Katerina Englicova iz Praga u Zagrebu će nastupiti na posebnom koncertu sa ansamblom Zagrebačkih solista koji već tradicionalno svake godine sviraju jedan koncert na festivalu harfe u Zagrebu dajući mu tim jedan poseban ugođaj.

Branka Crowder iz Velike Britanije i duo harfi Csilla Gulyas i Nora Liebe iz Mađarske predstaviti će publici vrlo interesantne programe na malim harfama s kukicama.

Manal Mohei Eldin-harfa i Reham Fayed- flauta biti će predstavnici Egpita na koncertu zatvaranja festivala.

U Zagreb se specijalno za festival harfe dovoze velike koncertne harfe iz najbolje tvornice harfi u svijetu- Camac Francuska što je veliko priznanje kvalitete festivala.

Rezervirajte svoje mjesto da nešto ne propustite.

Raspored festivala i informacije možete pronaći na www.zagrebharpfestival.com

T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.