VULIN O USTAŠKOJ ZASTAVI U KANADI

VULIN O USTAŠKOJ ZASTAVI U KANADI

30. studeni, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Brblja probuđeni romsko-četnički znanstvenik koješta, baš kao da je još uvijek vrijeme “lepe njihove” jugosrbije, u kojoj su bradati svetosavci imali najviše silom prisvojenih prava. I dok se Vulin koječemu iščuđuje, srbijansku rehabilitaciju četništva i Draže Mihailovića, odnosno onodobne simbole “antifašista” s Ravne gore namjerno zaboravlja

Napisao: Josip Frković

Poput pokisla miša iz posija, na fešti inauguracije trećeg SDP-ova čelnika Davora Bernardića, pojavio se poslije dugo vremena reciklirani ex-predsjednik i politički komedijaš Zoran Milanović. Slavio je i kuražio članove raspadajuće Račanove partije koja u narednom desetljeću – tvrdi politički analitičar Nino Raspudić – ne može povratak na vlast ni sanjati. Kreveljio se u slavljeničkom raspoloženju i gubitnik unutarstranačkih izbora, Ranko Ostojić, po mnogo čemu arhaični socijalistički milicajac, dok je njegov prezimenjak Rajko sav ozaren pratio istup svoga favorita Bernardića. Novi šef SDP-a, pak, za razne je medije izjavio kako zagrebački trg JBT-a, s imenom jednoga od najvećih zločinaca 20. stoljeća, mora ostati. Tvrdio je istodobno da Bandićev referendum glede tog pitanja mnogo može pomoći. Istodobno, s HRT-a su sačuvani video-dijelovi priloga emisije “Dobro jutro, Hrvatska” još nedavno od Radmana progonjene domoljubne novinarske ljepotice, Vukovarke Karoline Vidović Krišto, o fenomenologiji svakako budućega Kazališnoga trga. Komentirajući pisanje svjetskoga tiska, spomenula je Vidović Krišto i enigmu JBT-ova trga u Zagreba, našto joj je, očevim pukovničko – udbaškim nasljeđem opterećena, brbljava Danijela Trbović primijetila kako u Zagrebu postoji i Budakova ulica. Ne može Danijela bez partizanije. U HRT-ovoj emisiji “Iza zavjese” autora Tihomira Dujmovića, pak, Andrija Hebrang povijesnim je istinama stjerao u ćošak branitelja JBT-a, povjesničara Tvrtka Jakovinu.

Vučićev ministar i dalje “zabrinut”

I dok su tijekom nedjelje predsjednica države i predsjednik Vlade u prepunoj “Areni” pratili teniski meč Hrvatske i Argentine u društvu milijardera, bivšega generalca “Zagrebačke banke” i Hanžekovićeva klana u medijskom biznisu Franje Lukovića, iz Srbije stižu komentari poznatoga intelektualca na objavljenu fotografiju Kolinde Grabar Kitarović s našijencima u Kanadi. U Hrvatskoj dobro znani ministar rada, socijalne skrbi i ratnih veterana (od Kosovskoga izgubljena boja i Balkanskih ratova naovamo – op.p.) u Vladi Aleksandra Vučića, Aleksandar Vulin, predbacuje hrvatskoj predsjednici “što se u Kanadi nedavno slikala s ustaškom zastavom…” Hrvatski grb na trobojnom hrvatskom barjaku, s prvim bijelim poljem, doista, postojao je sve do 1940. Tek je dolaskom ustaša na vlast iza 10. travnja 1941. kao dodatak dobio zlokobni “ušati” U. Ocijenio je zabrinjavajućim izostanak šire društvene osude ustaštva u Hrvatskoj, jer je Kolinda Grabar Kitarović prvi hrvatski visoki dužnosnik u povijesti koji je u Bleiburgu postavio vijenac na grob strijeljanim ustašama?!.

Spašena djeca

A to ni Franjo Tuđman nije napravio… Brblja probuđeni romsko-četnički znanstvenik koješta, baš kao da je još uvijek vrijeme “lepe njihove” jugosrbije, u kojoj su bradati svetosavci imali najviše silom prisvojenih prava. I dok se Vulin koječemu iščuđuje, srbijansku rehabilitaciju četništva i Draže Mihailovića, odnosno onodobne simbole “antifašista” s Ravne gore namjerno zaboravlja. Autor ovih redaka, naime, ne može zaboraviti “mudre” zaključke srbijanskoga ministra od formata nakon sudjelovanja na komemoraciji ratnoj kozaračkoj siročadi koja su 1942. bila smještena u sisačkom prihvatilištu Crvenoga križa. Vulin i njegov istomišljenik Milorad Pupavac, međutim, govorili su bestidno o dječjem logoru i stradanju mališana, namjerno ne objasnivši da su umirali od bolesti. I još nešto: da ih je preko sedam tisuća spašeno u hrvatskim obiteljima. Prije dvije godine, za boravka u Sisku, zaključio je Vulin “kako bi oni što su razbijali vukovarske ćirilične natpisne ploče iz ustaških fašističkih poriva jednako tako razbijali i glave djece…” T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 2 prosinac, 2016, 04:34

  TKO JE DR.JADNIČEK???
  ZATUCANI EMIGRANT ,IZ KANADE ,DINARSKO-ALTAJSKO-HAJDUČKOG PORIJEKLA ,ODNOSNO ,PASMINE ,STEPINČEVSKI POKRŠTENI BALIJA. TAJ ČOVO OD KADA SE POJAVIO NA OVIM PROSTORIMA SIJE SVOJE ZAPADNE NEUKE TEORIJE ,KOJE NUDI NA OVIM PROSTORIMA, KAO NEKI NOVUM ZA KOJI SE,MISLI OVAJ DINARSKO-STEPINČEVSKI DRIPAC, PRIJE NIJE ZNALO NA OVIM PROSTORIMA ,A ZOVE SE DUGUJE-POTRAŽUJE, NAŠTO SE UOPĆE I SVODI TA ZAPADNA TEORIJA KAPITAL-ODNOSA . I GLE ZATUCANOG DINARSKOG , SEOSKOG NEUKOG DRIPCA ,ZAVRŠIO U KANADI VJERNAUČKU AKADEMIJU KOD NEKOG FRA-JOZE IZ ČITLUKA I KAPITALISTIČKU, SKOLASTIČKO -DOGMATSKU, EKONOMSKU TEORIJU PRISVAJANJA KOJA SE ZOVE DUGUJE -POTRAŽUJE ,PA SE PO NAŠIM INFORMATIVNIM GLASILIMA STALNO NATJEČE U TUMAČENJU DANAŠNJIH VLADAJUĆIH KAPITAL-ODNOSA ,TUMAČEĆI IH KAO NAUKU O KOJOJ ,MISLI OVAJ ZATUCANI KANADSKI DRIPAC ,MI NE ZNAMO NIŠTA ILI NE ZNAMO DOVOLJNO.PA NAS ON POKUŠAVA POUČITI SVOJIM SKRIBOMANIJAMA,POSEBNO NAS, KOJI SMO U ANTIFAŠISTIČKOJ REVOLUCIJI,OSIM STVORILI NOVU DRŽAVU,TU ISTU DRŽAVU USTROJILI NA PRINCIPIMA TAKVIH DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODNOSA U KOJIMA O VRIJEDNOSTI I VIŠKU NOVOSTVORENE VRIJEDNOSTI ODLUČUJU ONI KOJI PROIZVODE NOVE VRIJEDNOSTI,A NE NEKI VLASNIK ,KOJI IMA BLAGOSLOV OD CRKVE KAO NAJVEĆEG AUTORITETEA VLADANJA U KAPITAL ODNOSIMA,U KAKVIM SE ODNOSIMA ŠKOLOVAO NAŠ SKRIBENT..
  PA SLUŠAJUĆI I ČITAJUĆI INFORMACIJE U SKLOPU POSJETA NAŠE OKTROIRNE PREDSJEDNICE ,ATLANSKE NAMJESNICE I AVGANISTANSKE VOJNIKINJE , KANADI I TAMOŠNJIM POTOMCMA STEPINČEVIH KOLJAČA I PLJAČAKŠA IZ VREMENA VLADAJUĆEG III REICHA I STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE ,NAŠ ,ODNOSNO KANADSKI DR.JADNIČEK SE POSEBNO AKTIVIRAO DA DOČEKA ATLANSKU NAMJESNICU U OKRILJU VEĆ SPOMENUTIH DOSELJENIKA, DA JOJ PREDSTVI TE DOSELJENIKE I NJIHOVU RAZDRAGANOST ,JER IM DOLAZI U POSJET HRAVTSKA PREDSJESDNICA KOJA JE DUHOVNO I UMNO U SIMBIOZA NJIHOVOG DUHA I UMA ,ONOG STEPINČEVSKOG. PA JE SVOJIM POSEBNIM PONAŠENJEM, NAVODNO, PREKŠIO NEKA PRAVILA PROTOKOLARNE CEREMONIJE TE JE IZVODIO NEKE ESKAPADE SA DRŽAVNOM ZASTAVOM ,KOJOM, KAŽU NIJE POŠTOVAO PROTOKOL CEREMONIJE ILI NEKE DRUGE PROTOKOLARNE ATRIBUTE.
  PA NIJE SE NI ČUDITI TOM DR.JADNIČEKU ,KADA JE SAV JADAN U SVOM ODGOJU I POSEBNO U OBRAZOVANJU ,A HTIO BI SE PREDSTAVITI MATICI ZEMLJI KAO ČOVO ILI JEDAN OD POTOMAKA STEPINČEVSKIH KOLJAČA I PLJAČKAŠA ,KAKO SU ONI PRAVI SLJEDNICI DUHA SVOJIH PREDAKA ,STEPINČEVIH KOLJAČA IPLJAČAPŠA ,QUISLINGA III -ĆEG REICHA.XYC

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Jebaji ga
  #2 Jebaji ga 1 prosinac, 2016, 02:54

  Mi Hrvati u Bosni i Hercegovini, kao da nemamo ništa kako napisa ovaj prije mene. Jebaji ga,bolan, pajdo, imamo i mi neku svoju zastavu , trobojnicu na kojoj je grb ušinut bez žitovinjskog carstva. Taj naš grb naliči kruški, ili bolje stevenoj kravi. Bilo je bitno samo to, da nije u obliku slova U. Komu toliko smeta to naše krvavo slovo, taj našnajstariji grb, stariji od ustaša vipe od dvije tisuće godina. Pod tim slovom na čelenki stradalo je najviše Hrvata u našoj povijesti,a stradali su od petokrake i srpa i čekića. Jabaji ga, nevalja nam rađa. Sad imamo tri grba na istoj zastavi.Jabaji ga, nije to dobro, ni pametno!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Dvije zastave jednog naroda
  #3 Dvije zastave jednog naroda 1 prosinac, 2016, 02:43

  Gledajući sliku na kojoj su hrvatski iseljenici u Kanadi razvili svoju zastavu u restoranu u kojem sam svojedobno i ja ručao, iskrslaje dilema o dvije zastave istog naroda. Dakle, hrvatski iseljenici diljem planeta imaju svoju zastavu, trobojnicu nakoj je hrvatski grb bez životinjskog carsta, kakav je ja hrvatskoj službenoj zastavi.Koji je vrag bio Tuđmanu da na stari hrvatskii grb (nalazi se u Darijevoj grobnici) nakalemi i doda one životinje, koje predstavljaju hrvatske regije.Dakle, hrvatski idseljenici imaju svoju zastavu,a mi u Hrvatskoj svoju,dok Hrvati iu Bposni i Hercegovinu, nemaju ništa.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.