“VEKOVEČNA” KRIVNJA HRVATA

“VEKOVEČNA” KRIVNJA HRVATA

17. svibanj, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

I dok su bosanskohercegovački Hrvati općom protuhrvatskom i protukatoličkom histerijom svrstani u narod trećega reda, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić poslije mise u prvostolnici Presvetoga srca Isusova odaslao je poruke zahvalnosti pojedincima i institucijama Sarajeva koji su pridonijeli beskonfliktnom održavanju molitve za stotine tisuća stradalih Hrvata 15. svibnja 1945. i kasnijih godina od zločinačkoga komunističkoga režima, na laži nastala i umrla, Bogu hvala. Nakon nepotrebnih višetjednih izljeva histerije i mržnje protiv katoličkih molitvi za duše nevino stradalih stotina tisuća ubijenih hrvatskih vojnika i civila 1945. i kasnije u najvećoj nacionalnoj tragediji, s pravom se pitamo – govore članovi “Hrvatskoga domobrana” u Sisku – što na sve kaže i što o tome misli četiri tisuće sisačko-moslavačkih muslimana. Među njima i 1500 vojnika HV-a i policajaca, branitelja slobode naše hrvatske domovine

Napisao: Josip Frković

Poslije nepunih pet ovogodišnjih mjeseci, definitivno je jasno da Hrvatska, a s njom i susjedne države druge propale Jugoslavije imaju svoje neskrivene obnovitelje agresivnoga komunizma, srbijanskoga ravnogorskog četništva i bh radikalnoga islamizma. U našoj zemlji je pravo otkriće najlošijega premijera u povijesti mlade demokratske države i rigidnog komunista u ulozi šefa RH, Zorana Milanovića, kojem ni ratne žrtve nisu svete. Sve učestalije deklarirani titoist dijeli javnosti osobnu pamet što se najčešće kosi sa zdravim razumom i neoborivim povijesnim istinama, pa u Jasenovcu predlaže bacanje spomen-ploče s imenima jedanaest mladih junaka HOS-a i Domovinskoga rata s pročelja zgrade bivše žandarmerijske, policijske i milicijske postaje, odnosno dječjega obdaništa, a u Okučanima, na obilježbi obljetnice trijumfalne pobjede HV-a 1995. nad srpskim agresorima napušta svečanost baš u vrijeme intoniranja državne himne. Žurio je valjda potražiti Titovo poprsje koje je dama KGK izbacila iz rezidencije na Pantovčaku. Nastavljač je on Mesićeva dvostrukoga kameleonskoga i kradljiva mandata, provedbe zločinačke detuđmanizacije i prokazivanja naših generala haškoj progoniteljici Carli del Ponte. Drugi pak slučajni antifašistički predsjednik udbaške loze i komunistička zmija, Ivo Josipović, stalno sanja gmazove. Ne bilo koje otrovnice, negoli ustaške zmije. Nikoga, međutim, ne podsjeća da je profesor prava i u mladoj državi na ispitima devedesetih rušio studente koji su se drznuli analizirati ustroj nesretno nastale i nestale ratne NDH. Brakom povezan s plemenitom dinarskom dinastijom Đujića, ovaj Titov gardist i zagrebački stambeni bogataš navodnoga glazbenoga talenta uporno docira komunističke halucinacije.

Zaštita udbaških ubojica i rehabilitacija četništva

Milanović, ratni dezerter, predsjednik “slučajne” države i vrhovni zapovjednik nimalo slučajne pobjedničke Hrvatske vojske, Račanov socijaldemokrat i premijerski zaštitnik europskih udbaških ubojica Josipa Perkovića i Zdravka Mustaća, unio je silan nemir među narod, osobito branitelje. Njegov nasljednik na čelu SDP, Davor Bernardić, ni sam ne zna što bi skori parlamentarni izbori mogli donijeti njegovim jurišnicima tipa Maras i Bauk. Iz Beograda, pak, susjedima zvecka trofejnim kragujevačkim i doniranim ruskim naoružanjem glinski ratni četnički jamac velike Srbije, Aleksandar Vučić. Zadovoljan što je bivšoj predsjednici KGK, u znak dobre namjere i budućega mirnodopskoga dobrosusjedstva, podvalio nekoliko papira s popisima od srpskih terorista smrtno stradalih branitelja, na dugo i široko elaborira “genetsku hrvatsku genocidnost” od novorođenčeta do preživjelih gotovo stoljetnih domobrana krivih za “milijunske žrtve pravoslavnih”. A što je Nedićeva gubitnička Srbija ponosno nosila naziv “Judenfrei” Hitlerova suradnika, nikom ne smeta. Odličnik i nositelj svetosavskoga ordena šovenskoga mrzitelja svega nesrpskoga, patrijarha Irineja, Vučić koji je 2015. izveo sudsku rehabilitaciju fašističkoga đenerala Mihailovića, dijeli mišljenje vjerskoga poglavara zabrinuta za stanje u neovisnoj Crnoj Gori. “Mogla bi ondje pasti srpska krv!”, veli dementni srbijanski pop, nastavljač djela patrijarha Pavla rođena u Hrvatskoj, koji ne priznaje stvarnost nestale srboslavije i neovisne Crne Gore. Ondje, usput, učestalim litijanskim prosvjedima podgrijavaju preslikano političko stanje Miloševićeve velikosrpske jogurt-revolucije. Čedomir Jovanović, pak, kori agresivne srbijanske tutore, podsjećajući na neovisnost države podno Lovćena.

Birtijaški pevač” Dačić, dvorska luda Vulin i Bakirov amanet

Sličnim tricama, ipak nešto rjeđe, bavi se i Miloševićev potrčko, “birtijaški pevač” Ivica Dačić, organizator tendenciozne izložbe u UN-u o “vekovečnoj krivnji” Hrvata za Jasenovac i raspad kraljevske i Titove srboslavije. Posebno zanimljiv lik srbijanske politike ipak je “dete Manjače”, raniji ministar socijale i boraca, te aktualni ministar ratni, u Hrvatskoj persona non grata, Aleksandar Vulin. Originalna dvorska luda koja državničkim navodnim autoritetom svoga imenjaka Aleksandra Vučića, svoga jedinoga šefa, poziva Srbe u kosovskoj sjevernoj Mitrovici i rezervnoj Burlinoj srpskoj državi na tlu dayjtonske BiH nudi zaštitu srbijanske vojske. Dopredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović, banjalučki Srbin, odgovorio je čovjeku koji sramoti Srbiju da se s poštovanjem odnosi prema državi BiH i da se što prije suoči s činjenicom da je nevojnik i da vojsku nije ni odlužio. Ako nisi služio vojni rok, onda si Aleksandar Vulin, kruži priča u Srbiji i susjednoj BiH. Dvorska beogradska luda, međutim, nastavlja veličati Vučićevu vlast i unakrsno vrijeđati dužnosnike susjednih zemalja. Premijeru Sjeverne Makedonije odgovara kako mišljenje te zemlje nije bitno u slučaju krize srbijansko-crnogorskih odnosa, “jer jedino u Srbiji razumeju njegov jezik…”      U BiH glasnogovornici radikalne velikomuslimanske i mudžahedinske politike svakako su Bakir Izetbegović, čelnik SDA, predsjednik Predsjedništva Džaferović i član toga tijela “Hrvat” Željko Komšić. Bistre sarajevske vode u vrijeme pred održavanje svete mise u katedrali zamutila su svakako spomenuta trojica.

Komunizam nastao, živio i umro na laži

I dok su bosanskohercegovački Hrvati općom protuhrvatskom i protukatoličkom histerijom svrstani u narod trećega reda, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić poslije mise u prvostolnici Presvetoga srca Isusova odaslao je poruke zahvalnosti pojedincima i institucijama Sarajeva koji su pridonijeli beskonfliktnom održavanju molitve za stotine tisuća stradalih Hrvata 15. svibnja 1945. i kasnijih godina od zločinačkoga komunističkoga režima, na laži nastala i umrla, Bogu hvala. Nakon nepotrebnih višetjednih izljeva histerije i mržnje protiv katoličkih molitvi za duše nevino stradalih stotina tisuća ubijenih hrvatskih vojnika i civila 1945. i kasnije u najvećoj nacionalnoj tragediji, s pravom se pitamo – govore članovi “Hrvatskoga domobrana” u Sisku – što na sve kaže i što o tome misli četiri tisuće sisačko-moslavačkih muslimana. Među njima i 1500 vojnika HV-a i policajaca, branitelja slobode naše hrvatske domovine. Onih čije sigurno građansko mjesto i položaj, slobodu vjeroispovijesti, prava i običaje unazad minuloga stoljeća hvale raniji i aktualni zagrebački muftija ef. Omeragić i ef. Hasanović, ističući da hrvatski primjer etničke i vjerske tolerancije može koristiti desecima drugih država Europe i svijeta. Članovi veteranske udruge “Hrvatskoga domobrana” iz svih dijelova Hrvatske s nelagodom se prisjećaju 2017. i kolovoškoga spomen-pohoda u Jasenovac i Brezovicu, uz nadnevak prosvjeda protiv svih totalitarnih režima. Poduprijet će ga 2019. europska rezolucija što izjednačava fašističke i komunističke režime i zločine.

Sultanski povratak u srednji vijek

U Jasenovcu je tada, uz župnika crkve sv. Nikole, molitvu trebao voditi i sisački imam. Onako kako to godinama čini gunjski imam u Bleiburgu. Na žalost, obećanje Siščanin nije ispunio. Je li, poštovani imam, makar i simbolično, svoje vjerničke duhovne podanike, pripadnike naraštaja pristigle ili ponikle davno u Sisačko-moslavačkoj županiji iza  genocidne komunističke ’45. podsjetio koliko – najprije ljudske, humane i političke štete – domovini BiH i Hrvatskoj i tolerantnom gradu Sisku, drugom u državi s velebnom džamijom, nanose raznovrsni zločinački mudžahedini, izmišljeni bh antifašisti, express-generali ABIH-a, lažni državotvorci poput “Hrvata” Željka Komšića i velemuslimanski ideolozi što bez sumnje kao u srednjovjekovlju žele satrijeti kršćansku milenijsku tradiciju naše zemlje i Europe? Koliko je prosječno povijesno obrazovanim i korektnim ljudima poznato i činjenično dostupno, vrijeme sultana i turskih osvajanja stoljećima daleko je iza nas.

Čak i godina 1593., kada je pod Siskom i uz malobrojnije branitelje bana Tome Bakača Erdoedyja slomljena osmanlijska osvajačka kičma. Prema tome, u 21. stoljeću revolucionarne odrednice Islamske deklaracije rahmetli Alije Izetbegovića i njegova agresivnoga i “trezorskoga branitelja” države BiH, politički nezrela potomka Bakira, ne mogu “Taypu Erdoganu predati BiH u amanet”. A Bakir autokratski želi razvaliti okove najmalobrojnijih Hrvata, jer u poraću i gradnji građanske BiH zauzimaju više prostora od najbrojnijih muslimana. Ondje žive tri naroda, među njima i najstariji u BiH, hrvatski puk onovremenih Bošnjaka. Stoga s najboljim ramazanskim željama, nimalo zlopamteći, podsjećamo na nekorektnost pri odustajanju od obećane molitve za sve višenacionalne ustaške i komunističko-partizanske žrtve JBT-a radnog logora Jasenovca prilikom kolovoškoga hodočašća “Hrvatskoga domobrana” 2017. i evociranje sjećanja na zlokobne totalitarizme u brojnim državama.

Vijenac za žrtve NDH i SFRJ u valovima Save

Podsjećamo da je komunistički ravnatelj Spomen-područja tada zabranio ulazak sudionika u memorijal i polaganje vijenca za žrtve logora 1941.-1951. Dakle, ne samo žrtava režima NDH, nego i iz vremena poraća i kasnije Titove staljinističke diktature, jednog od najvećih ratno-poratnih zločinaca 20. stoljeća. Vijenac je poslije zabrane spušten u valove Save. Opravdao se imam sisački navodnim principom IZH-a “da samo zajedno s manjincima Srba i Roma muslimani obilaze tužna stratišta i mirnodopske lokacije stradanja”. Prema našoj ocjeni, te 2017. izgubio je islamski vjerski službenik – nimalo ne podsjećajući na primjer svoga učitelja i prethodnika Fuada ef. Karagu – ljudsku i vjersku vjerodostojnost. Budući da je život pred njim, nadajmo se evoluciji i novim spoznajama o korektnim, politikom neopterećenim međuljudskim odnosima, ističu sisački i ini ratni veterani. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Dumbovića u ministarstvo financija?!
  #1 Dumbovića u ministarstvo financija?! 19 svibanj, 2020, 11:31

  Ipak je najbolje, kao što predlaže, da Darinko Dumbović bude blagajnik državnoga proračuna s pravom potpisa. Zar ne?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Darinko nositelj NSR liste?
  #2 Darinko nositelj NSR liste? 19 svibanj, 2020, 08:18

  dok ne dobijemo ministarsko mjesto, znači ministra kojeg mora ova regija imati jer u protivnom se možemo pozdraviti“, kazao je Dumbović te dodaje kako Narodna stranka Reformisti ide samostalno na izbore, a na poziv predsjednika stranke Radimira Čačića, Dumbović će biti nositelj liste Reformista u šestoj izbornoj jedinici.
  Dok se Petrinjci s radošću nadaju konačnom padu kradljiva gradonačelnika, on se samohvalom već predstavlja kao nositelj liste šeste izborne jedinice. Da mu je to ponudio i milorad pupavac, a ne regidni komunjar čačić, on bi također prihvatio. Što bliže vlasti i blagajni.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Baba Mrak u logotip SDP Restarta
  #3 Baba Mrak u logotip SDP Restarta 18 svibanj, 2020, 12:16

  Krasno je to uz pomoć kretena Milanovića i kurvina sina Josipovića smislio Davor Bernardić – RESTART SDP koalicija – za parlamentarne izbore u RH! Mau, mau ili kukuriku, udri brigu. Na slici alpinist Bernardić, babuskara Mrak (njezin lik uključiti u logotip SDP-a, jer ona je čelnica jedriličara na Krku, gdje je poslije poplavne tragedije Gunje, svojim novcem, navodno kupila vilu vrijednu 600.000 eura?!), potom neradnik Hrelja i psihički bolesnik crvene krvi pljačkaš Beljak (slava HSS-u i Samoboru). Restart uvezen naziv iz mjesne zajednice republika vlaškosrpska u BiH predsednika Milorada Dodiga Brule. baš lepo i prelepo. Restart komunista će da pobedi i pobede RH u bolju prošlost!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Kurvin sin Ivo Josipović
  #4 Kurvin sin Ivo Josipović 18 svibanj, 2020, 10:09

  Max-portal je donio sjajan tekst Marka Markovića, koji opservacije gazde autorskih prava i desetaka udbaški oduzetih stanova Židovima o molitvama za najveću tragediju u Bleiburgu, siktajućega staljinista Ivu Yusipovića, oslovljava kurvinim sinom. Pogodio je 100 posto.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Jasenovačke informbirovske laži Ive Pejakovića
  #5 Jasenovačke informbirovske laži Ive Pejakovića 18 svibanj, 2020, 10:04

  Pouzdano znam da je ravnatelju JU SP jasenovca Ivi Pejakoviću zasmetala i najavljena nazočnost arhiepiskopa HPC-a o. Aleksandra Ivanova Radoeva, istraživača komunističkih zločina u logoru Igora Vukića i brojnih drugih koji znaju povijesne istine u gubilištu, zamislite bizantinaca, 700.000 srbijanaca/srba sa svih vrba.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.