UDRUGA SOLIDARNOST ZADAR: OTVORENO PISMO ANĐELKU LEKI

4. kolovoz, 2015.

Poštovani gospodine predsjedniče Hrvatskog sabora!
Državni ured za reviziju nas je izvjestio “da je na sjednici 14. travnja 2005. Hrvatski sabor obvezao Hrvatsku narodnu banku da u roku 90 dana dostavi za svaku pojedinu banku izvješće o procesu osnivanja, odnosno preoblikovanja u dioničko društvo ili društvo s ograničenom odgovornošću, koje je provedeno na temelju Zakona o bankama i drugim financijskim organizacijama i o promjenama vlasničke strukture tih banaka. Izvješće o procesu osnivanja, odnosno preoblikovanja banaka u dionička društva ili društva s ograničenom odgovornošću Hrvatske narodne banke, prihvatio je Hrvatski sabor u prosincu 2005.”
Poštovani predsjedniče, pošto je Hrvatski sabor odgovoran za protuzakonitu pretvorbu i privatizaciju Dalmatinske banke d.d. Zadar i drugih banaka u RH, predlažemo da sazovete izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora s dnevnim redom donošenje odluke o poništenju izvješća o procesu osnivanja, odnosno preoblikovanja banaka u dionička društva ili društva s ograničenom odgovornošću Hrvatske narodne banke iz 2005. godine. Nadamo se da će klubovi zastupnika biti jedinstveni oko pitanja poništenja izvješća o procesu osnivanja, odnosno preoblikovanja banaka.

Prilog: Odgovor Državnog ureda za reviziju

U Zadru, 3. kolovoza 2015. godine

Predsjednik
UDRUGE BIVŠIH ZAPOSLENIKA
SOLIDARNOST ZADAR
Petar Smokrović T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.