UDRUGA KREDA: HYPO I ERSTE BANKA VARAJU KLIJENTE

UDRUGA KREDA: HYPO I ERSTE BANKA VARAJU KLIJENTE

12. ožujak, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

acd4008b2d72b9c313230bdff612b5f1

Povod novom upozorenju su dva poziva klijenata austrijskih banaka koje njihove banke pokušavaju prevariti.
U prvom slučaju su klijent i banka potpisali i ovjerili aneks ugovora nakon čega banka obaviještava klijenta da mu je ugovorila prenisku kamatnu stopu i da će mu poslati novi izračun. To bi značilo da klijent ipak neće imati preplatu.

Ovaj nevjerojatni potez banke u potpunosti uvodi pravnu nesigurnost u ugovorne odnose banke i klijenata!

Postavljamo pitanje Hypo banci: ako vi očekujete da klijent dobrovoljno poništi potpisani i ovjereni ugovor o kreditu jer smatrate da ste pogriješili u određivanju kamatne stope, može li i klijent poništiti prvi ugovor jer je pogriješio u izboru valute?!
Drugi slučaj se dogodio u Erste banci kada je klijent, nakon prihvaćenog izračuna došao potpisati aneks. U potpunoj nevjerici je čitao brojeve koji se u potpunosti razlikuju od izračuna koji mu je banka poslala i koji je potpisao. Ne samo da su mu povećali kamatnu stopu i umanjili preplatu, već ga nisu ni upozorili da su podaci u aneksu potpuno različiti. Radi se o čistom pokušaju prijevare i ucjeni jer banka klijentu prijeti da mu neće konvertirati kredit, ako ne potpiše  jednostrano izmijenjeni aneks ugovora.
Apeliramo na Hrvatsku narodnu banku i Ministarstvo financija da skinu povez s očiju i zaštite dužnike koji su slabija strana u ovom odnosu!  Pojedine banke izigravaju zakone ucjenjujući dužnike njihovom egzistencijom! Udruga kreditnih dužnika – Kreda će svim relevantnim institucijama u EU još tijekom ovog tjedna poslati opširan izvještaj o tijeku konverzije temeljem Izmjena i dopuna zakona o potrošačkom kreditiranju jer na vrata u vlastitoj državi već mjesecima uzalud kucamo!
Zadnjih godina u Hrvatskoj odnos banke prema klijentu više nalikuje na šibicarenje nego na partnerski odnos – koliko god klijent pazio, na kraju opet ostane prevaren i praznih džepova.
T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. štefek
  #1 štefek 16 ožujak, 2016, 20:15

  … zaboravio sam napisati da SVAKA ČAST UDRUGAMA POPUT VAŠE ili FRANKA jer ste zaista napravili ogroman posao. Vi ste ipak malo svijetla u ovoj guzici u kojoj živimo.
  Na žalost većina ljudi nije svjesna što im se sprema…. šteta što će to kasno shvatiti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. štefek
  #2 štefek 16 ožujak, 2016, 20:10

  Ne razumijem u čemu je problem i prevara ? U pravnim, ne korumpiranim i demokratskim državama to nije moguće jer narod bira svoje političare.
  Dakle, ovdje je sasvim sve u redu – pa narod ide na izbore i to si je odabrao i redovito bira istu ekipu. Pa neka nam je.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.