POGLEDAJTE BESPLATNO BAROKNI SJAJ I VEDUTE VENECIJE

POGLEDAJTE BESPLATNO BAROKNI SJAJ I VEDUTE VENECIJE

28. rujan, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

Posebnim programom pod nazivom “Barokna bijela noć“, Muzej za umjetnost i obrt pridružit će se ovogodišnjoj kulturno umjetničkoj manifestaciji Bijela noć ( Nuit Blanche) u organizaciji Turističke zajednice Grada Zagreba. Treću godinu zaredom MUO organizira poseban program koji će biti besplatan za sve posjetitelje, u subotu 30. rujna od 19 do 24 sata.

U sklopu “Barokne bijele noći“ posjetitelji će moći razgledati izložbe Barokni sjaj Venecije – Tiepolo i suvremenici, Vedute Venecije (iz zbirke umjetnina Intese Sanpaolo) te Stalni postav MUO sa naglaskom na razdoblju baroka. Posebno zanimljive bit će radionice izrade venecijanskih maski, fotografiranje ispred Muzeja s venecijanskim kostimiranim maskama uz baroknu kulisu i face painting, te vodstvo po izložbi Barokni sjaj Venecije: Tiepolo i suvremenici.

Posebna prilika za sve posjetitelje te večeri bit će vodstva kustosa Muzeja za umjetnost i obrt pod nazivom „Što niste znali o baroku- pitajte kustose“, kada će kustosi odgovarati na sva pitanja posjetitelja o baroknom razdoblju. Poseban program vodstava započinje ravnatelj MUO, g. Miroslav Gašparović po izložbi Vedute Venecije iz Zbirke umjetnina Intese Sanpaolo koje započinje u 19:20 sati. Nadalje, kroz zanimljive teme postava vodit će kustosi Muzeja za umjetnost i obrt: od 19:40 Vesna Lovrić Plantić na temu „ Što se skriva u balonu braće Montgolfier?“, u 20:00 sati Vanja Brdar Mustapić na temu „Venecijanski namještaj 18. stoljeća i utjecaj Dalekog istoka“; u 20:20 sati Andrea Klobučar „Misnice prve polovine 18. stoljeća“; 20:40 sati Jasmina Fučkan „Barokni majstor Johannes Komersteiner i njegovi oltari za zagrebačku katedralu“; 21:00 sati Arijana Koprčina „Od baroknog crkvenog posuđa do barokne svakodnevice“; u 21:20 sati Sandra Kandučar Trojan „Staklo za kralja“; u 21:40 sati Marina Bagarić „Europski porculan u stalnom postavu MUO“, te u 22:00 sata vodstvo po izložbi Barokni sjaj Venecije: Tiepolo i suvremenici.

Pozivaju se svi posjetitelji da ne propuste ovaj poseban događaj 30. rujna u MUO! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.