U SISKU SU PARTIZANI RANJENE USTAŠE BACALI S KATA, 116 RANJENIH DOMOBRANA SU STRELJANI NA SAVI

U SISKU SU PARTIZANI RANJENE USTAŠE BACALI S KATA, 116 RANJENIH DOMOBRANA SU STRELJANI NA SAVI

2. ožujak, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

70-obljetnica-oslobadjanja-sisak-15-20
Na području Sisačke biskupije svoj prilog sagledavanju povijesnih i suvremenijih događaja dali su i Anđelko Mijatović, Nikola Debelić, Ante Nazor, Ante Beljo, Darko Sagrak, Bruna Esih i brojni drugi hrvatski povjesničari. Od domaćih kulturnih i javnih radnika, svoje referate podnijeli su Lojzo Buturac, Spomenka Jurić, Darko Zahirović, Dragutin Bauman, Marija Krupić, Katica Gašljević, Stipe Vrdoljak, Dragutin Pasarić, Blaž Tominović, Ivan Rizmaul i Andrija Mažić. Prema očigledno nepotpunim podacima Udbinim metodama prorijeđenih arhivskih dokumenata, partizanska je komunistička vlast u današnjoj sisačko-moslavačkoj regiji doista okrutno postupala s razvojačenim vojnicima

Napisao: Josip Frković

Nakon pete javne sjednice Hrvatskog nacionalnoga etičkog sudišta u zagrebačkoj palači „Lisinski“, na kojoj su uz predsjednika Hrvatskog žrtvoslovnoga društva i HNES-a, prof. dr. Zvonimira Šeparovića, o mržnji u javnom prostoru i manipulaciji medijima, pozivajući na potrebu lustracije, govorili Zdravko Tomac, Nevenka Nekić, Zorica Gregurić, Nikola Debelić, Nenad Vlahović, Joško Čelan i Eva Kirchmayer Bilić, vrhunski hrvatski intelektualci i humanisti na etičkoj će tribini 6. ožujka u gradu heroju Vukovaru predstaviti zbornik radova „Vrijeme žrtve“. Zbornik je to Šestog hrvatskoga žrtvoslovnog kongresa održana lipanjskih dana 2013. u Zagrebu i Sisku. Ista tribina ponovit će se 12. ožujka i u Sisku, uz predstavljanje ukoričene HNES-ove etičke osude Tita i njegovih sljedbenika, Stipe Mesića, Ive Josipovića, Vesne Pusić, Budimira Lončara, Zorana Milanovića, Milorada Pupavca, Vesne Teršelič i srbofila Karla Bildta. Podsjećamo, zbornik „Vrijeme žrtve“ objavljen je u biblioteci „Documenta croatica“. Posvećen je nevinim hrvatskim žrtvama pounjskoga Baćina (H. Dubica) iz druge najveće masovne grobnice, iza vukovarske „Ovčare“, otkrivene nakon osloboditeljskoga Domovinskoga rata. Ondje su za okupacije Banovine srpski četnici 21. listopada 1991. mučki strijeljali 76 civila, a sljedećih dana još 32 nedužne osobe. Tragični Baćin i Skelišće na lijevoj obali Une, mjesta najvećeg masovnoga zločina, u spomen ubijenim sunarodnjacima, sudionici kongresa HŽD-a pohodili su u završnici skupa i ondje uz molitve položili vijence. Zašto je prvi veleposlanik pri UN-u, ministar vanjskih poslova i pravosuđa neovisne i demokratske Republike Hrvatske, prof. dr. Šeparović sa suradnicima, osim Mimare u Zagrebu, za mjesto održavanja odredio drugu povijesnu palaču, onu Velikoga kaptola sa sjedištem Ordinarijata Sisačke biskupije? Sisak je kroz gotovo dvoipolmilenijsku povijest imao istaknutu ulogu u nasrtajima i pohodima Kelta, Ilira, Rimljana, Avara i Turaka na zidine gradske utvrde, a pobjedom malobrojnijih branitelja hrvatsko-kranjskih četa bana Tome Bakača Erdoeyja nad osmanlijama 1593.

Visoka smrtnost od „crvenih“ zločina

Od pape Klimenta VIII. dobio je naziv Predziđa kršćanstva. Kad je riječ o novijoj povijesti na sisačko-banovinskim, posavskim i pokupskim vjetrometinama, o Drugom svjetskom ratu i poraću, ovdje se zbio velik broj zločina. Od ukupno 750 masovnih stratišta i grobnica, najviše u Hrvatskoj evidentirano ih je upravo u sisačkoj okolici, ukupno 119. U njima bez križa i imena počiva 45.000 predugo prešućivanih tijela Hrvata, objasnio je prije tri godine prof. dr. Šeparović. Na 6. kongresu HŽD-a prezentirano je 76 referata iz područja viktimologije i martirija, od kojih je većina našla mjesto u zborniku s gotovo sedam stotina stranica. Da Hrvati diljem svijeta ne dopuštaju zaborav i svakodnevno vode bitke za punu istinu o nacionalnoj povijesti, potvrđuje i nastup mr. Davora Božina, podrijetlom s otoka Rave, koji je za tu priliku doputovao iz kalifornijskoga San Pedra. S njegova je rodnoga otoka i Vele Rave, među malobrojnim žiteljima, tijekom Drugoga svjetskog rata bilo 38 žrtava. Iz Njemačke su na kongres došli i dr. Janović (Frankfurt a/M) i Ivan Ott (Stuttgart), te Petar Gelo (Australija) i Vera Valčić Belić (Kanada). U zaključcima zagrebačko-sisačkoga kongresa naglašeno je da je ovo vrijeme žrtve, u kojem ljudi stradavaju na svim stranama. Posebno je istaknuta visoka smrtnost u vremenu komunizma, jer se svakim danom otkrivaju nove jame i novi zločini. Sudionici kongresa HŽD-a ponovili su zaključak kako je Haaški sud svoj politički status potvrdio osudom šest Hrvata iz BiH i istodobnim oslobađanjem dvojice Srba. Nije zaboravljena ni jednostranost Documente Vesne Teršelič, koja s Veritasom Save Štrpca nudi okrenutu sliku zločina na teritoriju bivše države. Osuđen je i pokušaj aktualne hrvatske vlasti da zaštiti udbaške ubojice hrvatskih domoljuba u Europi, te nastojanje da se zaustavi sudska tužba protiv Srbije za genocid protiv hrvatskih pučana.

Noćni rafali masovnih smaknuća

Osim domaćina kongresa, mons. dr. Vlade Košića, koji je govorio o žrtvama tijekom Domovinskoga rata na području Sisačke biskupije svoj prilog sagledavanju povijesnih i suvremenijih događaja dali su i Anđelko Mijatović, Nikola Debelić, Ante Nazor, Ante Beljo, Darko Sagrak, Bruna Esih i brojni drugi hrvatski povjesničari. Od domaćih kulturnih i javnih radnika, svoje referate podnijeli su Lojzo Buturac, Spomenka Jurić, Darko Zahirović, Dragutin Bauman, Marija Krupić, Katica Gašljević, Stipe Vrdoljak, Dragutin Pasarić, Blaž Tominović, Ivan Rizmaul i Andrija Mažić. Prema očigledno nepotpunim podacima Udbinim metodama prorijeđenih arhivskih dokumenata, partizanska je komunistička vlast u današnjoj sisačko-moslavačkoj regiji doista okrutno postupala s razvojačenim vojnicima Oružanih snaga NDH, domobranima i ustašama, te bivšim pripadnicima njemačkoga Wehrmachta, ali i civilima nesklonim novoj vlasti iza 1945. godine. Kroz partizanske logore od Viktorovca do Teslićeve staklane i savskoga nasipa u Galdovu prošlo je, samo u Sisku, tridesetak tisuća zatočenika (uključujući i one iz kolona smrti), a poginulo je više desetaka tisuća građana i seljaka, doznajemo to iz „Sisačkoga žrtvoslova“. Na popisima jugoslavenske tajne službe Ozne/Udbe, agenata u kožnim kaputima, našli bi se mahom imućniji „narodni i klasni neprijatelji“, za koje sudsko procesuiranje u pravilu nije bilo potrebno. Nesretnici su nestajali preko noći, a samo su daleki rafali automatskoga oružja upozoravali na masovna smaknuća. Pokojni Adam Zahirović, časnik domobranstva i sudionik križnoga puta, te predsjednik županijske komisije za utvrđivanje poratnih zločina iz 1996., tragom arhivskih dokumenata Okružnoga suda u Sisku utvrdio je kako je prvih dana i mjeseci crvene komunističke vlasti 836 građana, „zbog suradnje s okupatorom i drugih ustaških zločina“ bilo suđeno, a 77 ih je osuđeno na smrt strijeljanjem. Bio je to nevjerojatan masovni zločin bez ikakva temelja u eventualnoj, neutvrđenoj krivici ubijenih. Samo za zasjedanja prijekoga suda 15. lipnja 1946. na smrt strijeljanjem osuđeno je 27 Siščana. Popis ubijeni, međutim, mnogo je širi.

Strijeljanje ranjenih vojnika kod Crnca

Prema kazivanju svakako najstarijeg Siščanina, katoličkoga povjesničara Lojze Buturca, svega nekoliko dana iza ulaska u grad, partizani su u gradskoj bolnici počeli zlostavljati pacijente. Bili su u potrazi za bolesnim ustašama, pa su dvojicu ranjenika izbacili kroz prozor. U zaprežne furgone, usprkos intervencije nadaleko znanog humanista dr. Ive Pedišića, koji je pomagao pripadnicima svih zaraćenih vojski, utrpali su partizani 116 bolesnika i ranjenika. Njihovi jauci nisu pomogli, pa su Petrinjskom ulicom pod oružanom pratnjom otpremljeni nizvodno od sadašnjega mosta u Crncu, ondje usmrćeni i potom bačeni u rijeku Savu. Dvojica sretnika, Lojzek Knežević (vjerojatno krojač iz Siska – op.p.) i Stjepan Rupčić iz Novoga Sela, koji su umakli egzekutorima, kasnije su svjedočili o tragičnim događajima partizanske strahovlade. Podsjetimo k tome i na prvo javno suđenje, održano u središnjem gradskom parku kraj crkve Uzvišenja sv. Križa, 9. srpnja 1945. Sudilo se trgovcu Luki Paveliću i seljaku Mišku Jakopoviću iz Boka kod Siska. Kronike bilježe da je partizanski sudac bio Mile Petrović (možebitni rođak narodnoga heroja Adama Petrovića Gigca iz Velikoga Gradca – nap.a.), dok je asistent bio pravni stručnjak dr. Zogović. Branitelj Pavelićev bio je istaknuti sisački odvjetnik dr. Matija Šipuš, koji je argumentima rušio tvrdnje tužitelja o suradnji s okupatorima, te da je njegov branjenik utamničenim pravoslavcima odvozio hranu u logor. Tužitelj mu je, istina, zamjerio što nije otišao u partizane, pa je konačnim pravorijekom Luka Pavelić osuđen na 15 godina zatvora , odnosno prisilnoga rada i trajan gubitak nacionalne časti. Član HSS-a i zapovjednik Mačekove „Seljačke zaštite“, također je osuđen na 15 godina prisilnoga rada i trajan gubitak nacionalne časti. „Sisački vjesnik“ što ga je uređivao kasniji sudac Marijan Kolak, izvijestio je kako je okupljeni narod bio nezadovoljan blagim kaznama za „suradnike ustaškoga režima“.

Predugo prešućeni domoljubi

Osim omiljena sisačkoga katehete vlč. Petra Žagmeštra, život je izgubilo pet sisačkih profesora, tri gimnazijalca i niz drugih građana. „Sisački žrtvoslov“, na temelju svjedočenja bliskih rođaka ili građana, bilježi 35 sljedećih žrtava: Ivan Bosec, Ivan Bras, Ivan Cavrić, Đuro Cvetnić, Josipa Gojmerac, Mirko Grahovac, Drago Hodak, Antun Jerković,Albina Jerković, Marija Kolar, Matija Kolarić,Marko Kraker, Grga Krpan, Stjepan Krsnik, Ankica Linder, Milan Lončar, Đuro Malina, Josip Maričević, Luka Milković, Josip Nemeth, Vjekoslav Ocvarek, Milka Pavlak, Luka Penga, Ivan Petričević, Marijan Pilipović, Josip Rajković, Antun Saler, Ivan Šaš, Juraj Šebek, Adela Škrljac, Zvonimir Škrnjug, Tomo Vujić, Anka Zajec, Vjekoslav Zajec i Mladen Žepić. Mladi gimnazijski profesor Žepić, još uvijek u odori hrvatskoga domobranstva, ubijen je na ulici od prvih partizana koji su 5. svibnja 1945. upravo ulazili u grad. Simpatizer partizana i kompartije ubijen je nimalo slučajno: Prilikom osvajanja pojedinih mjesta partizani su bez ikakvih ograničenja bjesomučno i potpuno slobodno 24 sata ubijali civile. Spomenuti i deseci tisuća drugih više od sedam desetljeća naprosto su prešućeni, zaboravljeni. Stoga će stilizirani hrastov križ uz neku od šumskih komunikacija putnike i namjernike podsjećati na tu činjenicu, na nepravedno i osvetnički usmrćene žrtve jugoslavenske komunističke vlasti. U domoljubnoj akciji „Za križem“ učinit će to članovi „Hvatskoga domobrana“ Siska, Petrinje i Kutine i brojnih drugih veteranskih i stradalničkih udruga, mnoge Rimokatoličke župe, zavičajni klubovi i škole. Iza toga u suradnji s forenzičkim stručnjacima Ministarstva hrvatskih branitelja trebala bi početi terenska istraživanja i ekshumacije zemnih ostataka koji zaslužuju doličan i čovjeku dostojan pokop. Pozivamo potomke žrtava pokopanih u Brezovici, Capraškoj i Kotar- šumi, grabovačkom Jeliku, Taborištu, Šaševoj i Čemernici da se jave uredništvu našega portala Tjedno kako bismo objavili sjećanja na tragične događaje iza preokreta 1945. godine.T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ZDS
  #1 ZDS 6 ožujak, 2016, 11:27

  FRANO-jebali ti svi tovari dalmatinski majku kurvetinu, kopile popa Đujića!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 4 ožujak, 2016, 03:19

  TKO TO OPET OPTUŽUJE UDBU I SOCIJALIZAM???

  TO JE, SIGURNO ,KATOLIČKA ZLOČINAČKA CRKVA U HRVATA ,I NJENI ESKADRONI ZATUCANIH SLJEDBENIKA, TAKAOZAVANI TEORETIČARI KAPITALISTIČKE ROBOVSKE DEMOKRACIJE, POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA,KRVOLOKA ,KOLJAČA I PLJAČKAŠA. TAMAN DANAS ,KADA SE KATOLIČKI KRVOLOČNI SUSTAV ROBOVSKIH POIZVODNIH ODNOSA POKAZAO U SVOJ SVOJOJ PLJAČKAŠKOJ ,KRVOLOČNO-KATOLIČKOJ OGOLJELOJ STVARSNOSTI . I UPRAVO ONI KOJI SU OVU DANAŠNJU HRVATSKU, U SKORAŠNJEM VJERSKOM RATU, TOTALNO OPLJAČKALI ,DEVASTIRALI ,HRVATSKE GRAĐANE PODIJELILI NA ONE, NAŠE I ONE DRUGE I DRUGAČIJE,PO STEPINČEVSKOJ HOLOKAUSTSKOJ METODI I PRAKSI, POSTAVLJAJU PITANJE ,TKO JE TO U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI GAZIO ,TOBOŽ=LJUDSKA PRAVA =,I TKO JE UPRAVLJAO UDBOM???I?? TAKVA PITANJA SE STALNO POSTAVLJAJU OVOM DRUGOM ,NAJVEĆAM DIJELU HRVATSKOG KORPUSA ,ONOM ANTIFAŠISTIČKOM,POBJEDNIČKOM KORPUSU HRVATSKIH GRAĐANA KOJI SU KAO DIO ANTIHITLEROVSKE KOALICIJE POBJEDILI TU KRVOLČNU OSOVINU VATIKAN –BERLI-TOKIJO. A DIO TE OSOVINE ,TE ZLOČINAČKE KATOLIČKO-NACISDTIČKE POŠASTI BILA JE KATOLIČKA CRKVA U HRVATA ,SA SVOJIM EGZARHOM ,KRVOLOKOM ,STEPINCEM. I TA NAJMANJA MANJINA KOJA NOSI OBILJEŽJE TE KRVOLOČNE POŠASTI , NJENI POTOMCI ,IZBJEGLI U ZAPADNU ,NIKADA DENACIFICIRANU KATOLIČKU EVROPU ,PONOVNO ORGANIZIRANI U SLUBI CIE I NJEMAČKE OBAVJEŠTAJNE SUŽBE ,DJELUJU PROTIOV LEGALNE ,MEĐUNARODNO PRIZNATE DRŽAVE JUGOSLAVIJE
  NA ISTI NAČIN KAO NEKADAŠNJI NACISTIČKI ESKADROBNI SMRTI , ČINEĆI STALNE PROVOKACIJE I KRVOLOČNE OBRAČUNE SA NJENIM GRAĐANIMA PO EVROPSKIM GRADOVIMA ,UBIJAJUĆI IH I UNIŠTAVAJUĆI IM IMOVINU,NJIHOVU I NJIHOVE DRŽAVE.
  SVE JE TO BILO U SLUŽBI HLADNOG RATA KOJEG JE VODILA AMERIKA I VATIKAN NA ČELU, A CIJELA ZAPADNA ,KATOLIČKA EVROPA ,OD NARVIKA DO GIBRALTARA SU OPET VJERNO SLUŽILE TU NOVU,NACISTIČKO-OSVAJAČKU POLITIKU, ISTIM MAROM KAO ŠTO SU SLUŽILI NACI-VATIKANSKO-HITLEROVU OSVAJAČKO-RASISTUIČKU POLITIKU U II SVJETSKOM RATU.
  PA TKO OPET DANAS POSTAVLJA TAKAVA PITANJA U OVOJ ORONULOJ HRVATSKOJ KOJU SU TI ISTI, KOJI STALNO ZAPITKUJU ,OPLJAČKALI ,DEVASTIRALI ,PODIJELILI NJENE GRAĐANE NA ONE NAŠE I ONE DRUGE I DRUGAČIJE, I UVJEK U SLUŽBI ZLOČINAČKE CRKVE, DA NAMETNE POBJEDNICIMA OSJEĆAJ POBJEĐENIH,DA POBJEDNICIMA PRIPIŠU ZLOČINE SVOJE I CIJELE KATOLIČKE ZAPADNE EVROPE IZ II SVJETSKOG RTA PA I CIJELOG NJENOG 17-STOLJETNOG POSTOJANJA I DJELOVANJA KAO ZLOČINAČKOG,KASTINSKOG I PLJAČAKŠKOG KRŠĆANSTVA.
  NARAVNO, TO JE UVJEK BILA POLITIKA KRŠĆASKOG-ZLOČINAĆKOG SUSTAVA ,A NAŠOJ CRKVI U HRVATA ,CRKVI TRIBALNIH-ANTROPOIDNIH TALIBANA ,JE DANAS JAKO POTREBNA TAKVA AKTIVANA POLITIKA JER SE OSJEĆA KRAJ TE ZLOČINAČKO-PLJALČKAŠKE KORPORACIJE, KOJA JE NAJVEĆI DIO EVROPSKIH GARAĐANA DOVELA NA PROSJAČKI ŠTAP I NA PRAG UMIRANJA OD GLADI ,PA DA OPET PROBUDI NACIŠOVINIZAM,OPIJUM KOJIM SE SLUŽI KRŠĆANSKA KASTA, PROTIV DRUGIH I DRUGAČIJIH JER JE TO NJENO NAJBOLJE ORUŽJE KOJIM NAORUŽAVA OVAKVA PODRUČJA KAO NAŠE DALMATINSKO ZAGORJE S ‘IMOTSKOM HAJDUČKOM KRAJINOM I HERCEGOVAČKIM VILAJETOM. TAMO JOŠ ŽIVI UGNJEŽĐENA TALIBANSKA MLETAČKO –HAJDUČKA SVIJEST SLUŽENJA SVOJIM GOSPODARIMA ,RIMSKOJ CRKVI. TA SE DUHOVNO-HAJDUČKA SVIJEST PONOVNO AKTIVIRALA U DANAŠNJOJ VRLO NESTABILONOJ EVROPSKOJ POLITICI ,TIČUĆI SE TOTALNOG SIROMAŠTAV KOJEG SU NAM NAMETNULI OBOGAČENI VATAIKAN I PENTAGON PA IM JE DANAS OPET POTREBNA RATNO-HUŠKAČAKA KLIMA I PRIPREMA SLJEDBENIKA ZA NOVI RAT KAKO BI SE KAPITALISTIČKI MOGULI IZUVUIKLI IZ SVOJE SAMOIZLOLACIJE I PONOVNO AKTIVIRALI SVOJE TEHNIČKE I TEHNOLOŠKE RESURSE U RUSKIM SIROVINSKIM REZERVATIMA ,TE NASTVILI PLJAČKU SVIJETA ,SAD U APSOLIUNOJ MOĆI.

  PA SVE DANAŠNJE KATOLIČKO TALIBANSKE DAVORIJE OKO SLUŽBE DRŽAVNE SIGURNOSTI BIVŠE NAM ZAJEDDNIČKE DRŽAVE NIJE NIŠTA DRUGO NEGO DA PRIKRIJE ZLOČINAČKU ODREDNICU KATOLIČKE CRKVE KROZ NJENU POVIJEST ,A POSEBNO NJENU ZLOČINAČKU I KRVOLOČNU DJELATNOST U SLUŽBI NJEMAČKO-KATOLIČKOG NACIZAMA I EUGENIČKE ČISTOĆE LJUDSKE ZAJEDNICE POD NAZIVOM ARIJEVSKOG FENOTIPA , KATOLIKA –EVROPLJANINA ,U VRIJEME II SVJETSKOG RATA .
  UDBA JE KAO I SVAKA DRŽAVNA SLUŽBA U FUNKCIJI ZAŠTITE POSTOJEĆEG SUSTAVA RADILA ,KAO ŠTO TO RADE SVE SIGURNOSNE SLUŽBE SVIJETA .RADILA PUNOM PAROM NA OTKRIVANJU ZLOČINAČKE AKTIVNOSTI NA TLU HRVATSKE I BIH U DOBA II SVJETSKOG RATA I POSLIJE RATA KADA JE RAZOTKRILA STEPINČEVU ZLOČINAČKU I KRVOLOČNU ULOGU U NDH-AZIJI ,NJEGOVOJ BOŽJOJ DRŽAVI.A VRIJEME JE ,DOLAZI,21-VO STOLJEĆE, KADA SE MORA RAZOTKRITI TA ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKA KORPORACIJA I JEDNOM ZAUVJEK RAZOTKRITI NJEN ZLOČINAČKI I ZGRTAČKI DUH I KADA SE MORA , A NE SAMO TREBA , RAZJASNITI ULOGA TOG KRVOLOČNOG STRAŠILA ,PLJAČKAŠA I UBOJICE SVAKOGA TKO JE DRUGI I DRUGAČIJI.
  TKO TO IMA PETLJE DA PROKAŽE ZLOČINAČKU ULOGU CIE I SVIH ,NJOJ PODČINJENIH SIGURNOSNIH SLUŽBI U SVIJETU, A POSEBNO U JUŽNOJ AMERICI I EVRPSKOJ 52 DRŽAVI ,ANGELE MERKATONE,NJEMAČKOJ.?????
  JEDINI ČOVJEK ,POŠTOVANI GOSPODIN CHOMSKY JE UKAZAO ,U SVOJOJ KNJIZI =HEGEMONIJA ILI OPSTANAK =DA JE AMERIKA POSLIJE II SVJETSKOG RATA UBILA NA TLU JUŽNE AMERIKE ,DO DEVEDESTIH GODINA, VIŠE NEGO SE BARATA BROJEM UBIJENIH U SOCIJALISTIČKOM LAGRU= MOJA PRAFRAZA. A NA OSTALIM PODRUČJIMA UBILA 25 MILJUNA LJUDI ,VODEĆI SVOJE PRIVATNE RATOVE,=CHOMSKY=. PA GDJE JE ANGELA MERKEL ?,GDJE SU SVI ZAŠTITNICI LJUDSKIH PRAVA KOJI DANAS URLIČU PO EVROPSLKOJ MUMIJI ,ZAŠTO NE PODVIKNU: CIJA JE ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA.!!!!NEMA TAKVIH!!!!! . JA JE LIČNO NEĆU PROZVATI ZLOČINAČKOM ZA ONA DJELA KOJA ČINI NA TERITORIJU AMERIKE ,JER JE ONA ZADUŽENA ZA SIGURNOST TE SVOJE DRŽAVE I U NADLEŽNOSTI JE NJIHOVIG GRAĐANA.
  TKO TO IMA PETLJE DA PODVIKNE :RASPUSTITE GUANTANAMO!!!!!???!!! GDJE JE PAPA FRANCESCO KOJI SE UVUKAO U SVOJU ŠKOLJKU I DREMUCKA A NJEGOVI SLJEDB ENICI ,TALIBANI ,MAHOM KATOLIC, ŠKOLOVANI U SJEVERNOJ KAROLINI ,PIŠE CHOMSKY,UPRAVO ZA TAKVE AKCIJE KAO ŠTO SU AKCIJE N A BALKANU ,U JUGOSLAV IJI, U LIB IJI ,TUNISU ,SIRIJI I MNOGIM DRIGIM DRŽAVAMA SVIJETA, AKTIVNO IZVRŠAVAJU NALOGE CIE. PA TKO SU TI= DEMOKRATI= U DANAŠNJOJ HRVATSKOJ KOJI STALNO PROZIVAJU UDBU I SAMOUPRAVNI SOCIJALIZA.??? NARAVNO POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA ,SLJEDBENICI ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA,KOJI SU CIJELU DRUGU POLOVINU DVADESETOG STOLJEĆA BILI U SLUŽBI STRANIH SIGURNOSNIH I OBAVJEŠTZAJNIH SLUŽBI U ZAPADNOJ EVROPI I AMERICI SA OSNOVNIM I GALAVNIM ZADATKOM SRUŠITI SOCIJALISTIČKO –RADNIČKO SAMO UPRAVLJANJE UJUGOGOSKLAVI,U HRVATSKOJ I RESTAURIRATI KATOLIČKI –KRVOLOČNO-PLJAČKAŠKI SUSTAV ROVBOVSKIH ODNOSA . U TU SVRHU JE ORGANIZIRAN I UPAD =BUGOJANSKE GRUPE= STEPINČEVIH POTOMAKA ,KRVOLIČNIH KATOLIKA , SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA KOJI SU ,OPET U SLUŽBI CIE I NJEMAČKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE RUŠILI SAMOUPRAVNI SOCIJALIZAM ,VJERSKIM RATOM DEVEDESTIH GODINA KOJI JE NA OVIM NAŠIM PROSTORIMA PROUZROČIO RAZARANJA SLIČNA ONIM IZ VREMENA II SVJETSKOG RATA ,I OPET POD POKROVTELJSTVOM ZLOČINAČKE KATIOLIČKE CRKVE
  KOJA JE GRAĐANE HRVATSKE OPET PODIJELILA PO ONOJ STEPINČEVSKOJ HOLOKAUST METODI NA ONE NAŠE DINARSKO-TRIBALNE,TALIBBANE I ONE DRUGE KOJI SU TREABLI NESTATI ILI POBJEĆI ILI ZAVRŠITI U PAKRAČKOJ POLJANI,U VUKOVARSKOJ KLAONICI ,ZAGREBAČKOM VELESAJMU,KULINAMA,GABELI ,MOSTARSKOM AERODROMU ,ČAPLJINI A SVE PO UZORU NA SVOJE PRETKE STEPINČEVSKE KRIŽARE ,KRVOLOKE IZ II SVJETSKLOG RATA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.