U SISKU JE LJEČILIŠTE ODMAH PORED POSTROJENJA ZA UNIŠTAVANJE OPASNOG OTPADA

U SISKU JE LJEČILIŠTE ODMAH PORED POSTROJENJA ZA UNIŠTAVANJE OPASNOG OTPADA

1. lipanj, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Građanska inicijativa Siščani ne žele biti Smetlišćani nastavlja sa svojim prosvjednim aktivnostima usmjerenim protiv smještanja neopasnog i opasnog kemijskog i medicinskog infektivnog otpada u gradu.
U subotu 1. lipnja u 5 do 12  je organizirana prosvjedna šetnju Ciglanskom grabom (Fistrovićeva ulica, nasuprot Interšpara) povodom zahtjeva tvrtke Remondis Medison upućene Županiji Sisačko-moslavačkoj i Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša za izdavanje trajne dozvole za prikupljanje, dovoženje i obradu neopasnog i opasnog medicinskog otpada u gradu Sisku na lokaciji u samoj blizini centra grada, kuća, stanova, vrtića, škola, lječilišta, zone za odmor i trgovačkog centra i to na lokaciji hale “prašione” bivšeg Herbosa. Do sada je Remondis Medison imao šestomjesečnu privremenu dozovolu za rad i od kada smo saznali za tu dozvolu, protivimo se njihovom poslovanju u našem gradu, posebice na navedenoj lokaciji.

Da podsjetimo, tvrtka Remondis Medison ima iza sebe povijest skandaloznog kršenja hrvatskih zakona što se tiče zbrinjavanja medicinskog otpada. U Jastrebarskom su se stanovnici tri godine borili da se ta tvrtka makne iz njihovog grada iako su prve kuće bile udaljene od postrojenje oko 1 km. U Sisku su prve kuće udaljene 50 m, lječilište Jodno od kruga postrojenja dijeli zid, trgovački centar je preko puta, centar grada s tri vrtića i  5 škola nadomak tih starih hala od kojih su mnoge u derutnom zdanju, čiji je vlasnik Kemokop i koji ih iznajmljuje tvrtkama koje gospodare  opasnim i neopasnim otpadom, pretežito kemijskim, unatoč tome ovih dana dobio trrajnu uporabnu dozvolu.
Tvrtka Remondis Medison svojim dosadašnjim radom ne ulijeva povjerenja u odgovorno ponašanje, stoga smo izuzetno zabrinuti i snažno se protivimo izdavanju bilo kakvih dozvola za rad u gusto naseljenoj zoni stanovanja i poslovanja. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. pepe
    #1 pepe 2 lipanj, 2019, 02:09

    dakle, půna poddržka siščanom i siščankam da se izbore za svoj životni prostor i zdravu budućnost svoje djetce.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.