U SISKU GRADONAČELNICA ŠTITI PARTIJSKE VRANE

U SISKU GRADONAČELNICA ŠTITI PARTIJSKE VRANE

29. ožujak, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Iz razloga štednje novca u gradskom proračunu ili pak zaštite kompartijske tradicije dalekih prethodnika SKJ/SKH. I dok za uređenje dugo godina zapuštene poznate ciglanske grabe i njeno pretvaranje u kamperski rekreacijsko-šetališni kompleks (jezerom sada plivaju familije labudova – op.a.), crveni vladari dobivaju aplauze sugrađana, vrana se neće tako lako riješiti. Kao prije više desetljeća, na potezu bi – ako to odobri prva komunistička grofica Kristina Ikić Baniček – ponovo trebali biti vatrogasci. Ne oni dragovoljni, negoli pripadnici profesionalne vatrogasne brigade zapovjednika Goluba (iz gradskoga sustava financiranja vatrozaštitnih potreba) koji raspolažu najsuvremenijom opremom i vozilima

Napisao i snimio: Josip Frković

Kad Siščane i druge stanovnike drugih županijskih gradova i mjesta ili pak goste grada put nanese na Trg kneza Ljudevita Posavskoga – gdje se, nimalo slučajno, nalaze županijska i sudska palača, Glazbena škola, upravni odjel Policijske uprave, prodavaonica „Konzuma“ i optika „Aralica“ – najbolje je da pažljivo pogledaju u nebo, odnosno krošnje stoljetnih platana. S njihovih ogranaka visokih 20 ili 30 metara, gdje su gnijezda i staništa cijelih obitelji letjelica, baš nekako u razini drugoga kata Sisačko- moslavačke županije, kabineta župana Ive Žinića, te Županijskoga suda i predsjednice Lucijane Vukelić, prijete bijelo-žute „bombe“ izmeta poznatih Željezarinih vrana, gačaka. Njih je, nimalo slučajno, u Sisak, ne zna se odakle, doselio vladar metalurškoga kombinata i cijeloga Siska, poznati komunistički moćnik Norbert Veber. Bilo je to sada već davnih 70-ih godina minuloga stoljeća i u vrijeme sloma „hrvatskoga proljeća“.

Voljom komiteta

Od tada, zapravo, crnoperne leteće napasti slobodno teroriziraju nemarne Siščane bez kišobrana, pogotovo dolaskom na sisačku i Željezarinu vlast velikosrpskih boljševičkih protuhrvatskih osvetnika i njihova „kadrovskoga rasadnika“. Tada su, naime, voljom članova partijskoga Komiteta, na čelne pozicije javnih ustanova i poduzeća dolazili i poslovođe iz pogona capraške crne metalurgije. U ta vremena, zašto ne podsjetiti, i sekretar Komiteta znao se modno usklađeno usred ljeta odjenuti crnim odijelom s japankama na nogama?! Ali, vratimo se problemu crnih ptica koje ugrožavaju sisački okoliš. Doznali smo da, primjerice, uništavanje staništa gačaka na granama platana treba osigurati gradska uprava, odnosno njen komunalni odjel, ali…

Labudovi na ciglanskoj jami

Ili iz razloga štednje novca u gradskom proračunu ili pak zaštite kompartijske tradicije dalekih prethodnika SKJ/SKH. I dok za uređenje dugo godina zapuštene poznate ciglanske grabe i njeno pretvaranje u kamperski rekreacijsko-šetališni kompleks (jezerom sada plivaju familije labudova – op.a.), crveni vladari dobivaju aplauze sugrađana, vrana se neće tako lako riješiti. Kao prije više desetljeća, na potezu bi – ako to odobri prva komunistička grofica Kristina Ikić Baniček – ponovo trebali biti vatrogasci. Ne oni dragovoljni, negoli pripadnici profesionalne vatrogasne brigade zapovjednika Goluba (iz gradskoga sustava financiranja vatrozaštitnih potreba) koji raspolažu najsuvremenijom opremom i vozilima.

Zamoljen da komentira budući mogući opstanak staništa letećih crnih napasti, predsjednik Županijske vatrogasne zajednice, Mijo Brlečić, bio je kategoričan. Posao je to profesionalnih vatrogasaca, a na SDP-ovoj je gradonačelnici Ikić Baniček da, osim za komunističke uskrsne novčane čestitke penzićima, osigura i novac za skidanje gnijezda! Ima li ta okolnost ikakvih predizbornih dodirnih točaka sa spomentuom nevoljom Siščana bez kišobrana, gospodin Brlečić iz Radićeve gornje Posavine nije želio komentirati. Čak ni činjenicu da Kristinu Ikić Baniček neki DVD-i donje Posavine na lijevoj savskoj obali u nekim prigodama odijevaju u svečanu plavu odoru, on je omiljeni lik na objema obalama Save od Tišine do Jezera i Dubrovčaka, u općini Martinske Vesi… T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Marinko
  #1 Marinko 9 travanj, 2019, 16:45

  Kao i sve sljedbenike JBTa, Racana, Milke Planinc i drugih nesreca, i nimalo privlacna zenska masne kose KIB se razotkriva. Progonila je pomocu milovidne Vlajnje Milane Opacic raniju ravnateljicu Doma Komarevo iz Sunje, da bi uvalila necasnu galdovacku Ivanu Pavlovic sdp. Ta je nesreca sjajno upravljala i ravnala pljackajuci jadne sticenike. Sve u duhu komunistickoga humanizma i internacionalizma, Titovih, Racanovih i Ikickinih postenjaka. Sacuvaj nas, Boze, Turaka, martologa i boljsevika Marxa, Engelsa, Lenjina i Staljina.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Pepo
  #2 Pepo 30 ožujak, 2019, 09:26

  Pak selska zavist protiv Miškeca Brlečićovoga. Da ni njegovoga prijateljstva z Nemcima, još bi danas devedejci pumpe vozili na šarangama. Iz bundesrepublike su kamioni i kombiji stizali kao na traki. Zajedno z Miškom putoval je i Đuro i pisal o darovima. Sako se prijatelstvo splati. Najte noreti

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Ujo
  #3 Ujo 30 ožujak, 2019, 04:13

  Dokleće ta komnistička rospija zajebavat hrvatski narod u Sisku i okolici.Jebo je Lenjin i Staljin iTito i Mao…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Vrana
  #4 Vrana 29 ožujak, 2019, 23:24

  Anonimac nije u pravu, jer Miškec Brlečić knjigu o DVD-u Trebarjeva Desnoga nije ispisivao dva desetljeća. Krivac je legendarni vatrogasec Đuka Gajdek. On je autor, ali je u navali ratnih i drugih tema resavske škole kupusenja i prepisivanja istih činjenica za razlčiite događaje i knjige vatrogastvo jednostavno na neko vreme .pozabil. Tak je prije dvadeset let otisnul samo korice, dok je stotine stranica sadržaja ostalo napisati. Je li baš Brlečić pun sebe, napuhanec, koji je od šesto stranica sebe del na tristo, ne mrem reći. je li se svima zavlekel v dupe pak ne znam, ali znam da bu sve pogodnosti moral napuščati odlaskom vu penziju.Prvi mlaz, vodu dej…se bu okej!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FRANO
  #5 FRANO 29 ožujak, 2019, 22:42

  PORUKA I PRISTUP JEDNOG MARXISTE NA PISANIJE JEDNOG ORTODOKSNOG KLATOLIKA-HRVTA,APOZICIJSKE SORTE!!!

  POŠTOVANI FRKOVIĆ , PO PREZIMENU BI PRIPADAO USTAŠKO-KOLJAČKO-KATOLIČKOJ DINASTIJI KRVOLOČNIH , POSLUŠNIH I VJERNIH HRAVATA, IRANSKO-VLAŠKE PASMINE, NASELJENIH U LIČKO-SENJESKOJ,IMOTSKO -ZADARSKOJ I HERCEGOVAČKO- POSKOČKOJ NAHIJI. ONI SU PO PROFESIJI ZATUCANI KATOLICI ,ČOBANSKE SVIJESTI , TURCI SU IH IMENOVALI ,ODNOSNO NAZIVALI ,POKRŠTENI VLAŠKI ČOBANI ILI BALIJE,ČIJI RAZUM JE UVJEK , SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE HUMANOSTI. ONI SU ,TAKOĐER, KRIŽARSKI OBUČENI VOJNICI SVOJE ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA, UVJEK SPREMNI OČUVATI KASTINSKU VLAST KATOLIČKE, STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE.
  PA NAŠ FRKOVIĆ ,OSTATK OSTATAKA SLAVNE DINSTIJE,USTAŠKO-LIČKO-SENJESKIH, IRANSKO-VLAŠKIH HRVATA , SE OPET PRIHVATIO HRVATOVANJA ,POD KRIŽEM ,RASPELOM I PATRICAMA OKO VRATA, S’PRIPASANIM SRBOSJEKOM, A OVAJPUT I HRVATOSJEKOM,JER SE ČOVO OPET VRAĆA ONOJ STEPINČEVSKOJ IDEJI ,ČISTE BOŽJE DRŽAVE,ALI SAD I OD ONIH DEKLARATIVNIH HRVATA ,KOJI NISU KATOLICI STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA, PA SU ZATO JEDNE VRSTE ŠLJAM ,KOJI SE NADAHNJIVAO ,A I DALJE SE NADAHNJUJU KUMROVCEM ,A NE ŠURMANCIMA ,ŠARANOVOM JAMOM,KORIČKOM JAMOM ,JASENOVCEM I DANICOM ,A U NAJNOVIJEM POVIJESNOM VREMENU ,KOJE PRIPADA OBNOVI STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE ,DEVEDESETIH GODINA ,NAŠEG VREMANA, PAKRAČKOM POLJANOM,RUKAVCIMA KUPE I KORANE ,SISKOM, DRETELJEM ,GABELOM, HELIODROMOM,KULINAMA, GLAVAŠEVOM SLAVONIJOM ,I MERČEPOVIM VUKOVAROM,GDJE SU OVA DVA STEPINČEVSKA KATOLIKA,HRVATA, OBANVALJALI DUH GENERALA ,DRINJANINA,LUBURIĆA, KLALI I VJEŠALI ONE TAMO DRUGE I DRUJGAČIJE U SVRHU OBNOVE ČISTOĆE STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE I OPET ,SADA U SLUŽBI IV-TOG REICHA IZAPADNE KATOLIČKWE SVETE ALIJANSE .XYXY
  PRIHVATIO ARHEOLOŠKOG ISTRAŽIVANJA KOSTIJU KRIŽARSKIH VOJNIKA ,STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE, KOJE SU KOMUNISTI ,JEDNOSTAVNO REČENO,POKLALI. UH ,BOGA MU LJUBIM, VEĆ JE DO SADA OBJAVIO SVE OVO O ZLOČINIMA TE KOMUNISTIČKE ŠPOŠASTI.
  OVO ŠTO SVE NAPISAH INSPIRIRASN KAO I UVIJEK ,PISANIJAMA ,POŠTOVANOG FRKOVIĆA KOGA JA ,KAO MARXISTA, UVIJEK,ČITAJUĆI NJEGOVE PISANIJE, STAVLAJM U SATEPINČEVSKOG SLJEDNIKA KRVOLOČNE SATEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE I ON U SVIM SVOJIM NAPISIMA I DJELOVANJIMA POLAZI SA TIH STAJALIŠTA U SVOJIM PROSUDBAMA PA TAKO I OVAJ KOMENTAR KOJEG PROČITAH.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Bolje mrtav nego crven
  #6 Bolje mrtav nego crven 29 ožujak, 2019, 22:38

  Antifašizam je laž ,pljačka i ako treba likvidacija .Vizuelno sliče na ljude poput Ikače ali kad padne noć nastaju problemi,ne mere se spiti,jame,rudnici,pletenice,opljačkano imanje,ubijene trudnice,djeca,starci svi navrate u tu prokletu noć.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Anonimno
  #7 Anonimno 29 ožujak, 2019, 20:59

  Kada je tako omiljen na Posavini, postao je lik broj jedan i u Evropi u vatrogastvu. No ljudi ga ne vole jer je pun sebe. zato je i stvarao knjigu o vatrogastvu dvajst godina i od šesto stranica knjige sebe metnuo na 291. JA, Ja,……..onda opet JA….i tako do kraJA. A svima se uvukao u dupe i pod kožu, još je čelnik Županijskih vatrogasaca, a ima uvjete za penziju. Samo tada se gupe sve pogodnosti, a to nije baš lako pustiti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Pokakana BiK
  #8 Pokakana BiK 29 ožujak, 2019, 09:10

  Dvonožna napast, koja na pokop zaslužnoga svećenika vlč. Alojzija Petranovića dolazi u crvenu zimskom kaputu i za molitve tužni skup napušta, koja sve nepartijce naziva fašistima, a Bandića licemjerom, koja u Brezovici suludo kliče SF-SN!, a Sisak naziva gradom konclogora za djecu, koja u marketinškoj suradnji s neutralnom Zlovoljićkom žažinskom bez raspisanoga natječaja uvaljuje stariju sestricu na radno mjesto Euroherca, koja kupuje ljetovalište na Pagu, uređuje sobu čudesa, Ledenu dvoranu i tako dalje i bliže, zapravo, ne zaslužuje da bude pokakana od vrana svojih istomišljenika bandita. Mrziteljica je svega hrvatskoga i katoličkoga, ali joj za likvidaciju usranih gnijezda preostaju Komunalac i GoS. Kad se jedan Goran Grosch popne na platanu…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.