U PONOĆ NA TRGU UZ BANDIĆA, HULJIĆA I SANDRU PERKOVIĆ

U PONOĆ NA TRGU UZ BANDIĆA, HULJIĆA I SANDRU PERKOVIĆ

1. siječanj, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Doris Dragović je još izvodila svoj poznati refren “Nije kriva srdela što je riba plava, od vina rumena tebe boli glava…” kada se gradonačelnik skupa sa damama iz pratnje Sandrom Perković i Tončijem Huljićem popeo na pozornicu. Kada je odbrojilo ponoć Zagrepčanima i brojnim gostima pristiglim iz cijelog svijeta poželio je sretnu Novu 2018. godinu. Uslijedio je vatromet, crvene i zelene palme iscrtale su se po noćnom nebu. U VIP zoni poslužen je pjenušac. Poslije Doris i Bandićeva govora Tonči Huljić je zapjevao “Sve su seke voljele moranare”

Napisao: Dražen Stjepandić

Gužve oko trga vladale su danima prije Silvestrova. U novogodišnjoj noći bile su pune i okolne ulice u kojim nije bilo adventskih kućica i pozornica. Ulica Pod zidom spadala je među one u sjeni zagrebačkog adventa, ali uči Nove 2018. i Pod zidom je vladala gužva kao na Zrinjevcu, Bogovićevoj, Margaretskoj, Europskom trgu ili Štrosu.

Masi se nešto prije ponoći zakratko pridružio i sveprisutni Bandić, uz dogradonačelnicu, razne pročelnice i direktorice bio je okružen ženama kao nekada Napaleon generalima. Tek pokoji muškarac uz osobu zaduženu za njegovu sigurnost. Opušteno, uživajući blažen među ženama šetao je kroz gužvu prema velikoj pozornici na kojoj je u tom trenutku pjevala Doris Dragović. Otprilike njih petnaestak oko njega petnaestak do dvanaest pojavili su se Pod zidom.

Uputili su se prema posebno ograđenom VIP prostoru oko pozornice. Kod pozornice gradonačelnika je među prvima dočekao Tonči Huljić. Poznatog hitmakera iz Splita, često se može vidjeti u Zagrebu, bio je eto i za Novu 2018. godinu. Među odabranima u mraku sam prepoznao još Sandru Perković i nekadašnjeg boksača Stipu Božića.

Doris Dragović je još izvodila svoj poznati refren “Nije kriva srdela što je riba plava, od vina rumena tebe boli glava…” kada se gradonačelnik skupa sa damama iz pratnje Sandrom Perković i Tončijem Huljićem popeo na pozornicu. Kada je odbrojilo ponoć Zagrepčanima i brojnim gostima pristiglim iz cijelog svijeta poželio je sretnu Novu 2018. godinu. Uslijedio je vatromet, crvene i zelene palme iscrtale su se po noćnom nebu. Tonči Huljić je bio prvi kojem sam poželio sretnu Novu godinu. Nije bilo hladno, a on je za svaki slučaj bio toplo obučen, umuton u veliki vuneni šal kao da je temperatura u minusu. U javnosti još nije poznato da je veliki hipohondrij. U VIP zoni je u ponoć poslužen je pjenušac. Poslije Doris i Bandićeva govora Tonči Huljić je svoj nastup započeo pjevajući “Sve su seke voljele moranare”.

Nova godina vrhunac je ovogodišnjeg adventa u Zagrebu, po treći puta uzastopce proglašenim najboljim u Europi. Ovaj puta po posjećenosti zagrebački advent je nadmašio samog sebe. Svojedobno mnogi su kritizirali Bandića da je od Zagreba napravio šatorgrad, a iz toga je izrastao najveći zagrebački turistički adut.

Od Kosnice do policije

Prije nego dođe do Trga Bandić tradicionalno u novogodišnjoj noći gospodin greadonačelnik posjeti Prihvatilište za beskućnike Crvenog križa u Velikoj Kosnici, Zavod za hitnu medicinu grada Zagreba u Heinzelovoj, Javnu vatrogasnu postrojbu u Savskoj, PU zagrebačku u Matičinoj i Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje ga slikaju s prvom rođenom bebom u novoj godini.

Prihvatilište u Kosnici ima 140 kreveta, od toga ih je trenutno zauzeto ravno stotinu. Neke od njih viđamo svake godine kada za Silvestrovo u pratnji gradonačelnika navratimo tamo.

Prije ponoći najviše posla imali s vatrogasci čak devet intervencija. U trenutku dok smo ih posjetili zagrebački vatrogasci su gasili dva požara. Prethodnih godina vatrogasci su reovito bili najveseliji i najgostoljubiviji. Ove godine ponudili su nas čajem. Promjenom zapovjednika u Savskoj su se mnoge stvari promijenile.

Na policiji su imali na oko najbolje ispečenog i posloženog odojka. U centralnoj sobi gdje se mogao na ekranu vidjeti svaki dio Trga bana Jelačića i mnogi drugi dijelovi grada, bilo je najviše izloženog jela i pića, ukusno aranžiranog voća i keksa. Od svih gradskih službi policajci su nam najviše toga ponudili, ali svih ovih godina kako za portal Tjedno pratim gradonačelnika, a bio sam i onda kada ga je mijenjala Sandra Švaljek, a Bandić se po izlasku iz pritvora incognito pojavio na trgu, u Matičinoj ulici na policiji smo se uvijek najkraće zadržavali. I ne sjećam se da se ikada itko bunio što na policiji ne ostajemo dugo bez obzira što bi nam ponudili. Do ponoći policija nije gotovo uopće imala posla, na što je gradonačelnik dobacio:”još se nisu napili”. Također je naglasio da od njega u Zagrebu samo policija više radi, on svaki dan dela po 16 sati, dok je policija je na nogama 24 sata.

Poslije policije uputili smo se u kavanu Jochan Franck gdje je na katu bio upriličen doček za ljude iz Gradske uprave, Holdinga, članove njihove obitelji, političke i poslovne partnere. Tu se i novinarska siročad akreditirana za doček mogla se okrijepiti. Uglavnom sve mladi i mlade kolegice iz raznih redakcija. Od stare ekipe bila je Inga Čužić, ovaj puta bez Marija, doajen u pratnjama gradonačelnika uvaženi Željko Krznarić i kolegica s radija Kaj Vlasta Staničar.

Mali David Katalenić razveselio je svoje roditelje Antoniju i Krešimira i prva je beba rođena točno u ponoć na Novu godinu u rodilištu u Vinogradskoj. Poslije se išlo i na Sveti duh. gdje se prva rodila mala Marija.

Gradonačelnik je u za Staru i Novu godinu radio više od 16 sati, već ujutro u 11 sati trebao je biti na koncertu Zagrebačke filharmonije u Opernoj kući Grosses Festspielhaus u Salzburgu. T

1 Comment so far

Jump into a conversation
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 1 siječanj, 2018, 16:17

  Otkad je to Tonči Huljić postao dama…
  Pa neće ga valjda okruživati muški već poznate zagrepčanke…
  A ova”zakuska” za odabrane, posebno čaj kod vatrogasaca i još na Novu godinu…Nemojte nas nasmijavati, dakle vatrogasci uz čaj a šef Božinović uz šampanjac na granici.
  Još samo da autor članka uskladi i svoju pismenost.
  To je valjda pisao nakon novogodišnjeg tuluma.

  Naravno Miki je nastavio sa svojim radoholičarstvom ne znam kako je prošao pas rudi u novogodišnjoj pucnjavi. prijatelji životinja traže izbacivanje pirotehnike iz slavlja. Onda ga proizvođači pirotehnike budu razapeli jer im kvari posao.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.