U DUĆANIMA VIŠE DJELATNIKA OD KUPACA

U DUĆANIMA VIŠE DJELATNIKA OD KUPACA

20. ožujak, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Frajeri u crnim hlačama i crnim majicama kratkih rukava na kojima piše SECURITY stoje s one strane staklenih vrata oblijepljenih upozorenjima o COVIDU-19. Kažem „frajeri” iako su blizu 60, ali vidi se po njima da su nekad bili izbacivači po klubovima, pratitelji novca ili tako nešto, no i ovako malo olinjali i sijede kose daju autoritet outletu Žabac – trgovini kod Kvaternjaka u kojoj se zna naći proizvoda za bagatelu, kao što su npr. savršene Twix čokoladice za samo 1 kunu, eto, pa kako sam blizu što ne bih navratila?, čak i ako ne vidim štogod zanimljivo od proizvoda, svakako svjedočim čudnovatim ponašanjima tzv. normalnih ljudi, onih npr. koji kupe cijeli paket limenki koncentrata (talijanske) rajčice itd., što povratno dobro djeluje na mene u smislu da se osjećam da sam trezvena, uzemljena.
E. Ovaj put se nisam osjećala da sam sa stopalima na tlu, nego kao da sam u SF filmu podžanra katastrofe, što je možda suvišno reći SF-ovi uglavnom briju na negativu – pomor, devijaciju, mutaciju ili kontrolu, otuđenje. Jer, na ulazu je uz upozorenje i upute bila kamera, pa ti redari u crnom. Za ulazak je trebalo pričekati da netko iziđe. Pa sam tako ušla. Ali nisam mogla produžiti među police, u predprostoru su redari tražili da odložim stvari u jedna plastična kolica (da ne bih nešto kontaminirano unijela?). I tako sam ostavila vrećicu u kojoj je bilo pola kg šampinjona!
Inače, plac Kvatrić je radio i kad sam vidjela prekrasne šampinjone za samo 12 kn, nisam mogla vjerovati i zastala sam iako sam krenula do štanda gdje čovjek prodaje i mijenja baterije. Naime, ja sam ponijela onaj svoj digitalni toplomjer u kojem je baterija skoro ispražnjena, da mi stavi bateriju – da imam alat uz pomoć kojeg ću ustanoviti imam li ili ne simptome korone; ono – moraš biti spreman. Ali taj štand je bio zatvoren! Pa, reko, kad sam već tu i ništa od baterija, daj bar šampinjona!
Prodavačica me nije odmah vidjela jer je okrenuta leđima s nekim pričala na mob o bliskoj osobi koja je u inozemstvu u karanteni gdje joj donose hranu, ali tako bljutavu i nejestivu da ta jadna osoba, em je u karanteni, em gladuje… Ukratko, uz gljive za 6 kn doznam svakakvih priča.
I tako, uđem u Žabac! Nas par kupaca i trostruko više osoblja. Nekakva panika. Neki kupac je ostavio rabljenu masku!!! Je li maska zaražena?!? Što učiniti s njom?!?
Hodam među policama, nema Twixića ni ničeg sličnog, priča o zarazi mi ulazi u kosti, nije mi više do razgledavanja proizvoda pa uzmem limenku maslinovog ulja, tek toliko da nešto kupim i – izjurim van. Kod Petrove crkve prolaznici se križaju! Primijetila sam to i prije, ali u ovom ozračju to križanje mi poprima katastrofičnu gestu. Doslovce osjećam zarazu koja nevidljivo pleše oko nas i – vadim cigaretu i upaljač da se osvježim dozom nikotina. Ali upaljač šteka, kremen mu nije u redu, pa palim iz petog pokušaja. Trebala bih navratiti u obližnju trgovinu po upaljač, ali – ne mogu, ne mogu, ne mogu!

Zorica Radaković T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Bozana Topalovic
    #1 Bozana Topalovic 20 ožujak, 2020, 15:31

    TREBATE LI ZAJEDNIČKI KREDIT?
    Posudba novca kod nas znači brzo plaćanje. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti isti dan ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Obratite nam se sada s povjerenjem za početak postupka. Kontaktirajte nas putem e-maila [email protected]

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.