U ČETVRATAK SUD ODLUČUJE JE LI MESIĆ IDIOT

U ČETVRATAK SUD ODLUČUJE JE LI MESIĆ IDIOT

26. veljača, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu (25.2.) održana je sudska rasprava u svezi tužbe Stjepana Mesića protiv Hrvoja Hitreca, nakon što je Ustavi sud ukinuo ranije izrečene presude i oslobodio Hitreca kazne za kazneno djelo protiv časti i ugleda, je je ovaj poznati i cijenjeni hrvatski književnik bivšeg predsjednika RH javno nazvao – idiotom.

Svaka je strana i dalje ostala kod svog mišljenja. Hitreca brani odvjetnik Srećko Ilić, a Mesića Čedo Prodanović, koji je sudu poručio da ga „ne obvezuje odluka i stav Ustavnog suda“!?

Naime, Hitrec je još 2013. napisao za Mesića: „Stipe je idiot. Na žalost, nekada davno bio mi je simpatičan. Ne dugo“, što je strašno uvrijedilo ovog inače žalosnog bivšeg predsjednika RH.

Presuda će biti izrečena ovog četvrtka u 10 sati, pa ćemo napokon saznati je li Mesić „idiot“ i smije li se o jednom političaru tako govoriti i pisati. Ali, ako će Hitreca možebitno ponovno proglasiti krivim posve je sigurno da će slijediti žalba Županijskom sudu, a ako ga i tamo odbiju predmet će kao i ranije završiti i na Ustavnom sudu.

Stoga, živi bili pa vidjeli!

Mladen Pavković T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ibrahim
  #1 Ibrahim 27 veljača, 2020, 17:27

  kad ćete objaviti krsni list od druga mesića da vidimo tko nam je bio na čelu hrvatske 10 godina?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO-MARXISTA
  #2 FRANO-MARXISTA 27 veljača, 2020, 15:22

  TKO JE HITREC??
  ETO,POŠTOVANA REDAKCIJO, OBAVJESTAVAM HRVATSKE GRAĐANE ,TKO JE POŠTOVANI HRVOJE HITEREC KAKO BI ŠTO BOLJE SVATILI NJEGOVU PISANIJU ,KOJA JE NAJOBIČNIJA KATOLIČKO-KLERIKALNA-MITSKA DAVORIJA, KOJA SE ISPILILA IZ MOZGIĆA ČIJI JE RAZUM,REKO BI HEGEL,NA STUPNJU ČULNE IZVJESNOSTI ,KOJI JE UVIJEK SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE LJUDSKE HUNAMOSTI. JER NJEGOVA ,OVA PISANIJA ,JE ,SVAK TO MOŽE ZAKLJUČITI, NAJOBIČINIJA KLERIKALNO ,INDOKTRINIRANA ,OSVETNIČKA ,TRAČ PARTIJA ZA NEUKE, ZATUCANE KATOLIKE ,KAKAV JE I SAM POŠTOVANI GOSPODIN HITREC ,JER SE OVIM SADRAŽJEM ,NAJBOLJE PREDICRA DA JE ČOVO ,NA STUPNJU NESRETNE SVIJETI ZA KOJE HEGEL TVRDI DA TAKVA BIĆA NIKADA NISU PRI SEB I NI PO SEBI ,UVIJEK SU ONOSTRANA BIĆA, JER ONI NISU MAUČILI MISLITI ,A NAUČITI MISLITI ,KAŽE HEGEL ,JE DUGOTRAJAN I MUKOTRPAN PUT KOJI NEMA KRALJEVSKIH PREČICA,JER POPETI SE HEGELOVOM LJESTVICIM TRIJADE NA STUPANJ SAMOSTALNE SAMOSVIJETI ,KADA SE POSTAJE POVIJESNI ČOVJEK I RASPOZNAJE RODNO MJESTO ISTINE, A TO JE ZA NJEGA ,ČITAJUĆI NJEGVE PISANIJE ,NEDOSTIŽAN PUT ZATO ,ŠTO SE NAŠ ,POŠTOVANI HITREC, NIJE VINUO DO TOGA STUPNAJ SVIJESTI O KOME REKOH SVE ,ZATO I NIJE SVJESTAN KAKVU BALJEZAGRIJU IZNOSI U SVOM PAMFLETU ILI BOLJE REĆI PASQUILU.JER TAKVI LJUDI NISU SVJESNI SEBE KAO PREDMETA SVIJEST NI SVIJETA U KOJEM ŽIVE, A MARX JE TAKVE SPODOBE NAZIVAO OVNOVIMA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 26 veljača, 2020, 23:50

  Reko bi da je i nije. pola-pola. Ko u kvizu.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.