U 2016. TREBA OČEKIVATI INTERVENCIJU MMF-a

U 2016. TREBA OČEKIVATI INTERVENCIJU MMF-a

20. prosinac, 2015.
Print Friendly, PDF & Email

MMF-Hrvatsko-gospodarstvo-i-nadalje-je-u-recesiji-nezaposlenost-rasirena-fiskalna-pozicija-pogorsana
Usporedba stope rasta BDP i kamatne stope pruža sliku negativnih makrofinancijskih kretanja u Hrvatskoj. No, problem nije samo to što je stopa rasta BDP-a puno niža od kamatne stope, nego deficit državnog proračuna i dalje postoji. To znači glavnica duga je nastavila rasti

Napisao: dr Tihomir Janiček / Kanada

Kad god se nešto izvanredno dogodi u hrvatskoj javnosti narod se uvijek zapita zašto se to dogodilo baš u tom trenutku. Stavljajući jasno do znanja da redoslijed ili trenutak nekog događnja izaziva sumnju o tek pukoj slučajnosti.
Tako se evo dogodila i pojava u javnosti guvernera Vujčića. Već smo se navikli u mjesec dana prije izbora na iznenadna gospodarska poboljšanja u Hrvatskoj. Pred same izbore naprasno su u hrvatskom gospodarstvu počele „ruže cvasti“. Tako, kad god je SDP postao udaljeniji od dogovora sa „Mostom“ odmah se pozitivna vijest javi, a dočim se približi dogovoru sa „Mostom“ nekako ponestane pozitivnih vijesti. Guverner se u potpunost uklapa u to zbivanja.

Upitan rast BDP-a

Glavna vijest sada je rast BDP u Hrvatskoj, a koji bi za ovu godinu trebao biti „ČAK“ 1,2%. Naravno, 2015 godina kalendarski još nije okončala, pa se ni ne može znati doista koliki će biti izračun stope rast BDP-a za ovu godinu. No, pobrinuo se za ovu „izvrsnu“ vijest, a tko drugi nego guverener Vujičić. Kako se „Domoljubna koalicija“ približila dogovoru sa „Mostom“, a fotelja za Milanovića i samim time i za Vujičića postala „klizavija“, evo odmah „super“ pozitivnih vijesti. Što više, poput djeda Božićnjaka pojavljuje se guverner i očekuje stopu rasta BDP-a od „čak“ 1,5% za ovu godinu.
Istini za volju, niti jedna međunarodna institucija ne očekuje toliki rast BDP-a za Hrvatsku. Europsko povjerenstvo očekuje 1,1%, MMF 0,8%, EBRD 0,9%. Ekonomski insitut iz Zagreba rast od 0,5%. Kome treba vjerovati?
Kao hrvatski čovjek i stručnjak uvijek ću vjerovati prvo hrvatskim institucijama, pa tek onda stranim. Posebice kada se radi o stručnim institucijama koje su obično relativno manje izložene političkom pritisku u Hrvatskoj. To se dakako ne odnosi na Državni zavod za statistiku, jer do sada, uvijek su se ponašali po principu „statistika naša dika, što poželiš to naslika“!
No, hajdemo sada redom objasniti što se događa. Rast BDP koji se spominje vrlo je upitan, a sa druge strane, krajnje je beznačajan! Kako sam i ranije spominjao, rast BDP od 1% u bilo kojoj državi donosi udvostručenje iznosa BDP za 70 godina! Stoga govoriti o bilo kakvom gospodarskom oporavku Hrvatske, jednostavno je besmisleno. Usporedba stope rasta BDP i kamatne stope pruža sliku negativnih makrofinancijskih kretanja u Hrvatskoj. No, problem nije samo to što je stopa rasta BDP-a puno niža od kamatne stope, nego deficit državnog proračuna i dalje postoji.
To znači glavnica duga je nastavila rasti. „Tragika“ hrvatske stvarnosti, što i kada bi imali uravnotežen državni proračun, udio otplate kredita s kojima je pokrivan deficit državnog proračuna je jako visok! Stoga bi razlika između stope rasta BDP-a i kamatne stope bila problem čak i kada bi državni proračun bio uravnotežen.
Danas su američke federalne rezerve obznanile rast kamatne stope i nakon 8 godina ona iznosi 0,25%. Guverner danas nije znao objasniti kako će to „utjecati na međunarodna novčarska tržišta“! Dakle, to nije visoki iznos rasta kamatne stope, ali govori da se ekonomski oporavak u SAD događa! Posljedica toga rasta donijet će dvije stvari.
Prva je daljnje jačanje tečaja američkog dolara prema svim valutama svijeta, uključujući i euro. Drugo, uvjeti zaduživanja biti će otežani, odnosno krediti će biti skuplji, jer je kamatna stopa u svojoj naravi cijena novca.
Hrvatska kao visoko zadužena država imat će ozbiljnih poteškoća u pribavljanju inozemnih kredita za refinanciranje postojećih. Ovih 0,25% što sam spomenuo, na novačarskom tržištu svijeta donijet će rast kamatnih stopa od 1% do 2%! To znači da će Hrvatskoj biti dosta teže dobiti neki novi kredit, jer smo visoko zadužena država.

Ekspanzivna monetarna politika

Stoga posve jasno ostaje pitanje, kako to guverner Vujčić zamišlja imati „nisku kamatnu stopu“, ako će kamatna stopa svugdje u svijetu doživjeti rast? Podsjetit ću da je Hrvatska zbog primjene valutne klauzule prema tečaju eura, obvezatna održavati tečaj kune od 0,13 eura za 1 kunu. U ovom slučaju možemo očekivati znatno višu stopu inflacije od one koju očekuje Vujčić, 0,9%. Svako olakšavanje uvjeta kreditiranja vodi rastu inflacije i posljedično tomu deprecijaciji tečaja nacionalne valute!
Što više guverner Vujčić govori o „nastavku ekspanzivne monetarne politike“? Tu „ekspanzivnost“ monetarne politike provoditi će kroz kunsko kreditiranje poslovnih banaka od strane HNB-a! Prema riječima guvernera Vujčića „kamatna stopa HNB biće niža od tržišne“!? Istini za volju, ta se kamatna stopa stručno zove eskontna stopa, ali očito guverner tu lekciju nije još svladao.
Kada se sada pogleda podrobnije, hrvatsko novčarsko tržište biti će izvan tijekova svjetskog novčarskog tržišta. Dok su svi u svijetu imali nisku kamatnu stopu, Hrvatska je imala visoku kamatnu stopu. Sad se upravo započeo događati rast kamatne stope u svijetu, a guverner Vujčić će voditi politiku niske kamatne stope u Hrvatskoj!
Pri tomu ne treba smetnuti sa uma, guverner Vujčić nije spomenuo niti jednom riječju hoće li biti ikakve razlikovnosti uvjeta kreditiranja potrošnje i poslovnog kreditiranja? Očito to guvernera NE zanima!
Sukladno svemu spomenutom, može se očekivati rast inflacije. Ukoliko se ostane na sadašnjoj valutnoj klauzuli, tada će kupovna moće hrvatske kune padati na hrvatskom tržištu, a jačati na vanjskom tržištu. Inozemni kredit za Hrvatsku u takvim uvjetima biti će jednostavno nešto ne dostižno.
Hrvatska će se sa takvom novčarskom politikom opasno približiti stečaju, jer će doći do bržeg rasta uvoza od izvoza. Stoga trebamo očekivati intervenciju MMF u 2016 godini, ukoliko sve bude kako je od Vujčića najavljeno.T

1.066 komentara

Uskoči u raspravu
 1. carren ben
  #1 carren ben 1 srpanj, 2016, 20:49

  Trebate li kredit? Jeste li poslovni čovjek ili žena, a vi trebate kredit za povećanje vašeg poslovanja ?? Da li treba kapital za pokretanje poslovanja? Bez obzira na vaše kredita problema bi moglo biti, ovdje dolazi tvoju pomoć, koliko smo ponuditi kredite za pojedince i tvrtke na niske i pristupačne kamatne stope. Kontaktirajte nas još danas na ([email protected] ili [email protected]) kako bi dobili svoj kredit danas.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Wilona Walker
   Wilona Walker 24 kolovoz, 2016, 23:40

   Pozdrav svima, ja sam Wilona Walker trenutno živi u Teksasu U.S.A. sam udovica u ovom trenutku sa troje djece i ja bio zaglavljen u finansijskoj situaciji do septembra 2015. godine i morao sam da refinanciranje i plaćam račune i pokrenuti biznis. Pokušao sam u potrazi za kredite iz različitih kredita firmi i privatnih i korporativnih ali nikada sa uspjehom, i većina banaka je odbio moj kredit. Ali, kao što bi Bog ga, bio sam upoznao čovjeka od Boga prijatelj po imenu Morgan Steev i ja je dobio kredit iznos od $ 600,000.00 i danas sam vlasnik poslovnog i moja djeca rade dobro u ovom trenutku. Dakle, moj prijatelj, ako morate kontaktirati bilo firma u odnosu na osiguravanje kredita s niskom kamatnom stopom od 3% i bolje planove otplate i raspored, obratite se gđa Sarah Cruz ([email protected]) On ne zna da radim ovo, ali sam sada tako sretan i sam odlučio pustiti ljudi znaju više o njemu, on nudi sve vrste kredita za pojedince i društvo i želim Bog blagoslovi ga više. Možete ga kontaktirati preko njegove email putem: [[email protected]] Tel: 0092348163299373

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. DENISE ROBERTS
  #2 DENISE ROBERTS 1 srpanj, 2016, 17:30

  Koja je tvoja situacija? Trebate 100% financiranja, ne može provjeriti prihoda, ne mogu potvrditi zapošljavanje, nedavno je samozapošljavanje, bankrot, zbirke, kreditne Issues.I’m zainteresiran za financiranje dobrih poslovnih planova, čine sredstva gradnja, 100% equity ulaganja, socijalnog stanovanja, veliki dug, mali bilanca, DIP (dužnik u posjedu), Apt. sudjelovanje kapital bez pribjegavanja multiple obitelji i Uzdržavanje, Trgovački most / tvrdi novac, programi mezanin prihoda proizvodnju imovine, zemljišta komercijalni razvoj, štap kredita i kapitala. Zainteresirani za dobivanje vaš financiranje projekta, naša kamatna stopa je 4% godišnje plaća US wide..Contact danas u narodu za kredite i dati najbolje od svega financijske pomoći ..
  E-mail: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Larry Cole
  #3 Larry Cole 1 srpanj, 2016, 08:46

  Da li vam je potrebna hitna kredit da plati svoje račune, ako da onda Kontakt
  nas za više informacija je putem e-maila: [email protected]
  s informacijom puhati

  Puna imena:
  zemlja:
  Potrebno Iznos kredita:
  Trajanje kredita:
  Tel:
  Mobilni:

  Hvala

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Steve Khalifa
  #4 Steve Khalifa 1 srpanj, 2016, 05:12

  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za podmirenje vaš dug ili isplatiti Vašeg računa ili početak lijep posao? Da li je potreban novac za svoj projekt? Nudimo osigurani krediti za bilo koji iznos i bilo gdje u svijetu (pojedinci, tvrtke, nekretnine i pravne osobe) u našem stopi od 2% odličan. Za odgovore aplikacija i poslati više informacija na sljedeću e-mail adresu: ([email protected]m)

  http://khalifafinancialcompany.weebly.com

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Barry Hamilton
  #5 Barry Hamilton 30 lipanj, 2016, 07:28

  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate novac za pokretanje vlastite
  Poslovni? Trebate li kredit za podmirenje vaš dug ili isplatiti Vašeg računa
  ili početak lijep posao? Da li je potreban novac za svoj projekt? Nudimo
  osigurani krediti za bilo koji iznos i bilo gdje u svijetu (pojedinci,
  tvrtke, nekretnine i pravne osobe) u našem stopi od 2%
  odličan. Za odgovore aplikacija i poslati više informacija na
  sljedeće e-mail adresa: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Palmer
  #6 Palmer 29 lipanj, 2016, 22:56

  Mi smo ovdje u Njemačkoj, kako bi vas stavili bez stresa glatko
  ispuniti obrazac kredita ispod redu

  Nudimo kredite za poslovne ili privatne svrhe, uz kamatnu stopu od 3%.
  Ako je tako, e-mail sa sljedećim podacima
  * Puno ime: ……………………………
  * Obavezno Iznos kredita: …………..
  * Dužina: ……………………….
  * Država: ………………………………..
  * Telefon: ……………………………..
  * Okupacija: …………………………..
  * Mjesečni prihod: ……………………
  Vaše zadovoljstvo i financijski uspjeh je naš cilj
  EMAIL :: [email protected]
  Budite brzi i nadam se da možete vjerovati

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. paulistacharles
  #7 paulistacharles 28 lipanj, 2016, 12:08

  Zdravo,
  To je općenito informirati javnost da je gospodin Paulista Charles, privatni
  zajam zajmodavac li otvoriti financijsku priliku za svakoga u potrebi za bilo
  financijska pomoć. Dajemo kredit na 2% kamatne stope za pojedince, poduzeća
  a tvrtke pod jasnim i razumljivim uvjetima i stanju. kontakt
  nam je danas putem e-maila na: (paulistacharles @ gmail.com)

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. lamelasanchez
  #8 lamelasanchez 28 lipanj, 2016, 12:08

  Dobar dan,

  Jeste li poslovni čovjek ili žena?
  Jeste li u financijskom neredu ili ti treba novac za svoje
  pokrenuti vlastiti posao? Trebate li kredit za svoj dug
  poravnanja ili plaćati svoje račune ili početak lijep posao?
  Imate nisku kreditnu rezultat, nalaz je teško kapital zajam
  dobiti lokalnih banaka i drugih financijskih institucija. Molim
  Kontaktirajte nas sada za svoj kredit sa sljedećim
  podaci.

  Zajam Obrazac za prijavu, potpune i povratak

  Naziv podnositelja zahtjeva:
  zemlja:
  Telefon:
  Dob:
  Iznos potreban kao kredit:
  trajanje:

  Mi smo certificirani, pouzdan, pouzdan, učinkovit, brz
  i dinamičan. Kontaktirajte nas još danas

  Hvala vam i Bog vas blagoslovio.
  ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. careyrodriguez
  #9 careyrodriguez 28 lipanj, 2016, 12:07

  Pozdrav, Jeste li u potrebi za kredit, poduzetnički kapital, poslovni zajam, kredit za obrazovanje, home zajam, kredit iz bilo kojeg razloga i hitne potrebe !. s maksimalnom trajanju od 10 godina. Jeste li bili odbijen od strane Vaše banke? Imate loše kredit? Imate platiti račune? Jeste li u dugovima? Morate postaviti posao? Zabrinuti ne više kao mi smo tu da vam ponuditi kredit s 2% kamate. Naši kredita varira od $ 500 USD do $ 50, 000,000.00, Također posuditi u američkim dolarima i eurima i svaki drugi valute u svijetu !! Kontaktirajte nas već danas putem e-maila; ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Daniel
  #10 Daniel 28 lipanj, 2016, 11:28

  Dobar dan,

    Mi smo legitimna, ugledna Vlada registrovani novac vjerovniku. Mi smo tvrtka koja nudi finansijsku pomoć. Mi posuditi sredstva iz pojedincima kojima je potrebna financijska pomoć, koja imaju loše kreditne rekord ili je potrebna novca za platiti račune, da ulagati u poslovanje. Želim koristiti ovaj medij da vas obavijestiti da smo pružiti pouzdan pomoć korisnika kao ja ću biti drago da vam ponuditi kredit na 2%, tako da se ne ustručavate da se prijave za kredit, jer ćemo vam dati najbolje od naših usluga.

  Usluga uključuju *
  refinanciranje *
  Home poboljšanje *
  Investicioni kredit *
  Auto krediti *
  Debt consolidation *
  Kreditna linija *
  Drugi hipoteka *
  Poslovni Krediti *
  Personal Loans *
  Međunarodni krediti.
   
  ZAJMOPRIMACA INFORMACIJE:
   
  Puno ime:
  Spol:
  Bračni status:
  Adresa:
  ZIP / Grad:
  država:
  Datum rođenja :
  finansiranje:
  Potrebna količina:
  Kredit Length:
  Plaća / godišnji prihod:
  Zanimanje:
  Svrha kredita:
  Telefon:
  Fax:
   

  Motto: Pružamo našim klijentima sa sigurnom kredita i garancija program će primiti.

  Srdačan pozdrav.

  Gospodin Daniel / MD /

  Kontakt email: [email protected]
  ili nazovite: +1 510-878-3345

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. ELTON JANE
  #11 ELTON JANE 28 lipanj, 2016, 07:44

  Jeste li u potrazi za poslovni kredit, osobni zajam, home kredit, auto
  kredit, studentski kredit, debt consolidation krediti, unsecured krediti, posao
  kapital, itd .. Ili ste odbili kredit od banke ili financijske
  postaviti za jednu ili više reasons.You na pravom mjestu za
  podmiriti kredit! Ja sam privatni vjerovniku, ja davati kredite s
  tvrtke i pojedinci na niske kamatne stope i povoljne cijene
  2%. Prednosti. Kontaktirajte nas putem e-maila:
  [email protected] hvala

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. mrdaniel
  #12 mrdaniel 28 lipanj, 2016, 05:06

  Dobio sam tvoj mail da ste zainteresovani za dobivanje kredita od
  nas i sadržaj postoji u dobro napomenuti i shvatio.

  kreditnih rješenja, ja sam spreman da pozajmi kredite uz kamatnu stopu
  od 3%, nudimo kredite komercijalnih i privatnih tijela u rasponu od
  $ 3.000 do maksimalno $ 8,000,000.00 u rokovima od 1 do 25
  godina, nudimo kredit na niske kamatne stope i bez kreditne provjeriti, mi
  nude Osobni zajmovi, konsolidaciji duga kredita, rizičnog kapitala,
  poslovne zajmove, obrazovanje krediti, stambeni krediti ili “kredite za bilo koju
  razloga! Međutim, naša metoda, nudi vam priliku da navede iznos
  kredita potrebno i trajanje možete priuštiti,

  Mi smo dobro certificirani i registrirani, Naši krediti su dobro osigurani
  maksimalna sigurnost što je naš veliki prioritet, mi koristimo banke
  prenese u slanju kredite za naše klijente i da će uzeti
  period od najviše 12 radnih sati, a vi dobro zajamčena od
  uzimajući finansira, Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da popunite Zajmoprimca
  Zahtjev za kredit i poslati ga natrag u nas za dalji proces.

  Zajmoprimac informacije (Obavezni podaci polja pojaviti masnim slovima).
  Ime i prezime (e):
  Starost:
  Ulica:
  država:
  Kontakt broj:
  Iznos kredita Traženo:
  Namena kredita:
  Trajanje kredita:
  Status zaposlenosti:

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. WORLD FINANCE
  #13 WORLD FINANCE 27 lipanj, 2016, 16:56

  SVIJET FINANCIJA zajam tvrtki

  E-mail adresa – [[email protected]]
  Headoffice —— Southwell Park Road Camberley, Ujedinjeno Kraljevstvo Astria
  ————————————————– —
  Dobrodošli na svijetu financija zajam tvrtki
  Dajemo kredite iz programa
  $ 1000 do $ 100,000,000. na razini od 2% stopu

  Nudimo različite vrste kredita pojedincima —
  Osobni krediti
  refinance zajam
  investitorima krediti
  auto krediti
  Debt consolidation krediti
  Poslovni krediti
  međunarodni krediti

  POZDRAV
  Holger REASCH

  E-mail adresa —– [[email protected]]

  SVIJET FINANCIJA zajam tvrtki

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. nelly
  #14 nelly 27 lipanj, 2016, 11:18

  Hello am Mrs, Nelly. a lender legitimate and reliable loan to lender, er offer home loans, car loans, hotel loans, commercial offer , who must update all of the financial situation in the world / company to help those who registered money lenders personal loans, mortgages, construction loans, low interest rate of 2% etc. The capital, business loans and bad credit loans work, start up. We finance the project at hand and your firm / partners and I would like to offer personal loans to their clients from USD $ 12,000 to $ 8,000,000, euros and pounds only. I give business loans,
  Personal loans, student loans, car loans and loans to pay the bills. if you
  need a loan you have to do is for you to contact me directly
  In: ([email protected])
  Sincerely,
  Mrs:Nelly perious
  Email: ([email protected])

  Note: All response should be sent to: ([email protected]). contact us via e-mail for more information

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. catherine jonez
  #15 catherine jonez 27 lipanj, 2016, 10:45

  Da li vam je potrebna hitna kredit jasno svoje dugove ili trebate home kapital zajam za poboljšanje vašeg poslovanja? Jeste li bili odbijen od strane banaka i ostalih financijskih institucija? Potreban vam je konsolidacija zajam ili hipoteku? Ne tražite dalje, jer mi smo tu za sve vaše financijske probleme u prošlosti. Osigurali smo sredstva za osobe kojima je potrebna financijska pomoć, koja imaju loše kreditne ili je potrebna novca za platiti račune, da ulagati u poslovanje po stopi od 2%. Želim koristiti ovaj medij obavijestiti da smo pružiti pouzdanu i korisnica pomoći, a mi ćemo biti spremni dati kredit. Zatim kontaktirajte nas danas putem e-maila na: ([email protected]).

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Mr Walker
  #16 Mr Walker 27 lipanj, 2016, 09:54

  Pozdrav, ja sam gospodin Paul Walker, privatni zajam zajmodavac koji daje život vrijeme prilika kredita. Trebate li kredit hitno da plati svoje dugove ili vam je potreban kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? Vi ste bili odbijen od strane banaka i ostalih financijskih institucija? Trebate li konsolidacija zajam ili hipoteku? u potrazi za više jer smo ovdje da bi sve svoje financijske probleme stvar prošlosti. Mi posuditi sredstva pojedincima kojima je potrebna financijska pomoć, koja imaju loše kreditne ili je potrebna novca za platiti račune, da ulagati u poslovanje po stopi od 2%. Želim koristiti ovaj medij obavijestiti vas da smo pružiti pouzdanu i korisnica pomoći i da će biti spremni ponuditi kredit. Dakle, obratite nam se danas na e-mail: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. gospođa Nora
  #17 gospođa Nora 25 lipanj, 2016, 03:51

  Da li vam je potrebna hitna kredit? Jeste li u dugovima? da li je potrebna hitna kredit za financiranje vašeg poslovanja ?, ste bili odbijen od strane Vaše banke, brige nema više, Naše usluge su za brzo, lako i sigurnih kredite sada na bilo kakvim okolnostima. Posuditi do 2000 eura – 1,000.000 eura danas! Obratite nam se s informacijama kredita u ovoj e-mail: [email protected]

  Napomena: Vi ćete očekivati preliminarni odgovor i sredstava u roku od 24 sata

  Pozdrav.
  gospođa Nora

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Mr Ahmad Zuhdy
  #18 Mr Ahmad Zuhdy 24 lipanj, 2016, 05:11

  Da li vam je potreban kredit za isplatiti račune ili kupiti kuću ili
  Povećajte svoje poslovanje? Nanesite uvjet za kredit sada i
  odobrena. Nudimo sve vrste kredita po nižoj interesa
  Stopu od 2%. s pouzdanim kreditnih uvjeta i
  Država … Ako ste zainteresirani, molimo Vas da ispunite kredita
  Pristupnica ispod i return.Email: [email protected]

   Vaša imena …………………
   Potrebna količina ………………..
   Trajanje:……………………
   Tvoja zemlja………………..
   Država:…………………….
   Grad……………………..
   Broj mobitela:……………..
   Broj telefona………………..
   Zajam Svrha ………………..
   Mjesečni prihod……………..
   Okupacija…………………
   Spol: …………………….
   Tvoje godine…………………..
   Kućna adresa:……….
   Adresa ureda: ……..

  Ahmad Zuhdy
  zajam časnik
  Tel +233237341873

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. pedro gonzalo
  #19 pedro gonzalo 23 lipanj, 2016, 23:36

  Mislite li da je za dobivanje kredita? Jeste li ozbiljno je potrebna hitna kredit za pokretanje vlastitog posla? Jeste li u dugovima? Ovo je vaša prilika da postignu svoje želje, dajemo osobni zajmovi, poslovne zajmove i sve vrste kredita sa 2% kamata za više informacija molimo da nas kontaktirate putem e-maila ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. Bilic.Mario
  #20 Bilic.Mario 23 lipanj, 2016, 09:26

  SVJEDOČANSTVO O tome kako sam dobio moj kredit.

  Zdravo,
  Moje ime je Bilić Mario i ja u braku, ja sam iz, Ohio, Sjedinjene Američke Države
  U zadnjih 2 mjeseca i pravi kredit za tvrtku tražili
  Imam potpuno povjerenje u njih, i na kraju sam imao mnogo prevarante
  dana su mi uzeli novac bez davanja ništa zauzvrat
  Dobio sam zbunjen i frustriran, ubijena, a
  čini se vrlo
  To je teško za moju obitelj, ja ne želim ništa
  Zajam tvrtke na Internetu, pa sam otišao posuditi
  neki novac od
  prijatelj, a on mi je rekao o Lucky kredita koji će biti u mogućnosti pomoći
  mi sa bilo koji iznos kredita koji se može želim
  to je samo da je potrebno vrlo nisku kamatnu stopu od 2%
  kredit, on mi je usmjerena na tome kako podnijeti zahtjev za kredit
  Pošalji ih sada njihove tvrtke e-mail,
  kao što su: ([email protected]), nikada nisam vjerovao u
  ali sam pokušao i ja
  Najveće iznenađenje mog života je kredit prebačen u
  moj račun u roku od 24 sata, nije mogao misliti,
  Bogati i sretni opet, i dati kredit Bogu
  Ja sam uvažavanje
  Ovo područje još uvijek ima sve ove tvrtke, kao što je prijevara,
  Molim savjet i sve vam je potreban kredit da ide
  ([email protected]) i oni nikada neće uspjeti,
  promijeniti svoj život kao moj. učinio

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.