U 2016. TREBA OČEKIVATI INTERVENCIJU MMF-a

U 2016. TREBA OČEKIVATI INTERVENCIJU MMF-a

20. prosinac, 2015.
Print Friendly, PDF & Email

MMF-Hrvatsko-gospodarstvo-i-nadalje-je-u-recesiji-nezaposlenost-rasirena-fiskalna-pozicija-pogorsana
Usporedba stope rasta BDP i kamatne stope pruža sliku negativnih makrofinancijskih kretanja u Hrvatskoj. No, problem nije samo to što je stopa rasta BDP-a puno niža od kamatne stope, nego deficit državnog proračuna i dalje postoji. To znači glavnica duga je nastavila rasti

Napisao: dr Tihomir Janiček / Kanada

Kad god se nešto izvanredno dogodi u hrvatskoj javnosti narod se uvijek zapita zašto se to dogodilo baš u tom trenutku. Stavljajući jasno do znanja da redoslijed ili trenutak nekog događnja izaziva sumnju o tek pukoj slučajnosti.
Tako se evo dogodila i pojava u javnosti guvernera Vujčića. Već smo se navikli u mjesec dana prije izbora na iznenadna gospodarska poboljšanja u Hrvatskoj. Pred same izbore naprasno su u hrvatskom gospodarstvu počele „ruže cvasti“. Tako, kad god je SDP postao udaljeniji od dogovora sa „Mostom“ odmah se pozitivna vijest javi, a dočim se približi dogovoru sa „Mostom“ nekako ponestane pozitivnih vijesti. Guverner se u potpunost uklapa u to zbivanja.

Upitan rast BDP-a

Glavna vijest sada je rast BDP u Hrvatskoj, a koji bi za ovu godinu trebao biti „ČAK“ 1,2%. Naravno, 2015 godina kalendarski još nije okončala, pa se ni ne može znati doista koliki će biti izračun stope rast BDP-a za ovu godinu. No, pobrinuo se za ovu „izvrsnu“ vijest, a tko drugi nego guverener Vujičić. Kako se „Domoljubna koalicija“ približila dogovoru sa „Mostom“, a fotelja za Milanovića i samim time i za Vujičića postala „klizavija“, evo odmah „super“ pozitivnih vijesti. Što više, poput djeda Božićnjaka pojavljuje se guverner i očekuje stopu rasta BDP-a od „čak“ 1,5% za ovu godinu.
Istini za volju, niti jedna međunarodna institucija ne očekuje toliki rast BDP-a za Hrvatsku. Europsko povjerenstvo očekuje 1,1%, MMF 0,8%, EBRD 0,9%. Ekonomski insitut iz Zagreba rast od 0,5%. Kome treba vjerovati?
Kao hrvatski čovjek i stručnjak uvijek ću vjerovati prvo hrvatskim institucijama, pa tek onda stranim. Posebice kada se radi o stručnim institucijama koje su obično relativno manje izložene političkom pritisku u Hrvatskoj. To se dakako ne odnosi na Državni zavod za statistiku, jer do sada, uvijek su se ponašali po principu „statistika naša dika, što poželiš to naslika“!
No, hajdemo sada redom objasniti što se događa. Rast BDP koji se spominje vrlo je upitan, a sa druge strane, krajnje je beznačajan! Kako sam i ranije spominjao, rast BDP od 1% u bilo kojoj državi donosi udvostručenje iznosa BDP za 70 godina! Stoga govoriti o bilo kakvom gospodarskom oporavku Hrvatske, jednostavno je besmisleno. Usporedba stope rasta BDP i kamatne stope pruža sliku negativnih makrofinancijskih kretanja u Hrvatskoj. No, problem nije samo to što je stopa rasta BDP-a puno niža od kamatne stope, nego deficit državnog proračuna i dalje postoji.
To znači glavnica duga je nastavila rasti. „Tragika“ hrvatske stvarnosti, što i kada bi imali uravnotežen državni proračun, udio otplate kredita s kojima je pokrivan deficit državnog proračuna je jako visok! Stoga bi razlika između stope rasta BDP-a i kamatne stope bila problem čak i kada bi državni proračun bio uravnotežen.
Danas su američke federalne rezerve obznanile rast kamatne stope i nakon 8 godina ona iznosi 0,25%. Guverner danas nije znao objasniti kako će to „utjecati na međunarodna novčarska tržišta“! Dakle, to nije visoki iznos rasta kamatne stope, ali govori da se ekonomski oporavak u SAD događa! Posljedica toga rasta donijet će dvije stvari.
Prva je daljnje jačanje tečaja američkog dolara prema svim valutama svijeta, uključujući i euro. Drugo, uvjeti zaduživanja biti će otežani, odnosno krediti će biti skuplji, jer je kamatna stopa u svojoj naravi cijena novca.
Hrvatska kao visoko zadužena država imat će ozbiljnih poteškoća u pribavljanju inozemnih kredita za refinanciranje postojećih. Ovih 0,25% što sam spomenuo, na novačarskom tržištu svijeta donijet će rast kamatnih stopa od 1% do 2%! To znači da će Hrvatskoj biti dosta teže dobiti neki novi kredit, jer smo visoko zadužena država.

Ekspanzivna monetarna politika

Stoga posve jasno ostaje pitanje, kako to guverner Vujčić zamišlja imati „nisku kamatnu stopu“, ako će kamatna stopa svugdje u svijetu doživjeti rast? Podsjetit ću da je Hrvatska zbog primjene valutne klauzule prema tečaju eura, obvezatna održavati tečaj kune od 0,13 eura za 1 kunu. U ovom slučaju možemo očekivati znatno višu stopu inflacije od one koju očekuje Vujčić, 0,9%. Svako olakšavanje uvjeta kreditiranja vodi rastu inflacije i posljedično tomu deprecijaciji tečaja nacionalne valute!
Što više guverner Vujčić govori o „nastavku ekspanzivne monetarne politike“? Tu „ekspanzivnost“ monetarne politike provoditi će kroz kunsko kreditiranje poslovnih banaka od strane HNB-a! Prema riječima guvernera Vujčića „kamatna stopa HNB biće niža od tržišne“!? Istini za volju, ta se kamatna stopa stručno zove eskontna stopa, ali očito guverner tu lekciju nije još svladao.
Kada se sada pogleda podrobnije, hrvatsko novčarsko tržište biti će izvan tijekova svjetskog novčarskog tržišta. Dok su svi u svijetu imali nisku kamatnu stopu, Hrvatska je imala visoku kamatnu stopu. Sad se upravo započeo događati rast kamatne stope u svijetu, a guverner Vujčić će voditi politiku niske kamatne stope u Hrvatskoj!
Pri tomu ne treba smetnuti sa uma, guverner Vujčić nije spomenuo niti jednom riječju hoće li biti ikakve razlikovnosti uvjeta kreditiranja potrošnje i poslovnog kreditiranja? Očito to guvernera NE zanima!
Sukladno svemu spomenutom, može se očekivati rast inflacije. Ukoliko se ostane na sadašnjoj valutnoj klauzuli, tada će kupovna moće hrvatske kune padati na hrvatskom tržištu, a jačati na vanjskom tržištu. Inozemni kredit za Hrvatsku u takvim uvjetima biti će jednostavno nešto ne dostižno.
Hrvatska će se sa takvom novčarskom politikom opasno približiti stečaju, jer će doći do bržeg rasta uvoza od izvoza. Stoga trebamo očekivati intervenciju MMF u 2016 godini, ukoliko sve bude kako je od Vujčića najavljeno.T

999 komentara

Uskoči u raspravu
 1. micheal
  #1 micheal 6 rujan, 2017, 10:51

  Zdravo,
  To je obavijestiti javnost da gospodin, privatni zajam zajmodavac je otvoriti financijsku priliku za sve kojima je potrebna bilo kakva financijska pomoć. Dajemo zajam po kamatnoj stopi od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke pod jasnim i razumljivim uvjetima i uvjetima. kontaktirajte nas danas e-mailom na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Gonzalez Andres
  #2 Gonzalez Andres 5 rujan, 2017, 14:56

  Pozdrav,
  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Ako u bilo kojoj financijskoj situaciji ili trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate kredit da biste platili dug? Ako imate nisku kreditnu ocjenu, a banke / druge lokalne financijske institucije imaju poteškoća pri dobivanju zajmova? Osobni zajam, proširenje poslovanja, poduzetništvo i obuka, konsolidacija duga, zajmovi s teškoćama. Pa, trebate zajam ili financirati iz bilo kojeg razloga. Dajemo zajmove s niskom stopom od 2%, molimo Vas da nas kontaktirate sa stalnim popratnim kreditom putem ove e-pošte; [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Daniel
  #3 Daniel 5 rujan, 2017, 11:33

  Dobar dan,

    Mi smo legitimni, ugledni državni registrirani zajmodavac. Mi smo tvrtka koja pruža financijsku pomoć. Mi posuđujemo sredstva pojedincima kojima je potrebna financijska pomoć, koja imaju loše kreditne zapise ili kojima je potrebna sredstva za plaćanje računa, ulagati u poslovanje. Želim koristiti ovaj medij da vas obavijestim da pružamo pouzdanu pomoć korisnicima jer ću Vam rado ponuditi zajam od 2% pa ne ustručavajte se prijaviti za zajam jer mi
  pružit će vam najbolje od naše usluge.

  Usluge Rendered uključuju *
  Refinanciranje *
  Poboljšanje kuće *
  Investicijski zajam *
  Auto krediti *
  Konsolidacija duga *
  Kreditna linija *
  Druga hipoteka *
  Poslovni zajmovi *
  Osobni zajmovi *
  Međunarodni zajmovi.
   
  OBVEZE PRIHODA:
   
  Puno ime:
  Spol:
  Bračni status:
  Adresa:
  Poštanski broj / Mjesto:
  Zemlja:
  Datum rođenja :
  Financiranje:
  Potrebni iznos:
  Dužina zajma:
  Plaća / godišnji prihod:
  Okupacija :
  Svrha zajma:
  Telefon:
  Fax:
   

  Motto: Mi pružamo našim korisnicima siguran kreditni i jamstveni program
  će primiti.

  Lijepi Pozdrav.

  G. Daniel / MD /

  E-adresa za kontakt: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. maria
  #4 maria 5 rujan, 2017, 06:33

  GOD DAG MIN MENNESKA AV SVERIGE

  TESTIMONI PÅ HUR JAG FÅR LÅN FÖR ATT KÖPA EN HUS FRÅN EN VERKLIG OCH GENUIN LÅNBOLAG CALLED JOSE LUIS Låneföretag. Jag är väldigt lycklig idag och gud sjunker Jose LUIS låneföretag
  ,
  Jag heter Margarida Maria Jag är från Stockholms stad i SVERIGE Jag är gift, jag har letat efter ett äkta låneföretag de senaste 5 månaderna, att köpa ett hus
  allt jag fick var en massa bedrägerier som fick mig att lita på dem och i slutet
  av dagen tog de mina pengar utan att ge någonting i gengäld, allting
  mitt hopp var förlorat, jag blev förvirrad och frustrerad, jag ville aldrig ha något att göra med låneföretag på internet, så jag gick för att låna lite pengar från en
  vän, jag berättade för henne allt som hände och hon sa att hon kan hjälpa mig det
  hon känner till ett låneföretag som kan hjälpa mig med någon mängd lån
  behövs av mig med en mycket låg ränta på 2%, att hon bara fick en
  lån från dem, instruerade hon mig på hur man ansöker om lånet, gjorde jag
  precis som hon berättade för mig, jag ansökte med dem på e-post: ([email protected]) jag trodde aldrig men jag försökte och till min
  största överraskningen fick jag lånet inom 24 timmar, jag kunde inte tro,
  Jag är glad och rik igen och jag tackar Gud att sådant lån
  Företag som det här finns fortfarande på dessa bedrägerier över alla ställen,
  snälla jag råda alla där ute som har behov av lån att gå för
  ([email protected]) de kommer aldrig att misslyckas med dig, och
  Ditt liv ska förändras som mitt gjorde. Kontakta jose LUIS Lånföretag idag och få ditt lån från dem, Gud välsigne JOSE LUIS låneföretag för sitt genuina lånetilbud.
   Se till att du kontaktar JOSE LUIS Lån för ditt lån eftersom jag fick mitt lån framgångsrikt från detta företag utan stress.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. micheal
  #5 micheal 2 rujan, 2017, 14:53

  “Dobrodošli u MICHEAL THIAGO LOAN FIRM, registriranu kreditnu tvrtku koja vam daje zajmove za pomoć životu. Morate hitno zatražiti zajam za isplatu duga, ili vam je potreban zajam za vaše poslovanje? Odbačeni su od banaka i drugih financijskih institucija? Trebate konsolidacijski zajam ili hipoteku? Tražite li još više, jer smo ovdje kako bismo vam sve financijske poteškoće učinili prošlošću. Pomogli smo ljudima kojima je potrebna financijska pomoć koja ima loše kreditne ili novac platiti račune, dati zajam za samo 2% kamatne stope, želim koristiti ovaj medij da obavijeste da pružamo pouzdanu podršku i primatelja, te ćemo biti spremni pružiti zajam. Dakle, molimo da nas kontaktirate danas ([email protected] gmail.com)

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. micheal thiago
  #6 micheal thiago 1 rujan, 2017, 15:13

  Pozdrav svima,

  Pozdravljamo tvrtku Spiff Boss Loan Firm, cijenimo dobre komentare koji su se kretali putem Interneta na naš dobar rad i zahvalili svima onima koji su uzeli zajam od naše tvrtke. Sada idemo na ono što radimo najbolje. Trebate hitni zajam? Kredit, koji će vjerojatno proširiti ili započeti vlastiti posao? Uz kamatnu stopu od 2%, što odgovara svakom kupcu i uživa u našim uslugama. Kontaktirajte nas putem: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. William Krediti
  #7 William Krediti 31 kolovoz, 2017, 01:03

  PONUDA URGENTA ZAJMOVA, PRIMIJITE SE DANAS U KOJEM SU POTREBNI ZAHTIJEVNI ZAJAM BILO KOJE VRSTE.
  ([email protected])

  Dobrodošli ste u ovu tvrtku u ovoj tvrtki Dajemo osobni zajam
  I poslovnih kredita za kamatu od samo 2%, nudimo zajam od
  $ 4.000 dolara na $ 5.000.000 dolara,
  Ako vam je potreban zajam za vašu tvrtku ili plaćanje dugova, obratite nam se što je prije moguće kako bismo obradili Vašu prijavnicu

  OBRAZAC ZA PRIJAVU ZAHTJEVA ISPLATE I POVRATAK ODMAH.

  1. Puno ime: _________________
  2. Telefonski broj: __________________
  3. Država: ___________________
  4. Seks: _____________________
  5. Zanimanje: _______________________
  6. Mjesečni prihod: ______________
  7. Potrebni iznos zajma: ___________
  8. Trajanje: __________________
  9. Dob: _______________________

  Kontaktirajte naš ured s e-mail ispod Email: [email protected]
  WhatsApp: +2348027965239

  Pozdrav,
  Zajmovi Williams.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Ben Marjorie
  #8 Ben Marjorie 30 kolovoz, 2017, 22:37

  Jeste li mi potrebni hitni zajam za ulaganje, posao ili za dug?, Možete dobiti zajam od naše privatne tvrtke za kreditiranje Ben Investment Company, dajemo zajam po kamatnoj stopi od 2%, ako zainteresirani kontaktirajte nas sa svojim Traženi iznos kredita odmah za obradu. Kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. harry carlos loans
  #9 harry carlos loans 29 kolovoz, 2017, 09:14

  Pozdrav, ja sam dr. Harry Carlos, privatni zajmodavac koji dajem zajam onima kojima je potreban zajam, i one koji žele započeti novi posao. Dajem osobne zajmove, poslovne zajmove, studentske zajmove, zajmove za tvrtke i Sve vrste zajmova, u kamatnoj stopi od 2% kontaktirajte danas na: [email protected]

  ZAJEDNIČKI ZAHVALNIK

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. jennifer
  #10 jennifer 28 kolovoz, 2017, 17:22

  SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM DOBIO MOJ KREDIT OD PRAVI ZAJAM ZAJMODAVAC 2017.

  Pozdrav svima
  Ovo je kako sam dobio moj kredit od genija zajam zajmodavac
  odlično iskustvo sa ovaj zajam agencija online, ali ja osjećam da njegova
  Dobro je da znate gdje i kako sam dobio moj financijski proboj

  Ja sam gđa Jennifer, ranije ove godine, čekalo me
  financijska kriza tiče je da sam morao prodati auto tako da sam mogao
  platiti moje radnike i van seta račune dok jednog dana, bio sam zauzet provjere
  oglasa online i naći tvrtku i odlučio sam dati probati, odlučio sam uzeti
  hrabar korak i ja rekao je tvrtka da će dobiti zajam u 24
  sati s 2% niske kamatne stope, bilo je kao u snu da me u sljedećih 12-24 sata, primio sam
  moj kredit od g. PATRICK danas sam sretna žena jer moj san je napokon stiglo, ja platio moj
  račune, povećao moju farmu i glavu bilo je iznad vode ja sam tako sretna i
  sam savjet svima koji su financijski utopiti se obratiti gospodin Patrick na ovaj e-mail
  ([email protected])
  poslovnih kredita i svih vrsta kredita,

  Gospodin Patrick je dobar i pouzdan čovjek
  svatko traži kredit sada je dobra prilika za vas da primijeniti i biti uspješna.
  brzo primijeniti s njima danas i dobiti svoj kredit sa bilo koji izgubiti
  Patrick krediti D.o.o. je certificirani i pouzdan kredit tvrtka i svjedočit ću o njemu
  Sve zahvaljujući g. Patrick, pravi zajam zajmodavac
  ponovno primijeniti s njima kroz ovaj e-mail [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Ben
  #11 Ben 27 kolovoz, 2017, 18:09

  Zdravo,
  Ja sam dr. Ben Peterson, privatni zajmovnik koji daje zajmove za životni vijek. Jeste li u bilo kakvim financijskim poteškoćama? Potreban je zajam za konsolidaciju duga, po stopi od 2% za izgradnju, kredit za nekretnine, refinanciranje, osobni, poslovni ili novčani iznos? Jeste li poslovni čovjek ili žene koje razmišljate o širenju vašeg poslovanja nudeći pozajmljivanje svih vrsta. Ako nas zainteresirani kontaktirajte danas putem ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. FRED
  #12 FRED 25 kolovoz, 2017, 12:30

  Dobar dan,
   
  Svatko, hitno vam je potreban zajam za financiranje vašeg posla, postavljanje tvrtke ili zadovoljavanje vaših potreba, FRED LARRY LOAN COMPANY, uvijek je na raspolaganju kako bi vam pomogao kad nestane nade.

  Dobivanje legitimnog kredita oduvijek je bio veliki problem pojedincima koji imaju financijski problem i trebaju rješenje za njega. Pitanje kredita i kolaterala je nešto što ljudi uvijek brinu kada traže zajam od legitimnog zajmodavca. No, učinili smo tu razliku u kreditiranju s vjerodostojnošću. Dajemo zajam od raspona od 500.000 do 500.000.000.000 $; Mi smo registrirani, zajamčeni i ovlašteni od strane Vlade, na međunarodnoj razini, tvrtka Fred Larry Loan je rješenje za sve vaše financijske probleme, naši krediti su jednostavni, jeftini i brzi, a mi dajemo zajmove pojedincima, tvrtkama, ustanovama, poslovnim organizacijama i ljudima Sve vrste diljem svijeta.

  Naše usluge uključuju sljedeće:

  Krediti za bilo koju vrstu i svrhu,

  Bez socijalne sigurnosti i bez kreditne provjere, 100% jamstvo. Sve što trebate učiniti je da nam točno znate što želite i mi ćemo zasigurno učiniti vaš san ostvariti. (FRED LARRY LOAN COMPANY). Kaže da kada vaše banke kažu NE. Kontaktirajte nas danas za taj iznos zajma koji vam je potreban da bi odgovaralo vašem proračunu,
  Get your zajam sada na 3% kamatne stope.
  Pošaljite nam e-poštu na adresu ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. IVANA LUKA
  #13 IVANA LUKA 16 kolovoz, 2017, 11:32

  Trebate hitni zajam za isplatu duga ili vam je potreban zajam za popravak vašeg posla? Trebate li zajam za konsolidaciju ili hipoteku? Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Nemojte više tražiti jer smo ovdje kako bismo sve svoje financijske probleme učinili stvarom prošlosti! Posudimo tvrtkama, privatnim subjektima i pojedincima s niskim interesom i pristupačnim cijenama od 2%. Možete nas kontaktirati putem e-maila putem: ([email protected])

  APLIKACIJE PODATAKA

  1) ime ………………………
  2) Država …………………..
  3) Adresa ………………….
  4) Rod ……………………
  5) bračni status ………….
  6) Rad …………….
  7) Broj telefona ………..
  8) položaj na poslu …..
  9) mjesečni prihod ………………..
  10) ukupni zajam ………
  11) trajanje zajma …..
  12) Odredišni zajam ………………
  13) Datum rođenja ……………………

  Hvala.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Albertocardona
  #14 Albertocardona 16 kolovoz, 2017, 09:54

  Pozdrav svima
  Mi smo albertocardonafirmirali, specijalizirali smo za davanje velikih i malih kredita po stopi od 4% za peroid. Ali dobar deo je da davamo ogromne kredite onima koji žele da pokrenu mali posao danas ili ako ste zamišljeni da uzimate svoje obrazovanje i druge koji imaju potrebu za kreditima, spremni smo da vam damo Krediti u ovim rasponima.
  Naši krediti koje možemo obraditi između tri dana su
  $ 10,000
  $ 5,000
  $ 2,000
  U bilo kojoj valuti

  Krediti koje možemo procesirati između jedne sedmice su
  $ 30,000
  25.000 dolara
  U bilo kojoj valuti

  Krediti koje možemo obraditi između mjesec dana su
  $ 1,000000
  50.000 dolara
  U bilo kojoj valuti

  Mjesečni krediti nisu namenjeni svakom članu javnosti.
  Sve što treba da uradite je da se danas prijavite i da budete partner koji će sutra pomoći i drugima.
  KONTAKT EMAIL @ [email protected]
    Bog vas blagoslovio

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. HENSHEW
  #15 HENSHEW 15 kolovoz, 2017, 22:15

  Trebate li kredite uz nisku kamatnu stopu? Jeste li odbijeni zajmovi od banke
  Jer nemate kolateral ili imate loš kredit? Jeste li umorni od banke?
  stres? Onda ste na pravom mjestu, kontaktirajte nas sada
  [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. david doris
  #16 david doris 8 kolovoz, 2017, 20:17

  DAVID DORIS | Pozdrav, tražiš legitimne i pouzdane financije / zajmodavca? Trebate li zajam? Trebate hitnu financijsku pomoć? Trebate hitni zajam za otplatu dugova ili trebate kapitalni zajam kako biste poboljšali svoje poslovanje? Nudimo sve vrste kredita s kamatnom stopom od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke na jasne i razumljive uvjete i odredbe. Mi isporučujemo zajmove bilo kojeg iznosa na bilo koje odredište pa nas danas kontaktirajte kako biste dobili instant zajam danas. Pošaljite nam e-poruku na adresu: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Mr benson
  #17 Mr benson 7 kolovoz, 2017, 23:10

  Ponuda zajma @ 3% stopa!

  Naša je tvrtka pravna organizacija koja je stvorena kako bi pomogla ljudima
  Koji trebaju pomoć, kao što je financijska pomoć. Mi smo financijski temeljeni na SAD-u
  društvo.
  Dakle, ako ste u financijskim poteškoćama u financijskom neredu, a vi
  Trebate novac za pokretanje vlastitog posla ili vam je potreban zajam za plaćanje
  Otpustiti dugove ili platiti račune, započeti dobar posao ili je posudio
  Teškoće kod lokalnih banaka, kontaktirajte nas danas
  E-adresa: [email protected]

  Gospodine benson

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Daniel
  #18 Daniel 7 kolovoz, 2017, 09:59

  Dobar dan,

    Mi smo legitimni, renomirani državni registrirani zajmodavac. Mi smo tvrtka koja pruža financijsku pomoć. Mi izdvajamo sredstva pojedincima kojima je potrebna financijska pomoć, koja imaju loše kreditne zapise ili kojima je potrebna sredstva za plaćanje računa, ulagati u poslovanje. Želim koristiti ovaj medij da vas obavijestim da pružamo pouzdanu pomoć korisnicima jer ću Vam rado ponuditi zajam u iznosu od 2% pa ne ustručavajte se prijaviti za zajam jer ćemo Vam pružiti najbolje od naše usluge.

  Usluge Rendered uključuju *
  Refinanciranje *
  Poboljšanje kuće *
  Investicijski zajam *
  Auto krediti *
  Konsolidacija duga *
  Kreditna linija *
  Druga hipoteka *
  Poslovni zajmovi *
  Osobni zajmovi *
  Međunarodni zajmovi.
   
  OBVEZE PRIHODA:
   
  Puno ime:
  Spol:
  Bračni status:
  Adresa:
  Poštanski broj / Mjesto:
  Zemlja:
  Datum rođenja :
  Financiranje:
  Potrebni iznos:
  Dužina zajma:
  Plaća / godišnji prihod:
  Okupacija :
  Svrha zajma:
  Telefon:
  Fax:
   

  Motto: Mi pružamo našim klijentima siguran kredit i Jamstveni program će dobiti.

  Lijepi Pozdrav.

  G. Daniel / MD /

  E-adresa za kontakt: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. albertocardonafirm
  #19 albertocardonafirm 6 kolovoz, 2017, 01:15

  Trebate li danas zajam?
  Naša tvrtka može pomoći svima koji imaju potrebu za kreditom Na svim rasponima amute trebate kredite od $ 1,000 do $ 50,000,000.00. Visoka potražnja neće biti dostupna svim korisnicima, ali ako možete ispuniti sve uvjete, pomoći će vam da dobijete novac koji tražite, bez obzira na to je li vaš kredit dobar, loš ili negdje u međuvremenu, ovdje smo pomoć.
  Privatnost i sigurnost
  Vaši su podaci sigurni i sigurni.
  Kontaktirajte nas danas.
  [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. JELENA FEDOSEJEVA
  #20 JELENA FEDOSEJEVA 5 kolovoz, 2017, 18:55

  Zdravo,
  Trebate hitni zajam? Jeste li u dugu? Imate li lošu Credit? Jeste li odbili banke, trebate li zajam za pokretanje vlastitog posla? Mi dajemo zajmove ljudima unatoč njihovim lošim / lošim bodovima. Mi dajemo i poslovne i osobne zajmove s dugim i kratkoročnim trajanjem po Vašem izboru s niskom kamatnom stopom od 2% po nišama za pojedince i tvrtke .. Naš zajam programer je brz i pouzdan, primjenjuje se danas i dobiti vaš instant odgovor. Zajmovi su dobro osigurani, 100% zajamčeni i kupcima je osigurana maksimalna sigurnost. Za daljnje ispitivanje kontaktirajte nas putem naše adrese e-pošte: ([email protected]) i dobijte svoj kredit danas.
  Gđa Magret james MD / izvršni direktor
  E-mail: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.