U 2016. TREBA OČEKIVATI INTERVENCIJU MMF-a

U 2016. TREBA OČEKIVATI INTERVENCIJU MMF-a

20. prosinac, 2015.
Print Friendly, PDF & Email

MMF-Hrvatsko-gospodarstvo-i-nadalje-je-u-recesiji-nezaposlenost-rasirena-fiskalna-pozicija-pogorsana
Usporedba stope rasta BDP i kamatne stope pruža sliku negativnih makrofinancijskih kretanja u Hrvatskoj. No, problem nije samo to što je stopa rasta BDP-a puno niža od kamatne stope, nego deficit državnog proračuna i dalje postoji. To znači glavnica duga je nastavila rasti

Napisao: dr Tihomir Janiček / Kanada

Kad god se nešto izvanredno dogodi u hrvatskoj javnosti narod se uvijek zapita zašto se to dogodilo baš u tom trenutku. Stavljajući jasno do znanja da redoslijed ili trenutak nekog događnja izaziva sumnju o tek pukoj slučajnosti.
Tako se evo dogodila i pojava u javnosti guvernera Vujčića. Već smo se navikli u mjesec dana prije izbora na iznenadna gospodarska poboljšanja u Hrvatskoj. Pred same izbore naprasno su u hrvatskom gospodarstvu počele „ruže cvasti“. Tako, kad god je SDP postao udaljeniji od dogovora sa „Mostom“ odmah se pozitivna vijest javi, a dočim se približi dogovoru sa „Mostom“ nekako ponestane pozitivnih vijesti. Guverner se u potpunost uklapa u to zbivanja.

Upitan rast BDP-a

Glavna vijest sada je rast BDP u Hrvatskoj, a koji bi za ovu godinu trebao biti „ČAK“ 1,2%. Naravno, 2015 godina kalendarski još nije okončala, pa se ni ne može znati doista koliki će biti izračun stope rast BDP-a za ovu godinu. No, pobrinuo se za ovu „izvrsnu“ vijest, a tko drugi nego guverener Vujičić. Kako se „Domoljubna koalicija“ približila dogovoru sa „Mostom“, a fotelja za Milanovića i samim time i za Vujičića postala „klizavija“, evo odmah „super“ pozitivnih vijesti. Što više, poput djeda Božićnjaka pojavljuje se guverner i očekuje stopu rasta BDP-a od „čak“ 1,5% za ovu godinu.
Istini za volju, niti jedna međunarodna institucija ne očekuje toliki rast BDP-a za Hrvatsku. Europsko povjerenstvo očekuje 1,1%, MMF 0,8%, EBRD 0,9%. Ekonomski insitut iz Zagreba rast od 0,5%. Kome treba vjerovati?
Kao hrvatski čovjek i stručnjak uvijek ću vjerovati prvo hrvatskim institucijama, pa tek onda stranim. Posebice kada se radi o stručnim institucijama koje su obično relativno manje izložene političkom pritisku u Hrvatskoj. To se dakako ne odnosi na Državni zavod za statistiku, jer do sada, uvijek su se ponašali po principu „statistika naša dika, što poželiš to naslika“!
No, hajdemo sada redom objasniti što se događa. Rast BDP koji se spominje vrlo je upitan, a sa druge strane, krajnje je beznačajan! Kako sam i ranije spominjao, rast BDP od 1% u bilo kojoj državi donosi udvostručenje iznosa BDP za 70 godina! Stoga govoriti o bilo kakvom gospodarskom oporavku Hrvatske, jednostavno je besmisleno. Usporedba stope rasta BDP i kamatne stope pruža sliku negativnih makrofinancijskih kretanja u Hrvatskoj. No, problem nije samo to što je stopa rasta BDP-a puno niža od kamatne stope, nego deficit državnog proračuna i dalje postoji.
To znači glavnica duga je nastavila rasti. „Tragika“ hrvatske stvarnosti, što i kada bi imali uravnotežen državni proračun, udio otplate kredita s kojima je pokrivan deficit državnog proračuna je jako visok! Stoga bi razlika između stope rasta BDP-a i kamatne stope bila problem čak i kada bi državni proračun bio uravnotežen.
Danas su američke federalne rezerve obznanile rast kamatne stope i nakon 8 godina ona iznosi 0,25%. Guverner danas nije znao objasniti kako će to „utjecati na međunarodna novčarska tržišta“! Dakle, to nije visoki iznos rasta kamatne stope, ali govori da se ekonomski oporavak u SAD događa! Posljedica toga rasta donijet će dvije stvari.
Prva je daljnje jačanje tečaja američkog dolara prema svim valutama svijeta, uključujući i euro. Drugo, uvjeti zaduživanja biti će otežani, odnosno krediti će biti skuplji, jer je kamatna stopa u svojoj naravi cijena novca.
Hrvatska kao visoko zadužena država imat će ozbiljnih poteškoća u pribavljanju inozemnih kredita za refinanciranje postojećih. Ovih 0,25% što sam spomenuo, na novačarskom tržištu svijeta donijet će rast kamatnih stopa od 1% do 2%! To znači da će Hrvatskoj biti dosta teže dobiti neki novi kredit, jer smo visoko zadužena država.

Ekspanzivna monetarna politika

Stoga posve jasno ostaje pitanje, kako to guverner Vujčić zamišlja imati „nisku kamatnu stopu“, ako će kamatna stopa svugdje u svijetu doživjeti rast? Podsjetit ću da je Hrvatska zbog primjene valutne klauzule prema tečaju eura, obvezatna održavati tečaj kune od 0,13 eura za 1 kunu. U ovom slučaju možemo očekivati znatno višu stopu inflacije od one koju očekuje Vujčić, 0,9%. Svako olakšavanje uvjeta kreditiranja vodi rastu inflacije i posljedično tomu deprecijaciji tečaja nacionalne valute!
Što više guverner Vujčić govori o „nastavku ekspanzivne monetarne politike“? Tu „ekspanzivnost“ monetarne politike provoditi će kroz kunsko kreditiranje poslovnih banaka od strane HNB-a! Prema riječima guvernera Vujčića „kamatna stopa HNB biće niža od tržišne“!? Istini za volju, ta se kamatna stopa stručno zove eskontna stopa, ali očito guverner tu lekciju nije još svladao.
Kada se sada pogleda podrobnije, hrvatsko novčarsko tržište biti će izvan tijekova svjetskog novčarskog tržišta. Dok su svi u svijetu imali nisku kamatnu stopu, Hrvatska je imala visoku kamatnu stopu. Sad se upravo započeo događati rast kamatne stope u svijetu, a guverner Vujčić će voditi politiku niske kamatne stope u Hrvatskoj!
Pri tomu ne treba smetnuti sa uma, guverner Vujčić nije spomenuo niti jednom riječju hoće li biti ikakve razlikovnosti uvjeta kreditiranja potrošnje i poslovnog kreditiranja? Očito to guvernera NE zanima!
Sukladno svemu spomenutom, može se očekivati rast inflacije. Ukoliko se ostane na sadašnjoj valutnoj klauzuli, tada će kupovna moće hrvatske kune padati na hrvatskom tržištu, a jačati na vanjskom tržištu. Inozemni kredit za Hrvatsku u takvim uvjetima biti će jednostavno nešto ne dostižno.
Hrvatska će se sa takvom novčarskom politikom opasno približiti stečaju, jer će doći do bržeg rasta uvoza od izvoza. Stoga trebamo očekivati intervenciju MMF u 2016 godini, ukoliko sve bude kako je od Vujčića najavljeno.T

890 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Jennifer Albert
  #1 Jennifer Albert 28 listopad, 2016, 22:22

  Financirati svoje projekte i snove
  ([email protected])

  smo dati kredit na niske kamatne stope od 2%
  Odluka da se krene na projektu s 2, je jedna stvar; Nađi sredstva će im omogućiti da shvate da je drugi.
  Kako bi se olakšao pristup financijskim sredstvima i zabrinutosti proširiti svoj program za jačanje kupovne moći
  građana, su skupina pojedinaca sastali u okviru
  pprivate kluba i registriran je rekao zagovornici imaju pristup boljim životnim uvjetima. Mi dati kredit
  za sve ljude dobrog karaktera u dobro istražena i dostupne normalnim uvjetima ljudi.
  Kvaliteta usluge naše agencije će vam pomoći da odlučite osobni zajam koji vam ponuditi bilo:

  * Kreditiranja * poslovni zajam * Investicijski fondovi
  * Debt consolidation krediti * Kreditna linija
  * Neki hipoteka * Stjecanje kredita * Osobni Krediti

  Ti si jedini naredba i odlučiti koliko ste zadovoljni. Moraju biti odgovorni za njihovu potrošnju. Uzimamo
  briga za pružanje vam iznos koji je potreban za obavljanje svoje projekte.
  queeneth kredita je čitljiv i certificirani kredit tvrtka, dobro, pouzdan smo novac pozajmljivanje tvrtka.
  primjenjuju se danas za više informacija pri ([email protected])
  Hvala ti

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Harley Davidson
  #2 Harley Davidson 28 listopad, 2016, 09:33

  Da li vam je potrebna hitna kredit? ako da elektronička pošta mene sad preko: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Robert David
  #3 Robert David 28 listopad, 2016, 06:41

  Pozdrav, ja sam Robert David privatni vjerovniku da daju kredit uz kamatnu stopu od kao niska kao 2%. To je financijska prilika na vrata korak danas i dobiti instant kredit. Postoje mnogi vani u potrazi za financijske mogućnosti ili pomoć oko mjesta i još uvijek ne mogu dobiti jedan. Ali, to je financijski prilika na vrata korak, a time se ne može propustiti ovu priliku. Ova usluga je otvoren za pojedince, poduzeća, poslovnih ljudi i žena. A iznos kredita na raspolaganju u rasponu od 1.000,00 $ do $ 500,000,000.00, ili bilo koji iznos po Vašem izboru za više informacija kontaktirajte nas na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. MR LAKE COOK
  #4 MR LAKE COOK 27 listopad, 2016, 22:22

  Božić Božić kredita?

  Kad ja ne mogu suočiti moj dug više, moj sin je bio na bolničkom krevetu za operaciju koja uključuju ogroman novac, a ja isto tako potreban neki novac za refinanciranje i dobiti dobar dom onda moram traži pomoć od prijatelja, a kad nije bilo nade više odlučim otići online tražiti zajam i ja naći LAKE kuhati Trust kreditu firma ([email protected]) sa 2% kamata i odmah primijeniti s mojim detaljima kako je propisano. U roku od sedam dana od mog zahtjeva je žičani moj iznos kredita bez skrivenih naknada i ja mogao brinuti za moj sin je medicinski zapisi, Obnovi najam račun i isplatiti svoj dug. Ja ću savjet svaki tražitelj kredita za kontakt Lake Cook kredita tvrtke jednostavan i siguran transakcije

  Božić Božić kredita?

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. williams
  #5 williams 27 listopad, 2016, 14:41

  Bok
  Ja sam čovjek francuske nacionalnosti političara koja se bavi financijskim zajmovima ili kratkoročno i dugoročno privatna ulaganja u rasponu od 5.000 € do 80 milijuna € za svakoga ozbiljnog, pouzdanog i poštenog želi dati kredit. Moj kamatna stopa varira od 2% do 3%, ovisno o iznosu kredita i trajanje povrata sredstava kao osobito ne želim da krše lihvarenja zakon.

  Molimo vas da me kontaktirate ([email protected]) za budućnost.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Wilecia Berbana
  #6 Wilecia Berbana 27 listopad, 2016, 00:23

  Odlično priča u mom životu, ja sam gospođa Wilecia Berbana, trenutno živi u New Yorku, SAD. Ja sam udovica u ovom trenutku sa troje djece i ja bio zaglavljen u finansijskoj situaciji. Zadnja dva mjeseca mi je trebalo za refinansiranje i plaćam račune, a neki ozbiljan dug. Ja sam u potrazi za kredit u iznosu od $ 650.000,00 USD onda podnijeti zahtjev za kredit u jednoj od kredita kompanije on-line, gdje sam bio prevara oko $ 3,800,00 dolara u kreditiranja u Velikoj Britaniji, ali kad sam stavio žalim moj dobar prijatelj rekao mi se da je jedino mjesto da biste dobili kredit on-line je GOLD kREDIT TVRTKA kompanija je 100% garancija da ako se odnose na poslovni zajam sam da biste dobili kredit bez odlaganja u transakciji, tako da sam, sa velikim strah u moje srce ne izgubiti novac za drugi put. Moja braća i sestre želim da znate da još uvijek postoje dobri ljudi u svijetu možemo vjerovati i imati vjeru u. Uz savjete od mog prijatelja u kojoj sam pitati je kompanija za kredit prošle sedmice i na moje najveće iznenađenje sam juče dobila svoju kredit. Moje nade i povjerenja je sve nestalo, ali sada sam nove postoje realni kredit firma ne možemo vjerovati. Koristim ovu priliku da vas sve da, ako ste u potrebi za kredit, ne idi drugom gdje je muka za kredit. Našao sam pravi zajam zajmodavac koji vam mogu pomoći jer me HES je rekao da je uspjeh društava je njegov ponos i želite da bolestan za kredit u GOLD KREDITA firmi. Ovdje su kompanije e-mail: [email protected] i obećavam vam da vaš život više nikada neće ostati isti,
  Ja ću čekati da čuje svoj iskaz.

  Mrs Wilecia Berbana

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. CATHERINE JONES
  #7 CATHERINE JONES 25 listopad, 2016, 15:44

  Vam je potreban kredit? Jeste li muškarac ili žena, da li vam je potreban kredit za povećanje vaše poslovanje ili za ulaganje kapitala. Ovdje smo ponuditi kredit na 2% kamata po, kontaktirajte nas putem e-mail: ([email protected]).

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. PHILIP
  #8 PHILIP 25 listopad, 2016, 08:28

  Božićna ponuda kredita primjenjuju sada !!!

  Jeste li u potrazi za kredit za proslavu nadolazeći Božić? ili ste u ozbiljno u potrebi za kredit da plati svoje račune, dugove, pokrene vlastiti posao ?? Kamo za vaš san zajam zajmodavac je došao u susret vaše financijske potrebe .. obratite nam se još danas na [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. MARIA JORGE
  #9 MARIA JORGE 25 listopad, 2016, 06:57

  Jeste li u potrazi za ulaganja i privatni kredit? Traži više nema, jer ste na pravom mjestu za zajam rješenja upravo ovdje! Global Finance Limited dati kredite tvrtkama, privatnim subjektima i pojedincima na niske i pristupačne kamatne stope. Traži više nema, jer naš cilj je sve o financijskoj slobodi i stabilnog društva. molimo da nas kontaktirate putem e-maila putem: ([email protected])

  Primjena podataka

  1) Ime:
  2) Država:
  3) Adresa
  4) Država:
  5) Spol:
  6) Bračni status:
  7) Zanimanje:
  8) Broj telefona:
  9) Trenutni položaj u mjestu rada:
  10) mjesečni prihod:
  11) potrebno Iznos kredita:
  12) trajanje kredita:
  13) Namjena kredita:
  14) Religija:
  15) Jeste li primijenjena prije:
  16) Datum rođenja:
  Hvala ti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Ivana
  #10 Ivana 24 listopad, 2016, 20:35

  trebate hitan zajam ako vam je potreban kredit molimo da nas kontaktirate putem e-maila: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Laura Smith
  #11 Laura Smith 24 listopad, 2016, 20:27

  trebate hitan zajam ako vam je potreban kredit molimo da nas kontaktirate putem e-maila: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. chosenloanfirm
  #12 chosenloanfirm 24 listopad, 2016, 15:03

  Trebate kredit? Jeste li muškarac ili žena, a vi trebate kredit za povećanje vašeg poslovanja ?? Da li treba kapital za početak poslovanja? Bez obzira na vaše kreditne probleme moglo biti, ovdje dolazi tvoju pomoć, koliko smo ponuditi kredite za pojedince i tvrtke na niskim i pristupačnim stopa od 2% kamata. Kontaktirajte nas već danas na ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. ESTHER PATRICK
  #13 ESTHER PATRICK 24 listopad, 2016, 11:40

  Zdravo,
  Ja sam gospođa Esther Patrick, privatni zajam zajmodavac koji daje život vrijeme prilika kredita. Trebate li kredit hitno da plati svoje dugove ili vam je potreban kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? Vi ste bili odbijen od strane banaka i ostalih financijskih institucija? Trebate li konsolidacija zajam ili hipoteku? u potrazi za više jer smo ovdje da bi sve svoje financijske probleme stvar prošlosti. Mi posuditi sredstva pojedincima kojima je potrebna financijska pomoć, koja imaju loše kreditne ili je potrebna novca za platiti račune, da ulagati u poslovanje po stopi od 2%. Želim koristiti ovaj medij obavijestiti vas da smo pružiti pouzdanu i korisnica pomoći i da će biti spremni ponuditi kredit. Dakle, obratite nam se danas putem e-maila na:
  ([email protected])

  Application Data

  1) Puno ime:
  2) Država:
  3) Adresa:
  4) Država:
  5) Spol:
  6) Bračni status:
  7) Zanimanje:
  8) Broj telefona:
  9) Trenutni položaj u mjestu rada:
  10) Mjesečni prihod:
  11) Iznos kredita je potrebno:
  12) trajanje kredita:
  13) Namjena kredita:
  14) Religija:
  15) Jeste li primijenjena prije:
  16) Datum rođenja:
  Hvala.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Mierez Facundo
  #14 Mierez Facundo 23 listopad, 2016, 19:25

  Svjedočenjem Tako sam dobio kredit.

  Zdravo,
   Moje ime je Mierez Facundo i sam se udala, Ja sam iz, Sjedinjene Američke Države
  U zadnjih 2 dana i pravi kredit za kompanije tražili
  Imam svako povjerenje u njih, i na kraju sam imao puno prevaranata
  dana, uzeli su moj novac bez davanja ništa zauzvrat
  Sam zbunjena i frustrirana, ubijeni, i
  čini se vrlo
  Teško je za moju porodicu, ne želim da ništa
  Zajam tvrtki na internetu, pa sam otišao posuditi
  neki novac od
  prijatelj, a on mi je rekao Lucky kredit koji će moći da pomogne
  me bilo koji iznos kredita koji trebam
  to je bio samo u vrlo niskom kamatnom stopom od 2%
  kredit, on me je uputio kako da se prijave za kredit
  Podijelite ih sada na njihove kompanije e-mail,
  kao što su: ([email protected]), nikad nisam vjerovao u
  ali sam pokušao i ja
  Najveće iznenađenje u mom životu kredita je prebačen u
  Moj račun u roku od 24 sata, nije mogao misliti,
  Bogat i sretan ponovo, i da hvala Bogu
  u zahvalnost
  Ovo područje još uvijek ima sve ove kompanije, kao što je prevara,
  Molim vas savjet i sve što vam je potreban kredit da ide
  ([email protected]) i oni nikada neće uspjeti,
  promijeniti svoj život kao moj. učinio

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. IRENE FERNANDEZ
  #15 IRENE FERNANDEZ 23 listopad, 2016, 00:34

  Zdravo,
  To je informirati širu javnost da je gđa Irene Fernandez, renomirani privatni zajam zajmodavac je otvorio financijske mogućnosti za sve kojima je potrebna bilo kakve financijske pomoći. Da li vam je potrebna hitna kredit jasno svoje dugove ili vam je potreban kapital kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? Jeste li bili presavijen od strane banaka i drugih financijskih ustanova? Ne tražite dalje, jer mi smo tu za sve vaše financijske probleme. Dajemo kredite po kamatnoj stopi od 2% na ljude, tvrtke i društva na jasan i razumljiv način, uvjete i odredbe. Ne zahtijeva kreditnu check, 100% zajamčeno.

  Pošalji nam se na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. lasdy
  #16 lasdy 22 listopad, 2016, 19:17

  SVJEDOČANSTVO O tome kako sam dobio zajam od stvarnih i istinske KREDITA
  Tvrtka se zove José Luis zajam tvrtki. Jako sam sretna danas
  I Bog blagosloviti Jose Luis zajam tvrtki.

  HITNO ZAJAM PONUDA PRIJAVITE SE.
  Zdravo,
  Moje ime je Lady liakopouloui ja sam iz Soluna Grčke, ja sam u braku, ja sam bio u potrazi za pravi zajam tvrtki za posljednjih 5 mjeseci i
  sve što sam dobio je bila hrpa prevare koji me je napravio da im vjeruju, a na kraju
  dana, što je uzeo moj novac ne dajući ništa zauzvrat, a sve
  moja nada je izgubljena, sam zbunjen i frustriran, ja ga pronaći vrlo
  teško hraniti svoju obitelj, ja nikada nisam htjela imati nikakve veze
  s zajam tvrtki na internetu pa sam otišao posuditi nešto novca iz
  prijatelj, ja joj pripovjedi sve što se dogodilo i ona je rekla da mi ne može pomoći, da
  ona zna kredit tvrtka koja mi može pomoći sa bilo koji iznos kredita
  potrebna mi je uz vrlo niske kamatne stope od 2%, da je upravo dobio
  Kredit od njih, ona mi je usmjerena na tome kako podnijeti zahtjev za kredit, ja sam
  baš kao što mi je rekla, sam se s njima na e-mail: ([email protected]), nikada nisam vjerovao, ali sam pokušao i moj
  Najveće iznenađenje sam dobio zajam u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati,
  ja sam sretna i bogata opet i ja sam zahvaljujući Bogu koji takvu kredita
  tvrtke kao što je ovaj još uvijek postoje na ovaj prevare sve više mjesta,
  molim Savjetujem svima vani koji su u potrebi za kredit za ići
  ([email protected]) oni vas nikada neće uspjeti, a
  Vaš život će promijeniti kao ja did.Quickly kontaktirati Jose Luis krediti tvrtka danas i dobiti svoj zajam od njih, Bog blagoslovio Jose Luis zajam tvrtki za njihov originalan zajam ponuda.
  Provjerite jeste li obratite Jose Luis kredit za svoj kredit, jer sam dobio moj kredit je uspješno iz ove tvrtke bez stresa.

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. magret james
  #17 magret james 22 listopad, 2016, 10:29

  Pozdrav, ovo je informirati širu javnost da je gđa James magret dobar ugled privatni zajam zajmodavac, otvorio gospodarsku priliku za sve one kojima je potrebna bilo kakve financijske pomoći. Trebate hitno kredit jasno svoje dugove ili trebate home zajam za poboljšanje vašeg poslovanja? Jeste li bili odbijen od strane banaka i ostalih financijskih institucija? Ne tražite dalje, jer mi smo tu za sve vaše financijske probleme. osiguran Mi kredita kamatna stopa od 2% za pojedince, poduzeća i društava na jasan i razumljiv način, uvjetima i odredbama. Ne zahtijeva kreditnu check, 100% zajamčeno. E-mail: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. williams
  #18 williams 21 listopad, 2016, 15:57

  Ciao
  Io sono un uomo di nazionalità politico francese si occupano di prestiti o investimenti privati breve e lungo termine che vanno da € 5.000 a € 80.000.000 a chiunque serio, affidabile e onesto che desiderano fare un prestito. Il mio tasso di interesse varia dal 2% al 3% a seconda dell’importo del prestito e la durata della restituzione dei fondi come particolarmente Io non voglio violare la legge sull’usura.

  Si prega di contattare me ([email protected]) per il futuro.

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. owensjonny
  #19 owensjonny 21 listopad, 2016, 01:55

  Need an urgent loan to pay off your debts? Do you need a loan to start a new business? Do you need a personal loan? We offer all types of loans at the interest rate of 2%. Contact us today on email:[email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. Richy Scott
  #20 Richy Scott 20 listopad, 2016, 23:57

  Izbjegli prevare ****
  NE plaćanje unaprijed UKLJUČENA

  Pozdrav nudimo međunarodni kredit za pojedince i tvrtke diljem svijeta. Naš interes na 3% godišnje.
  Dajemo kredit od bilo koje količine $ 2000 do $ 30.000.000,00 za bilo koji pravni svrhu.
  Također daju kredit od dugo razdoblje od 1-25 godina. Dakle, ako trebate bilo kakvu financijsku pomoć bilo koje vrste za sortiranje stvari, to je tvrtka možete vjerovati i prenose dalje. Aplikacije je dostupna za podnositelje zahtjeva koji su 18 godina i stariji.

  Kontaktirajte nas već danas za sve vaše financijske potrebe.

  Lijepi Pozdrav,
  Mr. Richy Scott
  E-mail: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.