TRAŽIMO DA SE REFERENDUMOM RIJEŠI PITANJE POZDRAVA ZA DOM SPREMNI

TRAŽIMO DA SE REFERENDUMOM RIJEŠI PITANJE POZDRAVA ZA DOM SPREMNI

9. lipanj, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Zahthevanja uoči godišnjieg sastanak Središnjeg odbora Hrvatskog svjetskog kongresa Zagreb, 11. – 13. svibnja 2018.

Tekst: HSK

 1. Tražimo, već godinama, da se uvede dopisno glasovanje kako bi odaziv za predsjedničke i parlamentarne izbore u RH, kad je u pitanju izvandomovinstvo, bio daleko objektivniji. Naše izvandomovinstvo je daleko brojnije od statističkih podataka proisteklih odazivom, izlaskom, na izbore.

 1. Želimo da izvandomovinstvo u Hrvatskom Saboru predstavljaju osobe koje stvarno žive van Domovina RH i BiH. Moramo imati status nacionalnih manjina, ne trebaju nam privilegije, jer to nas spada. Treba ozakoniti dodatnu izbornu jedinicu. Predlažemo da Australija, Južna Amerika, Sjeverna Amerika dobiju po jednog zastupnika s tim da Europa ima dva zastupnika u Hrvatskom Saboru. Znači, da XI. Izborna jedinica ostane u postojećem obliku i da se odnosi na Hrvate BiH.

 1. Tražimo da nacionalni HRTV 1 program bude izvandomovinstvu dostupan, ne kodiran. Isto tako da se na isti program uvrste redovite emisije, bar dva puta mjesečno, u kojima bi sudjelovale istaknute i uspješne osobe iz izvandomovinstva, po uzoru na emisiju “Nedjeljom u dva”.

 1. Tražimo od Vlade RH da se referendumom riješi pitanje “Za dom spremni” kao i pitanje komunističkih simbola i znakovlja Josipa Broza Tita. Time bi se rješili podjeljenosti i štetnih akonotacija, a komunistička baština bi, koja ima veliku moć u Domovini, dobila konačan odgovor od naroda.

 1. Tražimo od Vlade RH da zakonom zaštiti vjerske osjećaje u našoj Domovini, po uzoru na Bavarsku. To su pitanja crkvenih simbola, vjeronauke, ugovora sa Svetom Stolicom i slično. Nedopustivo je da marginalne političke stranke, pojedinci ili predstavnici nekih kvazi udruga mogu imati veći politički utjecaj od narodnog referenduma.

 1. Zabrinuti smo zbog sve vidljivih političkih-ideoloških progona (Marko Perković i sl.). Domoljublje se olakoćom etiketira fašizmom. Nameće nam se komunistički antifašizam a zna se da su isti bili u koaliciji s fašistima i nacistima. Istinski antifašizam je počeo iskrcavanjem saveznika u Normandiji.

 1. Ovu Hrvatsku je iznjedrio Domovinski rat, a nikako komunistički antifašizam. Domovinski rat je bio antifašistička borba za samostalnost i suverenitet naše Domovine i pobjeda nad Srpskim fašizmom. Istinu o Domovinskom ratu naša djeca moraju i nastavno dobit.

 1. Tražimo da Republika Hrvatska povede više računa o Hrvatima-uznicima Haškog tribunala.

U Domovini se mora tim ljudima zajamčit – omogućit život dostojan svakog čovjeka i nikakva im prava uskratit.

 1. Hrvatski svjetski kongres nije politička stranka. Naša stranka je Hrvatska i nije nam želja da nas se na nešto drugo prisili. Želimo raditi za opće dobro našeg naroda. Ako smo znali izgradit Ameriku, Australiju i Zapadnu Europu, mora nam se pružit mogućnost da sudjelujemo i u izgradnji naše Domovine. Želimo bit više nazočni u javnom, društvenom i političkom životu naše zemlje, kao i u donošenju odluka, kad su u pitanju nacionalni interesi naše Domovine. T

13 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Xc
  #1 Xc 19 lipanj, 2018, 09:14

  Khuena Hedevarya ,na čelo,pa da vidite kako djeluje “udruga:4c.-Pupy/Pašić sa domaćim izdajicama-ala Plenky=iseljavanjne,iseljavanje ili ???pročitajte Pilara i R.Horvata,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. m
  #2 m 12 lipanj, 2018, 12:38

  E MOJ frula STVARNO ISTINA BOLI I NEZNA SE TKO JE TU GLUP? TI NISI NIKADA BIO GURAČ LOPTE PA I NEZNAŠ ŠTO JE TO! ? ZATO VJEROJATNO I IMAŠ NICKNAME JER SI FRULA ZA NOGOMET NAJSPOREDNIJU I NAJVAŽNIJU STVAR U ŽIVOTU SVAKOG NO TI SE TU NE UKLAPAŠ MOŽDA SVIRAŠ UŽIČKO KOLO PA TAKO I NASTAVI!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. m
  #3 m 11 lipanj, 2018, 18:36

  ZA DOM SPREMNI JE STARI HRVATSKI POZDRAV I KOME TO NIJE JASNO TO JE NJEGOV PROBLEM! MI ZA RAZLIKU OD četnika IMAMO POVIJEST OD STOLJEĆA SEDMOG A OVI TAKOZVANI srbende NEMAJU ONO ŠTO JE NAJBITNIJE POVIJEST I ZATO SLAVE SAMO PORAZE JER NIKAD NISU POBIJEDILI A GLAVNA IM JE VJEŠTINA LAŽ,LAŽ, I LAŽ! SVI SU IH PROČITALI PA I NJIHOVI NAJVEĆI PRIJATELJI CRNOGORCI KOJI SE MOGU DIČITI SA SVOJOM POVIJESTI A NE KRASTI OD DRUGOGA ONO ŠTO NIJE TVOJE! I NA KRAJU NEŠTO ŠTO DRUGI NISU NI PRIMJETILI A TO JE GDJE JE OBJAVLJENO DA JE GOST četnika ace BIO LEGENDARNI BLAŽ SLIŠKOVIĆ I U “jako gledanoj HRVATSKOJ?EMISIJI” IZJAVIO SVE ONO ŠTO MI ZNAMO A TO JE DA JE MAMIĆU SVE SPAKIRANO I DA KAO U partizanima i PRIJEKOM SUDU ČIM SI OKRIVLJE TI SI I AUTOMATSKI KRIV! SVI VI KOJI MISLITE DRUGAČIJE STE LJUBOMORNI NA NJEGOVE USPJEHE! DINAMO JE U SVEMU PRVI PA POGLEDAJTE KOJI SU IGRAČI U REPKI POTEKLI IZ DINAMA NJIH SAMO DEVET! ajduk I legija stranaca rijeka SU NEVAŽNI NO JA BIH OVDJE NAGLASIO JOŠ JEDAN KLUB KOJI RADI KAKO TREBA A TO JE NK OSIJEK KOJEM ŽELIM DA SE PRIBLIŽI DINAMU JER JE ORIJENTIRAN NA SVOJE KADROVE KOJE GODINAMA GUBI A MI SLAVIMO NEKOG kranjca U HRVATSKOJ KOJI BOLJE NEK SE BAVI SKIJANJEM! KOLIKO RIJEČANA IGRA U NK RIJEKA? ŽIVA LEGIJA STRANACA KOJI NEMAJU BUDUČNOST ! POSLUŠAJTE HRVATSKOG GUSLARA KOJI PJEVA O ISTINI PA ĆE VAM BITI SVE JASNO!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. grunf
  #4 grunf 11 lipanj, 2018, 07:51

  Referendumi su za ljude, a ne za ovu stoku, koja srećom izumire.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. grunf
  #5 grunf 11 lipanj, 2018, 07:48

  Tražimo referendum za ukidanje ovog kretenskog govora tipa “glasovanje, tijekanje, izvješća” i slične bljuvotine.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. domoljub
  #6 domoljub 11 lipanj, 2018, 07:36

  A kaj je to HKV ? Nešto za jest? Referendum dal Mesić može opet biti precednik. Garantirano pobjeđuje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. AZ MOD
  #7 AZ MOD 10 lipanj, 2018, 07:09

  Održavati stabilnu večinu u Saboru sa kriminalcima,četnicima,light chetniks,pederima,pedofilima,može samo čovjek koji je poslan da uništi zemlju u koju je poslan.Prije nego je došao u Hrvatsku mogao se barem informirati o zemlji gdje dolazi,malo proučiti povijest,pogledati oblik granica,razgovarati s ljudima,čuti crkvena zvona,upitati se zašto je jedna petina hrvata(najboljih)morala biti ubujena u par mjeseci,zašto Lignja mora sklapati strateške ugovore sa ubojicama hrvata u vrijeme otkopavanja kostura djece,žena..iz rudnika,zašto sin snajperiste Slavka G. Ivo(panično) tvrdi da partizani nisu ubijali žene…..pa nebi morao strahovati za svoju sudbinu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Ante
  #8 Ante 9 lipanj, 2018, 12:12

  Da to nece dozvoliti jugoslavenska vlada u Zagrebu drug pupi decko od suhoga zlata .Jer Hrvatska nema svoju vladu.Predsjednica luta po Hrvatskoj bez veze drug Plenkovic kao i tito ista politika isto sve .Hrvatska je Danas samo za djecu udbasa izdajnika i jugoslavenski nakaza kao i pupi

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Black Jack
  #9 Black Jack 9 lipanj, 2018, 09:18

  Puno toga tražite u partizansko-četničkoj državi!

  Ali kako to ništa ne košta možemo još toga tražiti jer ionako ništa od toga;

  Tražimo Rehabilitaciju za sve koji su se u II. ratu borili za samostalni Hrvatsku.
  Tražimo povrat od komunističke vladavine oduzete imovine.

  Tražimo vračanja Županijskog Doma Sabora.
  Tražimo da se iskopavaju sve žrtve po Sloveniji i hrvatskoj koji su partizanski teroristi ubili i bacili u jame.
  Tražimo da se ukinu manjine i time paralelna društva što u konačnici vodi getoizaciji.
  Tražimo da se u Hrvatskoj ukine srbijansko političko pravoslavlje i time povezane radikalne trendove poput financiranja i oduzimanje vjerskih objekata koja su bila prije u vlasništvu Hrvatske Pravoslavne Crkve.
  Tražimo zabranu prelaska granice Srbijancima bez vize.
  Tražimo strožiji nadzor granica uz pomoć vojske.
  itd.itd.itd…

  A na kraju tražimo da se ortacima ToDoRich-a odrežu jajca i bace vukovima!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.