TODORIĆ BI TREBAO ODRŽATI JEDAN MOTIVACIJSKI GOVOR I U BRANITELJSKOM ŠATORU

TODORIĆ BI TREBAO ODRŽATI JEDAN MOTIVACIJSKI GOVOR I U BRANITELJSKOM ŠATORU

11. veljača, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

todoricbedekovcinaZagorjeinternational
Ovaj potez hrvatskog milijardera treba pozdraviti, tim više jer će se u njega možebitno ugledati i drugi slični njemu, pa će mladi shvatiti da ne treba odlaziti iz Hrvatske, kad se ovdje, barem na njegovu primjeru, može i enormno obogatiti. Vjerujemo da će Todorić nastaviti s „motivacijskim predavanjima“, a za ovakvo „školovanje“ iznimno su zainteresirani i hrvatski branitelji i stradalnici

Napisao: Mladen Pavković

Nevjerojatno, ali istinito! Predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić, inače najbogatiji Hrvat, koji je ogroman kapital stekao u vrijeme Domovinskoga rata, pojavio se u jednom razredu Srednje škole u Bedekovčini, gdje je učenicima održao „motivacijsko predavanje“. Pričao im je kako je postao milijarder na način da je s biznisom krenuo u nekoj maloj prodavaonici (kiosku), gdje je prodanu robu umotanu u novinski papir, jer drugog nije imao. I tako…malo po malo, obogatio se u relativnom kratkom vremenu do neslućenih razmjera. Na taj način poslao je i poruku, poglavito onima koji završavaju škole, da se i u Hrvatskoj može marljivim radom („kupiš kilu jabuka za pet kuna, prodaš ih za sedam…“) na brzinu postati milijarder, bez obzira imaš li ili ne osobni kapital.
Najvažnije je da radiš brzo i – pošteno.

Pohvale svakoj Vladi

Todorić je pohvalio dosadašnji rad nove Vlade, (a koje nije?), dao potporu premijeru Tihomiru Oreškoviću te izjavio da napredak Hrvatske vidi u investiranju, povećanju potrošnje i rastu plaća.
No, kako bilo da bilo, ovaj potez hrvatskog milijardera treba pozdraviti, tim više jer će se u njega možebitno ugledati i drugi slični njemu, pa će mladi shvatiti da ne treba odlaziti iz Hrvatske, kad se ovdje, barem na njegovu primjeru, može i enormno obogatiti.
Vjerujemo da će Todorić nastaviti s „motivacijskim predavanjima“, a za ovakvo „školovanje“ iznimno su zainteresirani i hrvatski branitelji i stradalnici. Naime, bilo bi dobro da tim ljudima objasni na koji je način stekao milijarde dok su oni ginuli u vrijeme Domovinskoga rata, odnosno dok su stvarali slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu?

Nekome metak, a nekome imetak

Također bi nas zanimalo, što može reći na ono što branitelji često ponavljaju: „Nekima metak, a drugima imetak!“.
Predlažemo i HRT-u, ali i drugim televizijskim kućama, da snime i dokumentarne emisije o uspješnim ljudima ala Todorić, pa da već jednom iz prve ruke saznamo kako se netko može silno obogatiti, a prije rata nije imao ništa, dok su drugi koji su bili uspješni biznismeni odlaskom u rat ostali gotovo bez ičega, (mnogi i bez najbližih), pa su prisiljeni i za male ili nikakve plaće raditi u tvrtkama novokomponiranih tajkuna ili – kopati po kantama za smeće?
Pa, kako bilo da bilo, gospodine Todoriću, navratite i u braniteljski šator na Trgu Nevenke Topalušić u Zagrebu i ispričajte nam tu priču: od prodavača cvijeća do milijardera!T

5 komentara

Uskoči u raspravu
  1. FRANO
    #1 FRANO 18 veljača, 2016, 02:59

    TODORIČEVA DINASTIJA VLADA ZA JEDNU KUNU SAMOUPRAVNOM STEČEVINOM HRAVTSKIH RADNIKA
    OVAJ TODORIĆEV ŽUTOKLJUNAC SE OBOGATIO U MONOPOLSKOJ KOMPANIJI NA NAŠEM TRŽIŠTU A NJEGOV VLASNIK NIJE NIŠTA PLATIO ZA PRISVAJANJE IMOVINE ,PROIZVODNIH SREDSTVA, RADNIČKE SAMOUPRAVNE STEČEVINE NA KOJOJ DANAS STEIČE BOGATSVTVA EKSPLOATACIJOM VIŠKA RADA SVOJIH RADNIKA, ,DOJUČERAŠNJIH VLASNIKA TIH SREDSTVA ČIJI SU DANAS NAJMENICI. TA SREDSTVA MU JE DODIJELILA TUĐMANOVA SATRAPIJA ZA JEDNU KUNU .PA U TAKVOJ KOMPANIJI,PLJAČKAŠKO-EKSPLOATATORSKOJ REZULTAE RADA PRISVAHJA VALSNIK ,GAZADA I NJEGOVI POBOČNICI KOJI SU MU ODANI ,A NAZVANI SU MANAĐERIMA. PA TAKO JEDNA RADNICA NA BLAGAJNI ,KOJA IMA VRLO ODGOVORAN POSAO , SA 3O GODINA RADNOG STAŽA ,ZARAĐUJE MJESEČNO CC-A 345O KUNA UŠTO JE UKLJUČEN GABLEC I PREVOZ. PA ŠTA REĆI TAKVIM BAHATIM VLADARIMA I UPRAVLJAČIMA OSIM UZETI PUŠKU I RAZVLASTITI IH ,JER ONI NISU NIKADA BILI A NAJMANJE DANAS U OVIM UVJETIMA PROIZVODNIH SNAGA I SVIJEŠĆU PROIZVOĐAČA ,UZDANICA PROGRESA I NAPRETKA ,PA RADNIČKA KLASA NEMA PRAVO OKLIJEVATI DA SREDSTVA ZA PROIZVODNJU UZME NAZAD U SVOJE RUKE. PA JE PRAVO PITANJE OTKUDA OVOM ŽUTOKLJUNCU TOLIKA IMOVINA KADA TA ISTA KOMPANIJA I SLIČNE SVOJE RADNIKE EKSPLOATIRAJU KAO U ROBOVSKO DOBA ,PA ŽIVE U TOTALNOM SIROMAŠTVU. A GAZDA SE SVOJIM TROŠENEJM I NAČINOM ŽIVLJENJA PONAŠA ILI KOČOPERI KAO FAEUDALNI POSJEDNIK, JER SU TAKVI VLADAJUĆI PROIZVODNI ODNOSI, PA SE RAZBACUJE SVOJIM STANDARDOM FEUDALNOG POSJEDIKA, TROŠENJEM I ŽIVLJENJEM ,SA SVOJIM ODANIM UPRAVLJAČIMA ,EKSPLOATATORIMAM,I ŠIRI SVOJE BOGATSVO KOJE POSTOJEĆA DRŽAVA GLORIFICIRA KAO SVOJ NAPREDAK ,MAKAR JE TA DRŽAVA SVE SIROMAŠNIJA I SVE ZADUŽENIJA ,ALI JE INSTITUCUIJA DRŽAVNE STRUKTURE U VLASNIŠTVU OVAKAVIH POSJEDNIKA. A KADA GOVORIM O TOTALNOM SIROPMAŠTVU RADNIČKE KALSE ONDA NEKA SVAKI GRAĐANIN PORAZMISLI KAKAV STANDARD ŽIVLJENJA IMA HRVATSKI GRAĐANIN AKO JE PROSJEČNA PLAĆA U HRVATSKOH 5 I KUSUR HILJADA KUNA MJESEČNO.PA JE RAZVIDNO DA SVE MATERIJALNE REZULTATE RADA RADNIKA PRISVAJA GAZADA I NJEGOVI ,OVAKVI ŽUTOKLJUNCI KOJE RADNIČKA KALSA MORA HITNO RAZVLASTITI I SVOJU SUDBINU ŽIVLJENJA SAMA GRADITI SVOJIM ,PRIRODNO ISKONSKIM NADARENOSTIMA . A OVAKVE TODORIĆE PRIVESTI NARODNOM SUDU DA SE UTVRDI STUPAN UZURPACIJE I PRISVAJANJA RADNIČKE SAMOUPRAVNE STEČEVINE I ODUZETI MU SVE ONO ŠTO JE PRISVOJIO ,NARVNO UZ KAZNU ZAVISNO OD REZULTATA ISTRAŽIVAČKOG NARODNOG SUSDA.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.