TELE 2: TREBA SMANJITI OPTEREĆENJE MOBILNIH OPERATERA

TELE 2: TREBA SMANJITI OPTEREĆENJE MOBILNIH OPERATERA

21. September, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

U vrijeme kada Europska komisija pred svoje članice postavlja visoke standarde u smislu ulaganja u infrastrukturu kako bi osigurala dostupnost mreža velikih brzina svim svojim građanima, a Republika Hrvatska se prema svim pokazateljima nalazi na začelju, nemalo smo iznenađeni najavom uvođenja poreza na luksuz koji bi navodno uključivao mobitele.

Iz dostupnih izjava nije jasno što bi se to točno oporezivalo te se nadamo da se ustvari radi o nesmotrenoj izjavi koja neće dovesti do nikakvih promjena koje bi mogle negativno utjecati na našu industriju.

Naime, posljedice trostrukog povećanja naknade za uporabu radiofrekvencijskog spektra iz 2014.g. vidljive su još i danas kako u nedostatku relevantnih investicija u infrastrukturu zbog povećanog opterećenja operatora, a tako u vidu povećanih troškova koje u konačnici snose građani,

Upravo suprotno od predloženih radnji iz izjave smatramo da je potrebno smanjiti opterećenje mobilnih operatora te stvoriti poticajan okvir za ulaganje operatera kako bi se ostvarila potrebna investicija u mreže velikih brzina koje su pak nužnost za ostvarivanje ciljeva Digitalne Agende EU, jačanje gospodarstva, poboljšanje kvalitete života građana Republike Hrvatske te podizanje konkurentnosti Hrvatske na europskom tržištu. T

3 Comments so far

Jump into a conversation
 1. leonardo dora
  #1 leonardo dora 21 October, 2017, 19:40

  “Pozdrav svima
  LEONARDO DORA Posuditeljica je ovdje i trenutačno pruža kredite za svoje božićne blagdane i sve vrste događaja u prosincu i zajmove za početak nove godine. Trebate hitan zajam za povrat svoje dugove ili trebate zajam za home kapital kako biste poboljšali svoje poslovanje? Jeste li odbili banke i druge financijske agencije? Trebate konsolidaciju ili hipotekarni zajam?
  Ovdje smo kako bismo vam pružili sve financijske poteškoće koje posuđuju novac ljudima kojima je potrebna financijska pomoć, koja ima loše kreditne ili potrebna sredstva za plaćanje računa i ulaganje u poslovne subjekte uz nisku kamatnu stopu od 2%. Naš zajam kreće se od $ 5,000 do $ 50, 000,000,00 dolara i platiti nam u eurima. pesos i bilo koju drugu valutu po vašem izboru.

  Kontaktirajte nas danas putem e-pošte; ([email protected]) da se prijave.

  Reply this comment
 2. Anonymous
  #2 Anonymous 21 September, 2017, 20:56

  Pa nisu mobiteli luksuz.
  Ak se uvede porez na mobitele svi masovno prelazimo na fiksne.
  A gospon DOKTOR ionako u odnosu na EU i naše plaće(radničke) plaćamo najskuplje impulse i cigarete u Evropi.
  Oprostite na izrazu al opet bu naniži sloj POPUŠIL.

  Reply this comment
  • Anonymous
   Anonymous 21 September, 2017, 20:58

   Uostalom vi ministri imate neograničeno korištenje mobitela.
   A na čijoj grbači je naplata vaših računa.
   Na NAŠIMA – zaposlenicima koji urednoplaćamo poreze i obaveze.
   Šta dobijemo….Vaša obećanja i figu udžepu.

   Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.