SVJETSKO PRIZNANJE DARIJU CEBIĆU

SVJETSKO PRIZNANJE DARIJU CEBIĆU

7. veljača, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Dugoselac Dario Cebić dobitnik je Svjetske nagrade ,,World Award 2018“. Nagradu je dobio za svoj izniman doprinos tamburaškoj glazbi te kao solist na tamburi i pedagog. Nagrada me je dodijeljena od strane ,,International Art Society & Academy ˮ. Ogroman je to uspjeh prof. Cebića popraćen odličnim rezultatima i uspjesima u području glazbenih umjetnosti, pedagoškom radu i kompoziciji. Nagrada ,,World Award 2018“ samo je jedno u nizu brojnih nagrada i priznanja koje je dobio mladi dugoselski skladatelj, glazbeni pedagog i doktor glazbenih znanosti Dario Cebić.
Osim navedene nagrade, profesor Cebić 22. siječnja dobio je i nagradu Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku za skladbu ,,Kromatska fantazija – za tamburaški orkestar“. Osim Cebićeve nagrađene su skladbe od Daniela Koprija, Tihomira Ranogajca i Jurice Hrenića. Navedena skladbe predlažone su za izvedbe orkestrima na 42. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku, a sve skladbe bit će tiskane u novom izdanju notne edicije Tambura pannonica de Mursa.
Dario Cebić doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je u Grazu na ,,Universität für Musik und darstellende Kunst“, a poslijediplomski studij kompozicije na ,,Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču. Kompoziciju je specijalizirao na ,,Hochschule für Musik“ u Frankfurtu dok je glazbene znanosti, analize i tehniku moderne kompozicije specijalizirao na ,,Hochschule für Musik Hanns Eisler“ u Berlinu. 
T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.