SVJETSKI DAN ROMA

SVJETSKI DAN ROMA

9. travanj, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

t31

U petak, 8. travnja, u Muzeju Mimara, Rooseveltov trg 5, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, pozdravio je prisutne na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Svjetskog dana Roma i svim Romima čestitao njihov dan. Milan Bandić je naglasio kako Grad u suradnji s Vijećem romske nacionalne manjine Grada Zagreba, romskim udrugama i romskom zajednicom, nastoji poboljšati uvjete života svih Roma i poticati njihove kulturne, obrazovne i druge programske aktivnosti, s zajedničkim ciljem uključivanja Roma u razvojne procese Zagreba i hrvatskog društva u cjelini.

Svjetski dan Roma se održava od 1971. kada je održan prvi Svjetski kongres Roma u Londonu. Na kongresu su usvojena romska zastava i službena himna, proglašen je romski jezik te prihvaćen naziv Rom, što na romskom jeziku znači čovjek.

U srijedu 6. travnja poznati zagrebački Rom Ramo Dedić je na koncertu Esme Redžepove u Lisinskom uručujući velikoj umjetnici romskog melosa priznanje za njen umjetnički rad i pomoć brojnoj romskoj djeci prvi je javno u Zagrebu čestitao Svjetski dan Roma. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.