STVARNI GRADONAČELNIK SAMOBORA KODRIĆ SUMNJIČI SE ZA PREMLAČIVANJE  BUBALA

STVARNI GRADONAČELNIK SAMOBORA KODRIĆ SUMNJIČI SE ZA PREMLAČIVANJE BUBALA

18. veljača, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 

 Iz izvora bliskih policiji i hrvatskim sigurnosnim službama, Bujica je doznala da se ozbiljno istražuje kontroverzni tajkun iz Samobora, vlasnik Samoborke – Želimir Kodrić. Kodrića je kazneno prijavila nova Uprava Peveca zbog sumnji u višemilijunski kriminal. Kada je bio predsjednik Nadzornog odbora, Želimir Kodrić je bivšem predsjedniku Uprave Peveca Darku Šketu naložio da za svega 228 tisuća kuna rastavi i proda halu iz Kukuljanova u Rijeci, iako je ona vrijedila čak nekoliko milijuna! Prema nalazima dvojice neovisnih vještaka, samo čelik i lim sa Pevecove hale vrijedili su deset puta više… Hala vrijedna 2 i pol milijuna kuna montirana je u Samoboru i prodana Kodrićevu sinu, a Pevecu nije plaćeno niti 228 tisuća spornih kuna

Napisao: Velimir Bujanec

Stvarni gradonačelnik Samobora nije Krešo Beljak! On je samo marioneta crvenog tajkuna Želimira Kodrića. Kodrić je pravi gradonačelnik i vlasnik cijeloga grada! Beljaka u Samoboru zovu „mister 10 posto“, Kodrić mu je poklonio kuću, a procjenjujem da je težak najmanje 3 milijuna eura – bio je konkretan u Bujici, u srijedu 15. veljače, Zlatko Zdunić, diplomirani inženjer geodezije i vlasnik tvrtke „ING Z“ koji je još u ljeto prošle godine Uskoku prijavio kontroverznog tajkuna iz Samobora i vlasnika tvrtke Samoborka Želimira Kodrića, ali i gradonačelnika toga grada, predsjednika HSS-a Krešu Baljaka.

Svjestan sam da i ja mogu završiti u zatvoru, jer sam u prijavi priznao kaznena djela! Bio sam čovjek od najvećeg povjerenja Želimira Kodrića. Služio sam ga punih 18 godina. Teško sam bolestan, operirao sam srce, a oni su me se riješili bez i jedne riječi… Imam sve dokumente o ovome o čemu govorim i ovih dana nadopunit ću prijavu Državnom odvjetnišvu u Velikoj Gorici. Na razgovor su me primili i u listopadu prošle godine, kada sam potpisao izjavu o tajnosti moga iskaza pa sada ne mogu govoriti o konkretnim detaljima, ali sam njima rekao sve o kriminalnoj hobotnici u Samoboru” – šokirao je gledatelje Zdunić koji smatra da bi mu USKOK trebao dati status „pokajnika“ s obzirom na sve što im je spreman ustupiti.

Moj žig i moj potpis je korišten na mnogim dokumentima. Usmene i pismene naloge dobivao sam od Kodrića i za poslove koji baš i nisu u skladu sa zakonom,“ nastavlja Zdunić dodajući da je i on spreman ići u zatvor“! Za Samoborku sam izvodio geodetske radove. U 18 godina koliko sam to radio, nikada niti na jednom gradilištu nije bilo nadzora i nije potpisana niti jedna građevinska knjiga – nastavio je Zdunić, a na upit voditelja kako je to moguće, odgovorio je: ”Kodrić mi je rekao da ne moram o ničem brinuti i da je sve pokriveno. Rekao mi je da sve ima u džepu – od predsjednika Republike do predsjednika Vlade. Pitao sam ga za to kada je rađena autocesta Bregana – Zagreb. Nadzor je bio IGH. Predsjednik je tada bio Stipe Mesić! Mesića i Kodrića spojio je Muhamed Hamo Čokljak, suvlasnik tvrtke Hvar. Smiješno mi je kada Mesić govori da ne poznaje Kodrića, a dobro znamo koliko su se i gdje družili i što su sve radili… Tome se smije cijeli Samobor!”

Zlatko Zdunić inače je ugledni član židovske zajednice u Hrvatkoj, otac mu je bio antifašist od tridesetih godina, no 1945. je pao u nemilost komunista.

Krimanal na autocesti Zagreb-Sisak

U Bujicu se uključio i predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić, koji je potvrdio da je pravosudnim institucijama prijavio Kodrića i njegova sina koji je vodio tvrtku VIMA zbog sumnji u milijunski kriminal na autocesti Zagreb – Sisak. Stanić koji dobro zna sve detalja jer je svojedobno bio član Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta, izjavio je da je riječ o aferi „većoj od Remorkera“ i da se „čudi kako akteri već nisu procesuirani“. Konkretno: „Nasipni materijal za autocestu do Siska trebao je biti nabavljan od Hrvatskih voda, no na kraju su Kodrić i Žderić iz Konstruktora ušli u posao iz snova i materijal prodali HAC-u po deset puta većoj cijeni te tako zaradili stotine milijuna kuna!“

Napad na Bubala

Bujica je objavila i veliki prilog o napadu na Krešimira Bubala. Prije mjesec i po’ dana u sesvetskom Novom Jelkovcu brutalno je željeznim šipkama napadnut član Uprave Peveca za financije i bivši gradonačelnik Osijeka iz redova HDSSB-a – Krešimir Bubalo. Počinitelji još uvijek nisu pronađeni, pa je predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević, uz odobrenje policije ponudio nagradu od čak 100.000 kuna za informaciju koja bi mogla dovesti do razbojnika. Cijeli slučaj za Bujicu je komentirao konzultant za poslovnu i javnu sigurnost i bivši šef krim-policije Željko Cvrtila. Izjavio je da „DORH i policija u ovakvim slučajevima istražuju i one koji bi mogli imati motiv“. Cvrtila je isključio političke motive i potvrdio mogućnost da bi se „u ovom slučaju moglo raditi o malverzacijama sa zemljištima“. Iz izvora bliskih policiji i hrvatskim sigurnosnim službama, Bujica je doznala da se ozbiljno istražuje kontroverzni tajkun iz Samobora, vlasnik Samoborke – Želimir Kodrić. Kodrića je kazneno prijavila nova Uprava Peveca zbog sumnji u višemilijunski kriminal. Kada je bio predsjednik Nadzornog odbora, Želimir Kodrić je bivšem predsjedniku Uprave Peveca Darku Šketu naložio da za svega 228 tisuća kuna rastavi i proda halu iz Kukuljanova u Rijeci, iako je ona vrijedila čak nekoliko milijuna! Prema nalazima dvojice neovisnih vještaka, samo čelik i lim sa Pevecove hale vrijedili su deset puta više… Hala vrijedna 2 i pol milijuna kuna montirana je u Samoboru i prodana Kodrićevu sinu, a Pevecu nije plaćeno niti 228 tisuća spornih kuna, već je iznos kompenziran. Državno odvjetništvo istražuje Želimira Kodrića i bivšu Upravu Peveca za ovaj, ali i još nekoliko slučajeva sumnji u ozbiljan kriminal i višemilijunske pronevjere – koje je otkrio upravo napadnuti Krešimir Bubalo.

Zdunić je komentirao kuloare koji govore o tome da bi upravo Kodrić mogao stajati iza napada na Bubala: “Gledajući zadnje tri-četiri godine vlastite borbe da naplatim poslove koje sam za Kodrića pošteno odradio, vidim da je novac nešto što je za njega Bog, pa me ne bi začudilo da i ovo sa Bubalom dođe do Samobora!”  Zdunić je osporio i sam način na koji je Kodrić došao do dionica Peveca, kazavši da bi tako „i mali Perica mogao doći do nečega“, a na upit voditelja boji li se za svoj život, Zdunić je bio krajnje smiren: “Mi Židovi rođeni poslije holokausta se ne bojimo ničega, pa ni crvenih baruna! Kao hrvatski Židov sam odgojen tako da volim svoju domovinu i da živim jedan častan život. Zato sam se i odlučio na ovu prijavu.” T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.