SHZ: DRUŠTVENI DOM U VUKŠIĆU

SHZ: DRUŠTVENI DOM U VUKŠIĆU

11. srpanj, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

Poštovani gradonačelniče grada Benkovca!

Predlažemo da inicirate da Gradsko vijeće Benkovca  što prije donese Odluku da Grad Benkovac  kupi u stečaju upravnu zgradu bivše Poljoprivredne zadruge Vukšić koja se nalazi u centru mjesta Vukšić u kojoj bi bio smješten Društveni dom s ogrankom gradske knjižnice u Vukšiću, a u kojem bi djelovale i kulturne udruge s područja Vukšića. Napominjemo da je Vukšić jedan od najvećih mjesta u gradu Benkovcu.

S našom idejom slažu se mještani Vukšića, mjesni odbor Vukšića kao i kulturno – umjetničke udruge s područja Vukšića. Upravna zgrada je kroz povijest već bila Društveni dom, a i ista je izgrađena prije 15.02. 1968. godine i po tome već ima građevinsku dozvolu za obnovu. Grad Benkovac može koristit i nepovratna sredstava Europske unije za obnovu Društvenog doma.

Još u vrijeme vladavine Šubića Zrinskih u Vukšiću je bilo sijelo hrvatskog suda (stola) Lučke županije, kojem su predsjedavali plemićki suci (rotni suci – zakleti suci), koji je bio podvrgnut banu – vrhovnom sucu kraljevstva, a danas u samostalnoj Hrvatskoj Vukšić nema ništa, te je mjesto prepušteno samo sebi.

Poštovani gradonačelniče hoćemo izgradnju Društvenog doma zajedno s ogrankom gradske knjižnice u Vukšiću i prostorije za udruge, što prije.

Za informacije u vezi vaše eventualne zainteresiranosti za upravnom zgradom PZ “Vukšić” možete se obratiti odvjetnici Mariji Brčić.

Vukšić – Benkovac, 10. srpnja 2020. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.