SABO JE ODLEŽAO, KAD ĆE IKIĆEVA?

SABO JE ODLEŽAO, KAD ĆE IKIĆEVA?

30. lipanj, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

Gradski HDZ Siska, međutim, priopćenjem osuđuje kopanje utrobe Druge ulice do rimskih i kasnijih jugoslavenskih cjevovoda poroznih i do 70 posto. Ustvrdio je to u forumu jedan NN čitatelj internet-portala “Tjedno”, nakon kritički intonirana, prvoga intervjua Vlade Andučića, predsjednika HNS-a Siska. Nema sumnje, sisačkom je dogradonačelniku pregorjelo upravo od neokomunističkih i neoantifašističkih utvara. Ponajprije od Kristine Ikić Baniček, dobro pamtljive domaćice iskrivljenih povijesnih istina i besmislenih brezovičkih orgija

Napisao: Josip Frković

Kako je oporbena Domoljubna koalicija u Gradskom vijeću Siska inferiorna, intelektualno i politički potkapacitirana, apsolutno nedorasla i nemoćna – tim prije što je “konzervirani” Vlado Brodarac, vođen daljinskim upravljačem Veljka Novaka i u suglasju s esdepeovcima i HSP-prirepcima u Gradskom vijeću osigurao prolaz rebalansu proračuna – zbiva nam se iritantna i skupocjena samovolja Kristine Ikić Baniček. Zaključio je to pred novinarima, poslije velikoga intervjua portalu “Tjedno”, predsjednik HNS-ove podružnice Vlado Andučić. Razvidno je da je otpočela predizbornu kampanju i nada se novoj podvali biračima. I ne samo to, negoli za dugo vremena ostati u crvenoj fotelji Rimske 26, bez obzira što je riječju i djelom napustila programska načela koalicije “Hrabrost za promjene”. Autor teksta tome dodaje kako je drugo vitalno pitanje samovoljne perverzije Ikić Baničekove, koja skupi kreditni novac uvaljuje u drugu gradsku šetnicu, ne vodeći računa o potrebama stanara Druge ulice, pogotovo poslovnih ljudi koji u toj prometnoj arteriji imaju svoje butige i poslovnice. Da je prave političke oporbe, nakon demonstracija građana, radnici angažiranih vanjskih izvođača radova morali bi vrlo brzo napustiti Sisak. Troši gradonačelnica s vrlo jasnim i određenim ciljem, očekujući svoj dio investicijskoga reketarskoga kolača daleko od očiju Siščana. U pomoć joj, eto, odmah iza praznika ponovo stiže graditeljstvo “Mežnar” iz dugoreškoga Belaja. Njegova “Wirtgen” freza za brušenje staroga asfalta prenoćila je na parkingu “Interspara” (kamion KA 234 GZ), očekujući znak za start. A što bi bilo da je na vlasti domoljubna većina, da su se “Mežnari” usudili doći u “city”? Vjerojatno bi SDP-ovi plaćenici zaustavili jadne radnike, jer bi prosvjedujći u Drugoj ulici komunisti i skojevci proveli cijelu noć.

Kompartijske fašističke utvare

Gradski HDZ Siska, međutim, priopćenjem osuđuje kopanje utrobe Druge ulice do rimskih i kasnijih jugoslavenskih cjevovoda poroznih i do 70 posto. Ustvrdio je to u forumu jedan NN čitatelj internet-portala “Tjedno”, nakon kritički intonirana, prvoga intervjua Vlade Andučića, predsjednika HNS-a Siska. Nema sumnje, sisačkom je dogradonačelniku pregorjelo upravo od neokomunističkih i neoantifašističkih utvara. Ponajprije od Kristine Ikić Baniček, dobro pamtljive domaćice iskrivljenih povijesnih istina i besmislenih brezovičkih orgija, koja je političkim izbornim suparnicima zaprijetila utapanjem u Kupi poput osmanlijskih osvajača iz 16. stoljeća i koja više ne rabi drugarski pozdrav “zdravo”, nego šifru partizanskih dobročinitelja “SF-SN!”. Poput perspektivne ustavne sutkinje koja je kao komunistička ministrica svojedobno rezanjem vrpce otvarala liftove i engleske montere šokirala s “mas, tras, spas”. I dok s pijanom kukuriku damom Andreom Zlatar Violić teško usporediva ministra kulture RH Zlatka Hasanbegovića naziva “notornim fašistom pod ustaškom kapom”, svom zamjeniku Andučiću oduzela je pravo protokolarnih nastupa i članstva u skupštinama devet lokalnih tvrtki i ustanova. Neometan ni od koga, taj je funkcionar ustvrdio da Ikićkino ime prati korupcija bez presedana. Negdašnji željezarac i uspješni bankar, prozborio je o nizu svinjarija SDP-ovih dužnosnika. Od mnogobrojnih otkaza i skupih sudskih sporova u kojima grad zastupaju partiji lojalni i novcem potkoženi zagrebački fiškali do afere u Zajednici sportskih udruga i olakog raspolaganja javnim novcem. Spominjući sve upravo rečeno, čitatelj elektroničkih tiskovina koje upravo iščitavate, pita se s pravom zašto je SDP-ov vukovarski gradonačelnik i neuspješni šarmer Željko Sabo suspendiran i osuđen na zatvorsku kaznu.

Rastapanje vladajuće koalicije

A u Sisku, već na primjeru Ikićkine ljute protivnice Sekulić-Lovrić i drugoligašice Ikić Baniček ništa od svakovrsne političke korupcije nije sankcionirano. Ladice tužiteljstva i sudova očito su dovoljno duboke, suhe i prostrane za kilograme dosjea poznatih imena. Kad je već tome tako, nije nimalo ishitren zaključak dičnoga Ličanina Zvonimira Hodaka kako će za budućnost Hrvatske skrbiti notorno vulgarna protuha Mirjana Mirt i sisačka slučajna gradonačelnica, umišljena vladarica Kristina Ikić Baniček. I doista netko reče kako je na državni praznik 22. lipnja interpretirala govor sadržajem sličan rigidnim Sjevernim Korejcima ili pak Zorana Muljanovića.

A ipak se u predvečerje obilježbe 423. obljetnice Sisačkoga boja, nakon svete mise zahvalnice, našla pod šatorom kraj kapele sv. Akacija u Gredi. Gradonačelnicu i zamjenika joj Kričku, očito, pozvao je SDP-ov predsjednik MO-a Špišić. Za 25. obljetnicu prve dragoovljačke postrojbe ZNG-a, bojne/brigade “Marijan Celjak”, pak, s partijskim drugom i zamjenikom polagala je vijenac ispod drvenoga Glavnikova raspela pred župnom crkvom. Nazočila je potom Kristina Ikićeva, kojoj više pristaje troslovni dio imena Ina (notorna mrziteljica svega vjerskoga, kršćanskoga i katoličkoga – nap. a.) u Kristovu hramu, župnoj crkvi sv. Kate . misi zadušnici za pokoj duša hrvatskih mladića poginulih u obrani domovine od bradatih soldata s kokardom i petokrakom. Smrtno stradalih od fašističke velikosrpske ruke. Čemu, dakle, robovanje formi i ulagivanje potencijalnim biračima? Ovaj puta bez prvoga potpredsjednika, laburista Rendulića, drugi je vijenac u pratnji oporbenih vijećnika položio predsjednik Gradskoga vijeća Ivan Đumbir. Mnogi su i tu činjenicu protumačili očiglednim rastakanjem koalicije i gradskoga posvađana vodstva. No, o Đumbirovoj protokolarnoj pojavi nije u tom slučaju odlučivala prva drugarica Siska, jer je poziv na sudjelovanje dobio izravno od veteranske udruge. Na povijesnu ulogu “celjakovaca” u obrani grada od svesrpske najezde i sloma 1995., te konačnoj hrvatskoj pobjedi podsjetio je brigadir Željko Sklepić. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Jean Michel - HOS
    #1 Jean Michel - HOS 1 srpanj, 2016, 22:13

    Čuvajte te se Četnika!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.