RBA SE OGLUŠUJE O ZAKON I PRIMJEDBE KORISNIKA KREDITA

RBA SE OGLUŠUJE O ZAKON I PRIMJEDBE KORISNIKA KREDITA

30. studeni, 2015.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Udruga kreditnih dužnika – KREDA još jednom mora umjesto Hrvatske narodne banke djelovati s ciljem zaštite korisnika kredita te ovim putem još jednom apeliramo da HNB i Ministarstvo financija počnu raditi svoj posao

Tekst: Udruga Kreda

Udruga kreditnih dužnika – KREDA je primila puno upita od strane korisnika kredita u Raiffeisen bank Austria d.d Zagreb. Naime, korisnici kredita u navedenoj banci koji imaju otkazan ugovor o kreditu, a u slučajevima gdje kreditni posao nije završen, nisu dobili izračun konverzije.
Upozoravamo HNB i Ministarstvo financija i ujedno obavještavamo javnost kako Raiffeisen Bank Austria d.d. Zagreb ne provodi zakon i onemogućava provođenje konverzije dijelu dužnika koji temeljem Zakona o potrošačkom kreditiranju također moraju dobiti izračun i prijedlog novog ili izmijenjenog ugovora o kreditu.

Otkazani krediti ne ulaze u konverziju

Na upite korisnika kredita, RBA odgovara da otkazani krediti ne ulaze u konverziju, iako su upućeni od strane korisnika kredita na konkretne zakonske odredbe koje tim negiranjem krše, odnosno na odredbe ZID ZPK(NN 102/15), a koje glase:
Predmet konverzije
Članak 19.a
(2) Odredbe ove glave primjenjuju se na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF, bez obzira na vrstu i namjenu, u kojima dužnikova obveza iz kredita ili obveza vraćanja primljenog nastala zbog prestanka ugovora o kreditu nije ispunjena ili prisilno ostvarena.
(3) Odredbe ove glave ne primjenjuju se na kredite iz stavka 2. ovoga članka za koje je do dana stupanja na snagu ovoga Zakona provedena konverzija kredita iz CHF u drugu valutu ili kune ili valutne klauzule u CHF u drugu valutnu klauzulu ili kune i na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF i na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF kod kojih je dužnikova obveza ispunjena ili prisilno ostvarena.

RBA nezakonito djeluje

Usprkos mnogobrojnim prigovorima, RBA ustraje u nezakonitom djelovanju i odbija dostaviti izračune dužnicima.
Iz navedenog Zakona je jasno da ukoliko je došlo do otkaza kredita, a kreditni posao na dan 30. rujna 2015 nije završen, takav kredit ulazi u konverziju!
S obzirom da se navedena banka oglušuje na prigovore korisnika kredita, Udruga kreditnih dužnika – KREDA još jednom mora umjesto Hrvatske narodne banke djelovati s ciljem zaštite korisnika kredita te ovim putem još jednom apeliramo da HNB i Ministarstvo financija počnu raditi svoj posao.
Do isteka roka za prihvat konverzije je ostalo još malo vremena i sad je zaista krajnje vrijeme da konačno počnete vršiti nadzor nad provedbom donešenog zakona i da počnete kažnjavati one banke koje Zakon ne provode!T138 komentara

Komentari tjedno.hr
 1. magret james
  #1 magret james 21 travanj, 2017, 12:11

  Zdravo,
  Trebate hitni zajam? Jeste li u dugu? Imate li lošu Credit? Jeste li odbili banke, trebate li zajam za pokretanje vlastitog posla ?, dajemo zajmove ljudima unatoč njihovim lošim / lošim bodovima. Mi dajemo i poslovne i osobne zajmove s dugim i kratkoročnim trajanjem po Vašem izboru s niskom kamatnom stopom od 2% na poništenje za pojedince, tvrtke .. Naš zajam programer je brz i pouzdan, primjenjuje se danas i dobiva trenutni polje back.Our Zajmovi su dobro osigurani, 100% zajamčeni i klijentima je osigurana maksimalna sigurnost. Za daljnje ispitivanje kontaktirajte nas putem naše adrese e-pošte: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM) i dobijte svoj kredit danas.
  Gđa Magret james MD / izvršni direktor
  E-adresa: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)

  Odgovori na komentar
 2. Serah Iyvonne
  #2 Serah Iyvonne 21 travanj, 2017, 01:14

  Hello,
  Are you a business man or woman? Are you in any finance stress or need
  funds to start up your own business? Do you need loan to settle your
  debt or pay your bills? Do you have a low credit score and have
  difficulty obtaining loan from local banks and other financial
  institutions? I wish to inform you that offer loans at low interest
  rate of 2%, if you are interested in obtaining a loan from us, please
  fill the loan application form;
  CONSTANT US VIA EMAIL ::wilfredbrownfinancialhome@aol.com
  PREFIX {MR., MRS., MS., DR., Etc.}

  1) FULL NAME ……………….
  2) COUNTRY …………….
  3) OCCUPATION ………….
  4) MARITAL STATUS ……… …
  5) PHONE NUMBER …………… ….
  6) MONTHLY INCOME ………… ….
  7) ADDRESS …………………
  8) PURPOSE OF LOAN ………….
  9) LOAN AMOUNT …………….
  10) LOAN TERMS AND DURATION ….
  CONTANT US VIA EMAIL ::wilfredbrownfinancialhome@aol.com

  Odgovori na komentar
 3. Mr sanjay sikka
  #3 Mr sanjay sikka 21 travanj, 2017, 01:01

  Pozdrav svima
  Za pravilno predstavljanje sebe, ja sam gospodin Sanjay Sikka privatni zajam zajmodavac moja tvrtka se nalazi u Indiji, ja dajem zajam od 2% godišnje ove financijske prilike na vašem koraku, primjenjuju se danas i dobivaju brzi zajam postoje mnoge mogućnosti za traženje financijskih Pomoć i na svim mjestima, i još uvijek nisu u mogućnosti dobiti zajam, ali ova financijska prilika na vašem koraku, a ne možete si priuštiti da propustite ovu veliku priliku da ova usluga zajma pruža privatnim osobama, tvrtkama, poslovnim ljudima i ženama. Iznos bonusa dostupan u rasponu od $ 5.000.00 do $ 500.000.000.00 ili bilo koji iznos po vašem izboru u bilo kojoj valuti za više informacija kontaktirajte nas putem e-maila: (indianloaninvestment2017@outlook.com)

  Informacije o zajmoprimatelju

  Puno ime:…
  zemlja:…..
  Adresa:…..
  Država:…….
  Broj telefona:….
  Dob:…………..
  Potrebni iznos zajma: …..
  Kreditni rok: ……….
  Okupacija:…….
  Mjesečni prihod:……

  Drago mi je što vam preporučujem brz odgovor,
  Pozdrav ( indianloaninvestment2017@outlook.com )

  Odgovori na komentar
 4. magret james
  #4 magret james 20 travanj, 2017, 16:11

  Sveiki,
  Vai jums ir nepieciešams steidzami aizdevumu? Vai jums parādā? Vai jums ir slikta kredītu? Tu su djeca koja žive u banci, jums i nepieciešams kredīts, a zauzvrat uzbušenosti u savjesti, Mēs dodam aizdevumus cilvēkiem, neskatoties uz viņu nabadzīgām / slikta kredītu rādītājus. Jednostavno dodajte izuzetne poslovne ljude na osobu koja vam je potrebna, a ne samo u slučaju da je to 2% gadgete koji su privremeni korisnici, a uz to su vam potrebne dodatne pogodnosti, a za to su potrebne dodatne informacije. Naša ponuda i labirinti , 100% jamči, a klijentima i korisnicima maksimiziranje. Plašāku izmeklēšanas sazinieties ar mums, izmantojot mūsu e-paste adresa: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM) un saņemt savu aizdevumu šodien.
  Magret kundze James MD / CEO
  E-prošlosti: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)

  Odgovori na komentar
 5. Garcia J Sacramento
  #5 Garcia J Sacramento 20 travanj, 2017, 14:48

  U potrazi za poslovni kredit, osobni zajam, stanovanje, auto krediti studentski krediti, konsolidacija krediti, unsecured krediti rizičnog kapitala; itd .. Ili, uskraćen kredit od banke ili sporazum jedan ili više finansijskih razloga. To je vjerojatno da je vaš povjerenje Ovo rješenje! i pastir Privatni kreditori kreditiraju kompanije i pojedinci u jednom i niskim pristupačne kamatnu stopu od 2%. Jesi li zainteresovan? kontaktirajte poslastica nakon konverzije kredita u roku od 48 sati. KONTAKT garciajsacramento@gmail.com

  Odgovori na komentar
 6. Aiden
  #6 Aiden 20 travanj, 2017, 13:52

  zdravo
  Pomažemo ljudima u financijskim teškoćama. Da li vam je potreban kredit za izmirenje svoj račun? Da li vam je potreban kredit za kupovinu automobila ili kuću? Da li vam je potreban kredit za daljnje obrazovanje? Jeste li ikad bili odbijen od strane banaka i kompanija za kreditne kartice ?. Nudimo finansijsku pomoć javnosti, sa stopom od 3% ako je zainteresiran

  Vrati se s prijavni obrazac ispod

  ime:
  Adresa:
  sex:
  zemlja:
  Iznos kredita je potrebno:
  Trajanje kredita:
  Mjesecna zarada:
  Broj mobitela:
  Zanimanje:
  Svrha kredita:

  Kontaktirajte nas na: aidenwilliamloanfirm@outlook.com

  pozdravi

  William Aiden

  Odgovori na komentar
 7. tammy
  #7 tammy 19 travanj, 2017, 11:42

  Kako sam dobio moj Željeni iznos kredita iz pouzdanog zajam tvrtki (kelvinsmithfunds@hotmail.com)

  Pozdrav svima, Moje ime je Tammy, ja sam iz Alabama, Sjedinjene Američke Države, ja ovdje da svjedoče o tome kako sam dobio moj kredit od G. Kelvin Smith fondova {(kelvinsmithfunds@hotmail.com)} nakon što sam primjenjuje dva puta s raznim zajam lenders koji su tvrdili da zajmodavci upravo ovdje na forumu, mislio sam da je njihova kreditiranja bio stvaran i ja primijeniti, ali su mi nikada nije dao kredit do moga prijatelja upoznati me gospodin kelvin Smith fondova, koji su obećali da mi pomogne sa kreditom od moje želje i on je doista, kao što je obećao, bez bilo kakvog oblika odgode, imao sam sumnje, ali ja nikad ne iskoriste vjerovati. Nikad nisam mislio da još uvijek postoje pouzdani zajam lenders dok sam sreo gospodina Kelvina Smith, koji mi je stvarno pomogao sa mojim kredita i promijenio moj život na bolje. Znam da postoji još mnogo dobrih lenders vani, ali ja bih Savjetujemo vam da isprobate G. Kelvin Smith sredstva, njegov brigu i razumijevanje. ne znam ako ste u potrebi hitnog zajma također ili želite sredstva za svoje projekte, pa slobodno se obratite gospodinu Kelvin Smith financira njegov e-mail adresa je (kelvinsmithfunds@hotmail.com)

  Odgovori na komentar
 8. Blessing
  #8 Blessing 19 travanj, 2017, 11:33

  Želim zahvaliti James Ben za ono što ga je Bog radili u životu sam dobio iznos kredita od 70.000 eura iz njegove kompanije, nakon što sam bila prevara od strane nekih bitange iz Južne Afrike, i Gana, on me uvjeravao kredita i dobio sam ga od njega manje od 24 sata, i danas ja sam sretan i ja smo također reći svojim prijateljima o tome mnogo je također dobio tu kredite od nje, tako da moja braća i sestre reći ne prevaranti i molimo Vas da kontaktirate gospodina James Ben na njegova kompanija direktne e-mail sa brz odgovor od njih: jamesben614@gmail.com

  Hvala što ste ih danas kontaktirajte …..

  Odgovori na komentar
 9. Vargas Riveros
  #9 Vargas Riveros 19 travanj, 2017, 01:42

  Kako sam kredit od pouzdanog izvora, sunlightloans14@gmail.com

  Ja sam Vargas Riveros, želio bih govoriti o dobroti Božjoj u životu nakon toliko mjeseci pokušava dobiti kredit na internetu te je prevario pa sam postala očajna u dobivanju kredita od legitimnog online vjerovniku, a zatim vidio sam komentar od prijatelj nazvao Jamesa, a on je govorio o ovoj tvrtki legitiman kredita gdje je dobio svoju brz i jednostavan kredit bez stresa pa me upoznao s čovjekom po imenu Mr.FRANK kontrolira tvrtku pod nazivom sunčeve svjetlosti kredite, pa je pitao suma kredita (850.000 €) niske 2% kamatne stope, tako da je kredit odobren i uplaćen na moj bankovni račun koji je kako sam bio u mogućnosti da biste dobili moj kredit da bi moje slomljeno poslovne prikazivati ​​i platiti svoje račune, pa sam” m savjetovanje sve vas koji ste zainteresirani za dobivanje brz i jednostavan kredit kontaktirati ih ljubazno putem e-maila: {sunlightloans14@gmail.com} da bi bilo kakav kredit vam je potrebno danas, hvala za čitanje najveće svjedočanstvo mog života.

  Sada, sve što radim je pokušati zadovoljiti s mojim kredita plaćanja koje sam poslati izravno na račun mjesečno.

  Mrs.Vargas Riveros
  Bog blagoslovio.

  Odgovori na komentar
 10. PERE
  #10 PERE 18 travanj, 2017, 21:57

  MOJI LJUDI HRVATSKE

  SVJEDOČANSTVO O tome kako sam dobio zajam od stvarne i istinske KREDITA
  Tvrtka zove Josea Luisa kredita tvrtke. Ja sam vrlo sretan DANAS
  I Bog blagosloviti Jose Luis zajam tvrtki.
  ,
  Moje ime je Lady frnsco perez ja sam iz Zagrebr u Brazilu sam u braku, ja sam bio u potrazi za pravi zajam companyr u posljednjih 5 mjeseci
  sve što sam dobio je bila hrpa prevare koji me je napravio da im vjeruju, a na kraju
  dana, su mi uzeli novac bez davanja ništa za uzvrat, a sve
  moja nada je izgubljena, sam zbunjen i frustriran, ja ga pronaći vrlo
  teško hraniti svoju obitelj, ja nikada nisam htjela imati nikakve veze
  s zajam tvrtki na internetu, pa sam otišao posuditi nešto novca iz
  prijatelj, ja joj sve što se dogodilo i ona je rekla da mi može pomoći da
  ona zna kredit tvrtka koja mi može pomoći sa bilo koji iznos kredita
  potreban mi je s vrlo niskom kamatom od 2%, što je upravo dobio
  Kredit od njih, ona mi je usmjerena na tome kako podnijeti zahtjev za kredit, ja sam
  baš kao što mi je rekla, ja primjenjuju se s njima na e-mail: (joseluisloans@gmail.com), ja nikad ne vjeruje, ali sam pokušao i moj
  Najveće iznenađenje sam dobio zajam u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati,
  ja sam sretna i bogata opet i ja sam zahvaljujući Bogu koji takvu kredita
  tvrtke kao što je ovaj još uvijek postoje na ovaj prevare sve više mjesta,
  molim Savjetujem svima vani koji su u potrebi za kredit za ići
  (Joseluisloans@gmail.com) oni nikada neće uspjeti, a
  vaš život će se promijeniti moj did.Quickly kontaktirati Jose Luis krediti tvrtka danas i dobiti svoj zajam od njih, Bog blagoslovio Jose Luis zajam tvrtki za njihovu istinsku zajam ponuda.
  Provjerite jeste li obratite Jose Luis kredit za svoj kredit, jer sam dobio moj kredit je uspješno iz ove tvrtke bez stresa.[[[[

  Odgovori na komentar
 11. PERE
  #11 PERE 18 travanj, 2017, 21:54

  MOJI LJUDI HRVATSKE

  SVJEDOČANSTVO O tome kako sam dobio zajam od stvarne i istinske KREDITA
  Tvrtka zove Josea Luisa kredita tvrtke. Ja sam vrlo sretan DANAS
  I Bog blagosloviti Jose Luis zajam tvrtki.
  ,
  Moje ime je Lady frnsco perez ja sam iz Zagrebr u Brazilu sam u braku, ja sam bio u potrazi za pravi zajam companyr u posljednjih 5 mjeseci
  sve što sam dobio je bila hrpa prevare koji me je napravio da im vjeruju, a na kraju
  dana, su mi uzeli novac bez davanja ništa za uzvrat, a sve
  moja nada je izgubljena, sam zbunjen i frustriran, ja ga pronaći vrlo
  teško hraniti svoju obitelj, ja nikada nisam htjela imati nikakve veze
  s zajam tvrtki na internetu, pa sam otišao posuditi nešto novca iz
  prijatelj, ja joj sve što se dogodilo i ona je rekla da mi može pomoći da
  ona zna kredit tvrtka koja mi može pomoći sa bilo koji iznos kredita
  potreban mi je s vrlo niskom kamatom od 2%, što je upravo dobio
  Kredit od njih, ona mi je usmjerena na tome kako podnijeti zahtjev za kredit, ja sam
  baš kao što mi je rekla, ja primjenjuju se s njima na e-mail: (joseluisloans@gmail.com), ja nikad ne vjeruje, ali sam pokušao i moj
  Najveće iznenađenje sam dobio zajam u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati,
  ja sam sretna i bogata opet i ja sam zahvaljujući Bogu koji takvu kredita
  tvrtke kao što je ovaj još uvijek postoje na ovaj prevare sve više mjesta,
  molim Savjetujem svima vani koji su u potrebi za kredit za ići
  (Joseluisloans@gmail.com) oni nikada neće uspjeti, a
  vaš život će se promijeniti moj did.Quickly kontaktirati Jose Luis krediti tvrtka danas i dobiti svoj zajam od njih, Bog blagoslovio Jose Luis zajam tvrtki za njihovu istinsku zajam ponuda.
  Provjerite jeste li obratite Jose Luis kredit za svoj kredit, jer sam dobio moj kredit je uspješno iz ove tvrtke bez stresa.

  Odgovori na komentar
 12. IRENE FERNANDEZ
  #12 IRENE FERNANDEZ 18 travanj, 2017, 09:30

  Pozdrav svima
  Želim općenito obavijestiti javnost da je gđa Irene Fernandez, privatni zajam zajmodavac do mora otvoriti financijske mogućnosti za sve kojima je potrebna bilo kakve financijske pomoći. Dajemo kredit na 2% kamatne stope za pojedince, poduzeća i tvrtki pod jasnim i razumljivim uvjetima i stanju.

  Pošalji nam se na: (irenegironfernandez@gmail.com) primjenjivati

  Odgovori na komentar
 13. Elina Johnson
  #13 Elina Johnson 17 travanj, 2017, 14:45

  Jeste li u potrazi za kredit? Trebate poslovni kredit, osobni zajam, stambeni kredit, ili si odbila kredit od banke ili financijske institucije za jednog ili više razloga? Imate pravo mjesto za zajam rješenja upravo ovdje! Elina Johnson kredit tvrtka smo ograničeni u davati kredite tvrtkama i pojedincima na niskim i pristupačnim kamatnu stopu od 2%. Molimo da nas kontaktirate putem e-maila danas putem elinajohnson22@gmail.com

  Dajemo kredit u rasponu od minimalnog iznosa od 5.000 do 500,000,000.00 na sljedećem valute: USA dolarima, Europu i veliki britanski funti (GBP).

  PODNOSITELJ PODACI:

    1) Puno ime:
    2) Država:
    3) Adresa: a
    4) Država:
    5) Spol:
    6) Bračno stanje:
    7) Zanimanje:
    8) Telefonski broj:
    9) Trenutno položaj u mjesto rada:
    10) Mjesečni prihod:
    11) Potrebno Iznos kredita:
    12) trajanje kredita:
    13) Namjena kredita:
    14) vjera:
    15) Jeste li primijenjena prije;
    16) Datum rođenja;
    Hvala,
  Gospođa Elina Johnson

  Odgovori na komentar
 14. Wahyuni Elvin
  #14 Wahyuni Elvin 17 travanj, 2017, 14:43

  Pozdrav svima koji su se vidjevši to u cijelom svijetu, ima puno prevarante u ovom mjestu, imam dobre vijesti za vas. pridružite mi biti sretni i zahvalni pozajmljivanje tvrtke. Upravo sam dobio kredit od legitimnog Elina JOHNSON KREDITA tvrtke. Ovo je kako sam dobio svoje kontakt. vidio sam svjedočenje gospođe Nuliana Novom Indonezije u ovom forumu o tome kako je dobio kredit od njih, a ona im je e-mail za sve „elinajohnson22@gmail.com” pa sam odmah ih e-poštom, a oni odgovorili na moj e-mail, iskreno, u početku sam bila toliko bojala kao što sam tako glupo prije izgubio novac. No, bio sam iznenađen da je manje od 3 sata nakon, kredit u iznosu od RP 700 milijuna, ja primjenjuju se zapravo prenesena na mom računu. Cijeli proces je jednostavan. i hitno kredit po stopi od 2% dobio sam brz Nema naknade. Ne jamac se traži od mene. do sada, i dalje je teško vjerovati da je to istina. Mislio sam da sanjam kad sam dobio upozorenje od moje banke. Sada moje srce je ispunjeno radošću. Moj savjet je jednostavan za svakoga u potrazi za iskrenu potrebu da se broj legitimnog kredit za početak poslovanja ili za financiranje projekt je da ih e-mail sada, a vi ćete biti iznenađeni kako sam bio ugodno iznenađen. Želim posebno zahvaliti Nuliana Novi pružiti svoj kontakt u ovom forumu. A ako ih nazvati i dobiti zajam od njih, molimo širiti Radosnu vijest, tako da i drugi mogu imati koristi. hvala, e-mail njima opet ^elinajohnson22@gmail.com
  ^, Moje ime je Wahyuni ​​Elvin Kontaktirajte me, ovdje je moj e-mail wahyunielvin@gmail.com
   Napomena: svi prevaranti traže upisnine, biti oprezan, sve je muljaža. Neka vas Bog blagoslovi sve
  Hvala

  Odgovori na komentar
  • Anonimno
   Anonimno 19 travanj, 2017, 09:16

   Ma tko šta može bankama.
   Oni su uvijek u PRAVU, makar im dokazali suprotno.
   Sve mi stranke to plaćamo.

   Odgovori na komentar

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.