RBA SE OGLUŠUJE O ZAKON I PRIMJEDBE KORISNIKA KREDITA

RBA SE OGLUŠUJE O ZAKON I PRIMJEDBE KORISNIKA KREDITA

30. studeni, 2015.
Print Friendly, PDF & Email

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Udruga kreditnih dužnika – KREDA još jednom mora umjesto Hrvatske narodne banke djelovati s ciljem zaštite korisnika kredita te ovim putem još jednom apeliramo da HNB i Ministarstvo financija počnu raditi svoj posao

Tekst: Udruga Kreda

Udruga kreditnih dužnika – KREDA je primila puno upita od strane korisnika kredita u Raiffeisen bank Austria d.d Zagreb. Naime, korisnici kredita u navedenoj banci koji imaju otkazan ugovor o kreditu, a u slučajevima gdje kreditni posao nije završen, nisu dobili izračun konverzije.
Upozoravamo HNB i Ministarstvo financija i ujedno obavještavamo javnost kako Raiffeisen Bank Austria d.d. Zagreb ne provodi zakon i onemogućava provođenje konverzije dijelu dužnika koji temeljem Zakona o potrošačkom kreditiranju također moraju dobiti izračun i prijedlog novog ili izmijenjenog ugovora o kreditu.

Otkazani krediti ne ulaze u konverziju

Na upite korisnika kredita, RBA odgovara da otkazani krediti ne ulaze u konverziju, iako su upućeni od strane korisnika kredita na konkretne zakonske odredbe koje tim negiranjem krše, odnosno na odredbe ZID ZPK(NN 102/15), a koje glase:
Predmet konverzije
Članak 19.a
(2) Odredbe ove glave primjenjuju se na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF, bez obzira na vrstu i namjenu, u kojima dužnikova obveza iz kredita ili obveza vraćanja primljenog nastala zbog prestanka ugovora o kreditu nije ispunjena ili prisilno ostvarena.
(3) Odredbe ove glave ne primjenjuju se na kredite iz stavka 2. ovoga članka za koje je do dana stupanja na snagu ovoga Zakona provedena konverzija kredita iz CHF u drugu valutu ili kune ili valutne klauzule u CHF u drugu valutnu klauzulu ili kune i na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF i na kredite denominirane u CHF i denominirane u kunama s valutnom klauzulom u CHF kod kojih je dužnikova obveza ispunjena ili prisilno ostvarena.

RBA nezakonito djeluje

Usprkos mnogobrojnim prigovorima, RBA ustraje u nezakonitom djelovanju i odbija dostaviti izračune dužnicima.
Iz navedenog Zakona je jasno da ukoliko je došlo do otkaza kredita, a kreditni posao na dan 30. rujna 2015 nije završen, takav kredit ulazi u konverziju!
S obzirom da se navedena banka oglušuje na prigovore korisnika kredita, Udruga kreditnih dužnika – KREDA još jednom mora umjesto Hrvatske narodne banke djelovati s ciljem zaštite korisnika kredita te ovim putem još jednom apeliramo da HNB i Ministarstvo financija počnu raditi svoj posao.
Do isteka roka za prihvat konverzije je ostalo još malo vremena i sad je zaista krajnje vrijeme da konačno počnete vršiti nadzor nad provedbom donešenog zakona i da počnete kažnjavati one banke koje Zakon ne provode!T

932 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Egnerová
  #1 Egnerová 28 svibanj, 2020, 12:49

  Pozdrav svima, vidio sam komentare ljudi koji su već primili kredit. Želio bih zahvaliti gospodinu Andreu Reynoldsu za odobravanje zajma u iznosu od 35 000 eura za koji sam se prijavila. Ovo je zaista sjajna vijest i savjetujem svima koji danas trebaju hitan zajam da se ljubazno jave Andre Credit Union IQ-om putem e-maila: ([email protected]). Drago mi je što mogu dobiti kredit za koji sam se prijavila. Molimo, podijelite pomoć sa svojim prijateljima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. micheal murray
  #2 micheal murray 27 svibanj, 2020, 13:26

  Добар дан свима, да ли тражите хитан зајам, ако да, молимо контактирајте ову добру приватну кредитну компанију где сам добио свој зајам, саветујем свим тражиоцима кредита да се јаве овој компанији, путем е-маила:
  [email protected]
      ВхатсАпп: (+16026073029)

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. potocka
  #3 potocka 26 svibanj, 2020, 10:34

  Chytré a spolehlivé finanční úvěry pro celou Českou republiku a všechny občany od 18 ti do 70 ti let. Rychlý a efektivní schvalovací proces s velkou průchodností schválených žádostí. Žádat můžete o úvěry od 50.000 Kč až do 2.500.000 Kč. Splatnost tohoto úvěru se dá nastavit až na 240 měsíců s možností předčasného splacení kdykoliv zdarma bez navýšení. O tento úvěr žádejte zdarma a nezávazně na emailu: [email protected] whatsapp +420607476513

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Dr Kate Adams
  #4 Dr Kate Adams 25 svibanj, 2020, 13:29

  Pozdrav svima.

  Moje ime je dr. Kate Adams, Phrenologist Sveučilišne bolnice Bristol NHS Foundation Trust. Naša je bolnica specijalizirana za kirurgiju bubrega, a bavimo se i kupnjom i presađivanjem bubrega živom odgovarajućem donoru. Nalazimo se u Dubaiju, Turskoj, SAD-u, Maleziji. Ako ste zainteresirani za prodaju ili kupnju bubrega, ne oklijevajte kontaktirati nas putem e-maila: [email protected]

  Moje poštovanje

  Dr Kate Adams

  Broj telefona: +2348146161694

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. UNICREDIT FAST LOAN
  #5 UNICREDIT FAST LOAN 24 svibanj, 2020, 02:11

  Dobar dan

    Trebate li poslovni zajam? Ugovorni kredit? Studentski kredit? Zdravstveni zajam, zajam za ulaganje ili projektni zajam?
  Za brzu, sigurnu i jednostavnu transakciju obratite se Unicredit Fast Loan zajmu i za kratkoročni zajam.

     Podaci za kontakt

  Email: [email protected]

  Facebook: Unicredit Fast Loan

  Instagram: Unicredit Fast Loan

  Twitter: @FastUnicredit

  LinkedIn: Brzi zajam Unicredit

  Transakcija s kreditom kojoj možete vjerovati.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. MR WILLIAM ROGERS
  #6 MR WILLIAM ROGERS 23 svibanj, 2020, 11:00

  PRIJAVITE SE NA HITNI KREDIT 2%.
  Mi smo registrirani privatni zajmodavci, 100% smo zakoniti i pošteni .. dajemo zajmove po vrlo niskoj kamatnoj stopi 2% za više informacija ili zahtjev. Kontaktirajte nas danas putem e-maila {[email protected]}

  NAPOMENA: NEMA UPFRONTNIH NAKNADA KAO REGISTRACIJA I NAKNADA OSIGURANJA.

  RASPOLOŽIVE USLUGE KREDITA UKLJUČUJU:
  * Komercijalni zajmovi.
  * Osobni zajmovi.
  * Poslovni zajmovi.
  * Zajmovi za ulaganja.
  * Krediti za razvoj.
  * Krediti za kupovinu.
  * Zajmovi za izgradnju.
  * Poslovni zajmovi i još mnogo toga: Za dodatne informacije i zahtjev pošaljite nam e-poštu na ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. MIA
  #7 MIA 22 svibanj, 2020, 11:21

  Zdravo,
  Jeste li u potrazi za uglednim zajmodavcem, umorni ste od odbijanja od banaka i hipoteke, umorni ste što tražite sredstva za financiranje vašeg poslovanja ili ste neugodno zbog toga što ne možete platiti dug i račune? Mislite li dobiti financijsku pomoć? dok sada ne požurite i iskoristite zajamčeni i osiguran zajam već danas, kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected], za brzi poziv na chat ili whatsapp / +35677926593.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Jerome Burchael
  #8 Jerome Burchael 21 svibanj, 2020, 20:11

  Zdravo,

  Nudimo širok spektar financijskih usluga koji uključuje: poslovno planiranje, komercijalne i razvojne financije, nekretnine i hipoteke, zajmove za konsolidaciju duga, poslovne zajmove, privatne zajmove, refinanciranje kuća, hotelske zajmove studentskih zajmova s niskom kamatnom stopom od 2%. Molimo kontaktirajte nas radi sigurnih i nesigurnih zajmova Zainteresovani podnositelji zajma trebali bi nam se obratiti putem e-maila: [email protected]

  WhatsApp: +12149748303
  S poštovanjem
  Tvrtka za zajam g. Jerome Burchael.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. MR JAMES MICHAEL
  #9 MR JAMES MICHAEL 18 svibanj, 2020, 22:27

  Nudimo zajam s niskom kamatnom stopom od 3%. Prijavite se za brzi i povoljni zajam kako biste otplatili račune i započeli novi posao ili refinancirali svoje projekte po nižoj kamatnoj stopi od 3%. Imate li nizak kreditni rezultat i teško je dobiti zajam od lokalnih banaka i drugih financijskih institucija? Ovo je vaša šansa za zajam od naše organizacije. Pojedincima nudimo zajmove za sljedeće svrhe i još više. Osobni zajam, širenje poslovanja, pokretanje posla, obrazovanje, konsolidacija duga, zajmovi s tvrdim novcem. Kontaktirajte nas danas e-poštom na: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Elizabeth Morgan
  #10 Elizabeth Morgan 16 svibanj, 2020, 20:16

  Ovdje smo u Njemačkoj, tako da neometano podvlačite stres
  ispuniti oblik zajma pod

  Nudimo kredite u poslovne ili privatne svrhe, s kamatnom stopom od 3%.
  U tom slučaju pošaljite e-poštu sa sljedećim podacima
  * Puno ime: ……………………………
  * Potrebni iznos zajma: …………..
  * Dužina: ……………………….
  * Država: ………………………………..
  * Telefon:…
  * Okupacija: …………………………..
  * Mjesečni prihod: ……………………
  Vaše zadovoljstvo i financijski uspjeh naš je cilj
  EMAIL :: [email protected]
  Budite brzi i nadam se da možete imati povjerenja

  Elizabeth Morgan

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Stella Maris
  #11 Stella Maris 9 svibanj, 2020, 14:32

  Ako imate financijskih poteškoća, STELLA MARIS FINANCE COMPANY trenutno nudi zajmove svih vrsta kako bi zadovoljili vaša financijska ograničenja, bez obzira na vaše stanje, u rasponu od 5.000 USD. do 500.000.000 dolara. 00 po pristupačnoj cijeni od 2 ”, bez kolaterala, loš kredit. Visina zajma je pregovaračka, povjerljive usluge koje pružamo. Prijavite se za bilo koji kredit po vašem izboru kod nas, molimo nadležnu prijavu samo putem ([email protected]) Sretno svima.

  E-adresa: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Mr James Michael
  #12 Mr James Michael 4 svibanj, 2020, 20:39

  Ja sam gospodin James Michael koji je akreditiran zajmodavac za novac i nudim zajmove za sve ljude, trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su lični zajmovi, poslovni zajmovi, zajmovi za proširenje, zajam za započinjanje poslovanja, zajam za obrazovanje, konsolidacija duga? bilo koja vrsta zajma ne stupa u kontakt s nama putem: [email protected] za više detalja

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. kbszeljko Uzi
  #13 kbszeljko Uzi 29 travanj, 2020, 19:24

  Bog vas blagoslovio, gospodine banke, upravo me je obavijestio da se tih 100.000 € odražava na moj bankovni račun, zahvalan sam gospodine. Ako tražite bilo koju vrstu zajma, ne oklijevajte da ih kontaktirate putem e-maila {[email protected]} Oni su pravi zajmodavci.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.